Osudové ženy korunního prince Rudolfa: Od císařovny Alžběty k Mary Vetserové

Osudové ženy korunního prince Rudolfa: Od císařovny Alžběty k Mary Vetserové https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12121/bmid_osudove-zeny-korunniho-prince-rudol-eyx-12121.jpg 5 14 2

Od narození až do své smrti byl následník trůnu a dědic mimo jiné i českých zemí středem zájmu mnoha žen. Autor portrétuje ty, které prošly Rudolfovým životem, od jeho sebestředné matky, přes chůvy, panovačnou babičku Žofii, obě rozdílné sestry, chladnou manželku Stefanii, milenky a metresy až po Mary Vetserovou. Ze vztahů k těmto důležitým a mnohdy osudovým ženám vytváří obraz Rudolfa jako nevyrovnaného muže neschopného navázat hlubší lidské vztahy, který dokonce neváhal vzít s sebou na smrt mladičkou, naivní baronesu Vetserovou.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Brána
Originální název:

Frauen um Kronprinz Rudolf , 1991


více info...

Přidat komentář

barbarera
04.05.2017 5 z 5

Autor nepřináší nic nového, je to vlastně souhrn z různých historických děl. Ostatně je to velmi zajímavá četba i pro čtenáře, kteří se zabývají historií sporadicky.

Chemiczka
12.03.2013 5 z 5

Další z řady knih rozebírající osud korunního prince Rudolfa Habsburského. Pro mne nic moc objevného - jen shrnutí obecně známých informacích o vztahu Rudolfa s matkou, babičkou, sestrami (zde mne zaujal rozdílných vztah s Giselou a velice chladné chování a žárlivost na Marii Valerii), samozřejmě s manželkou a v poslední fázi jeho života s baronesou Mary Vetsera.
Pro milovníky historie, a ty co chtějí nahlédnout do života vládnoucí šlechty (pro nás již téměř nepochopitelné vzdělávání velice malých dětí, u chlapců pak až otřesná vojenská služba hraničící s týráním).