Osudové okamžiky

Osudové okamžiky https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18468/mid_osudove-okamziky-Iwt-18468.jpg 5 15 4

Obsah dvaceti dílů televizního dokumentárního seriálu o nejrůznějších tragických událostech a katastrofách, které se udály v Československu v letech 1928 až 1983. Shrnutí průběhu důlních neštěstí, havárií letadel, destrukcí budov a dopravních nehod očima obětí či jejich blízkých. Líčení osobních tragédií lidí, kteří se bez vlastní viny ocitli v tíživé životní situaci.... celý text

Přidat komentář

Rimmsi
22.06.2020 4 z 5

Televizní dokumentární řada byla dobře udělána a kniha jen opět ilustruje tragédie, které naši zemi spojily.
Přesto, že k tragédii může dojít kdykoliv. je dobré vědět, že jedna malá chyba, malé opomenutí či nepozornost mohou mít dalekosáhlé následky.

MichelleS
08.07.2017 4 z 5

V televizi jsem tyto dokumenty nesledovala, takže s některými událostmi jsem se seznámila poprvé. Témata jsou zpracována věcně a zároveň citlivě a s úctou k obětem. Někdy se opravdu jednalo o krutou hru osudu, bohužel často o lidskou nezodpovědnost. K tragédii stačí někdy opravdu málo. Zaujal mne také kontrast v sebeobviňování zúčastněných; na jedné straně závorářka, která by si rozhodně měla co vyčítat, si žádnou vinu nepřipouští a na druhé lidé, kteří odvážně zachránili několik životů, se trápí, že neudělali víc.


katy238
20.06.2016 5 z 5

Poutavé vyprávění o ranách osudu v našem kraji. Souhlasím s názorem níže, že vydání dalších dílů by bylo výborným nápadem. Doporučuji každému, komu není zájem o novodobou historii naší země cizí.

Bránolog
25.11.2014 5 z 5

Knižní rozvedení podle mého dobře udělaného seriálu dokumentů. Uvítal bych pokračování.