Osudové bitvy dějin

Osudové bitvy dějin https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393698/bmid_osudove-bitvy-dejin-i21-393698.jpg 5 9 3

Dějiny lidstva jsou mimo jiné také dějinami válek a zájem široké veřejnosti o historii bojových střetů se v průběhu času nijak nezmenšuje. Mezi oblíbené publikace patří přehledy nejvýznamnějších bitev světových dějin, které ve větší (či dokonce zásadní) míře ovlivnily osudy jednotlivých států či celých kontinentů. Kniha Osudové bitvy dějin z pera uznávaného historika Jiřího Fidlera zahrnuje 55 bitev světových dějin (od bitvy u Thymbry až po válku o Kosovo), které podle autorova nejlepšího zdání splňují podmínku osudovosti z hlediska dalšího historického vývoje. Všechny bitvy jsou zpracovány jednotným způsobem a doplňuje je nadstandardní obrazová příloha ve formě dobových či pozdějších ilustrací. Součástí jednotlivých kapitol jsou také drobné životopisné studie vojevůdců zúčastněných stran, které doplňují jejich portréty s jednotným výtvarným ztvárněním. Nejdůležitějšími přílohami jsou mapy, zobrazující jak politickou situaci válečných protagonistů před daným osudovým střetem, tak několik vývojových fází každé ze sledovaných bitev.... celý text

Přidat komentář

Kuža007
03.07.2023 5 z 5

Krásná odborná kniha věnující se osudovým bitvám lidských dějin v rámci problematiky vojenských dějin. Rozhodně i kniha pro fanoušky vojenství. Krásné popisy průběhů bitev, krásné mapky a grafické znázornění vojenských postupů. Doporučuji k přečtení.

Ronnie68
06.02.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem náhodně našla v levných knihách a nelituji, že jsem si ji koupila ... líbí se mi, jak jsou zde zobrazeny bojové linie, i dobové skici (blíže k naší současnosti i dobové fotografie) ... rozhodně pro milovníky historie je tahle kniha opravdu skvělá ... rozhodně doporučuji :)


AnoMANder
10.11.2021 5 z 5

Obdivovatelé bitev, vojenské historie, toto je kniha pro vás :)
Naplněná mapami, plány, reprodukcemi obrazů, fotografiemi přibližuje důležité bitvy od starověku až do konce 20. století, které vedly k dalekosáhlým změnám v historii států a národů. Nejdříve jsme seznámeni s obecným historickým rámcem dané doby, příčinami války, bitvy a pak i se samotným průběhem střetu, s jednotlivými fázemi bitev.
Skvělým bonusem jsou stručné medailonky vládců a vojevůdců.
Opravdu výborná kniha pro základní uvedení do historie válek.