Osudný polibek

Osudný polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43330/osudny-polibek-43330.jpg 4 62 18

Captive Heart série

< 2. díl

Vysoká a přímočará Eliza Sheringhamová vyrostla v opovržení vůči tradiční anglické společnosti. Když se o ni začne zajímat kapitán lord Marcus Wharton, pro svou pohlednost přezdívaný Krasavec,ani ji nenapadne jeho návrhy odmítnout. Jeden kradmý polibek ji ale uvrhne do náruče muže, kterého je nebezpečné milovat. Marcus musí odjet do boje a opustí ženu, která mu uchvátila srdce. Po zmizení svého bratra se Marcus stane vévodou z Blackthornu a poručníkem dvojčat, neteří, o nichž říká, že jsou to jeho dcery. V bitvě je těžce raněný a z Krasavce se stává Bestie z Blackthornu, raněné zvíře, které se ukrývá v temném křídle opatství. Když se u jeho domu objeví Eliza a chce se stát chůvou dvojčat, požaduje po ní, aby se za něj provdala, jinak práci nedostane. Je mu jasné, že ho nemůže milovat a jeho vzhled ji určitě odradí. Ale právě v této chvíli po ní touží víc než po životě…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

After the kiss , 1997


více info...

Přidat komentář

Hatshepsut
30.08.2022 4 z 5

Opět velká spokojenost. Příběh plynule utíká, je čtivý, romantický a super oddechový. Škoda, že u nás nevyšel další díl o Alastairovi.

petraj30
22.04.2021 3 z 5

Ten začátek nebyl podle mě nic moc.
Eliza se mi kdoví jak nelíbila, ale především byla nevybouřená a Marcuse bych něčím vzala po hlavě, aby se mu rozsvítilo. Oba hrdinové prostě potřebovali dospět, i když Marcusovi to trvalo déle než obvykle.
Ale ta druhá půlka byla krásná a i ten konec byl celkem napínavý.
Ale abych pravdu řekla, na první díl to nemá. Ta druhá půlka leccos zachránila, ale ten začátek se mi moc nelíbil a anotace byla trochu mimo


Kudík
08.09.2020 4 z 5

(SPOILER) Ach jo, opět série, kde až při čtení zjistím, že v originále vyšly další 2 díly, ale již nedošlo na jejich překlad. A docela mě osud Markusova (Krasavce/Netvora v jednom balení) bratra Alastaira zajímal.
Markus má dvě podoby, a to před bitvou a po ní, a to nejen vizuální. Eliza byla opět sympatická a netradiční hrdinka, která měla 2 bratrance, ale ani jeden z nich nebyl kandidát na bratrance roku. Nigel byl chlípník nedržící slovo a Julian se zase Markusovi přizná, že je tajně zasnoubený, ale čas na hotelu tráví s …… a následně "zachraňuje" Elizu žádostí o ruku? Dvojčata Becky a Reggie, vč. tety Lavinie, knihu příjemně oživily. Opět nenáročné čtení, kde si mihnou postavy z prvního dílu.

Ála1968
03.07.2020 4 z 5

Tohle vážně byla nádhera.Moc hezký.Takhle si představuji romantický příběh.Sice tam chyběl nějaký padouch,ale kouzlo příběhu zůstalo.Určitě stojí za přečtení.

luci2
11.05.2020 5 z 5

Krásná kniha, nemohla jsem se od ni odtrhnout, takže jsem ji přečetl za jedno odpoledne. Málo co mě uchvátí, ale tahle knížka mě nadchla a po přečtení ve mě víří pocity “jako to byla nádhera”, ale pak si rikam čím byl ten příběh jedinečný. A dochazim k závěru, ze se mi líbí styl jakým byl napsaný. Je to první dílo od této autorky co jsem četla a jistě není poslední. Neboť už teď si jdu vybrat novou knihu. K tomuhle příběhu se budu rada vracet a po přečtení jistě pochopíte proč ;-)

moudivlacek
12.04.2020 4 z 5

Krásný romantický příběh, který ukazuje, že ne krása těla, ale krása srdce by měla být tou hlavní a nejdůležitější. Upřímné jsou i děvčátka dvojčátka a i pohledná kráska na okraji společnosti, které se rozhodnou dokázat jednomu muži, že má cenu žít a milovat, i když už není "Krasavec".
Moc hezké a pro mne další důkaz, že i červená knihovna nám může dát příklad chování i pro dnešní dobu.

RendyaDav
12.01.2020 5 z 5

Krásný poutavý román...Bylo radost to číst...

LilianaFalcon
09.11.2019 4 z 5

Moc pěkné. Jen nečtěte anotaci, která v podstatě začíná až tím, co se stane daleko za půlkou knihy.

Liduka
13.01.2019 5 z 5

Knihu jsem přečtla na jeden zátah, protože se od ní nedalo odtrhnout. S Elizou jsem prožívala její strastiplný osud a moc se mi líbilo jiskření mezi hlavními hrdiny. Dokonce jsem se i několikrát od srdce zasmála. Určitě doporučuji k přečtení.

Zirvith
06.09.2017 4 z 5

Krásný a poutavý příběh. Velice dobře se to četlo ;)

havrmoni
07.07.2017 4 z 5

Tohle se mi líbilo víc než předchozí. A bohužel opět nedokončená série. Podle červených čísel je celkem autorka oblíbená,proto se divím,že nebyl zájem překládat další díly,tak jako u jiných autorek,které jsou hluboko v modrých.

helenkan
14.10.2016 4 z 5

Pěkný romantický příběh na dvě odpoledne.

Ivetaa
06.08.2016 4 z 5

Hezký příběh, jen je škoda, že u nás nevyšlo pokračování? Ráda bych věděla, jak dopadne Alastair.

Meluzínka
09.08.2015 5 z 5

Potřebovala jsem odpočinkovou knihu a mohu jen doporučit :)

PomněnkaPrvní
07.01.2014

NEČTĚTE anotaci ani komentáře níže, pokud nechcete přijít o zážitek z dějových zvratů. Nechápu, proč někdo pojal anotaci jako referát o knize. A nechápu, proč někdo do komentářů píše celý děj nebo prozrazuje události, ke kterým čtenář dojde skoro v závěru knihy. Knížka se mi celkem líbila, ale byla to jen trochu předělaná kopie prvního dílu (Stíny minulosti). Ale podle mě první díl nepředčila, ten se mi líbil víc a víc jsem se pobavila.
Snad brzy vyjde v ČR (SK) i třetí díl, v originále The Bodyguard, pojednávající o Marcusovém bratrovi Allastairovi a čtvrtý díl, v originále The Bridegroom, pojednávající zřejmě o dvojčatech Regině a Rebece Blackthornových.

zoja
29.04.2013 3 z 5

Kniha je rozdělena na dvě části. V první se Eliza a Marcus seznamují. Mimo jiné chce Eliza po Marcusovi, aby ji naučil svádět muže, protože si myslí, že je zamilovaná do svého bratrance Juliana a chce si ho vzít. Než k tomu však dojde, Marcus i Julian odjíždí do války a tím končí první část. Druhá začíná asi o rok později, kdy Eliza přestává držet smutek za bratrance Juliana, který padl ve válce a tíživá finanční situace ji donutí požádat Marcuse o práci guvernantky. Ten jak je zmíněno v anotaci, ji práci nabídne pouze, pokud se za něho provdá. Jak psala bibi.r, Marcusovo zranění a celé chování mohlo být propracovanější. První část knihy se mi zdála lepší. Jinak celá série má celkem 4 díly, u nás bohužel vyšli pouze první dva :-(.

bibi.r
14.03.2013 3 z 5

Příběh nebyl úplně špatný, a to jeho zranění nakonec nebylo až tak hrozné. Myslím, že právě s tí postižením si mohla autorka víc pohrát.
Zajímalo by mě, jestli v češtině vyjdou další díly z této série... Především o Marcusově bratrovi Alastiarovi a jeho dcerách Rebece a Regině.

gabca007
07.03.2013 5 z 5

Tato kniha se mi líbila moc. Taková červená knihovna.

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Joan Johnston
americká, 1970
2007  83%Bosá nevěsta
1999  85%Stíny minulosti
2006  85%Cena za lásku
2009  81%Jiskra naděje
2001  80%Drsný cizinec

Kniha Osudný polibek je v

Přečtených87x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce55x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x