Osudné šampaňské

Osudné šampaňské https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98342/osudne-sampanske-98342.jpg 4 28 4

Nero Wolfe série

< 31. díl >

Proslulý detektiv Nero Wolfe tentokrát řeší vraždu svobodné matky na okázalém večírku lepší společnosti. Jeho asistent Goodwin je vraždě přítomen a potrestání vraha považuje za věc své cti. Ve zdárné spolupráci dvojice zločin odhalí a čtenář se dobře pobaví vtipně napsanou a skvěle přeloženou detektivkou. (www.mlp.cz)

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Mustang
Originální název:

Champagne for One , 1958


více info...

Přidat komentář

Marthas
17.09.2021 2 z 5

2,4/5 Nejedná se o mou první Stoutovku, proto snad mohu mít dojem, že buď napsal už lepší anebo je zakopaný pes jinde? Překladatelkou tohoto románu je renomovaná paní Zora Wolfová a od té bych čekala vždy jen to nejlepší, zde mám ale dojem, že buď to nejlepší neodvedla anebo jí styl páně autora nesedí, a nebo, že by vydavatelství.. Buď jak buď: z knih, jež jsem od tohota auta do této doby četla, byla nejslabší. A nemyslím si to pouze proto, ale i že zápletka se mi zdála dost průhledná. Když jsem už i já tušila v půli identitu vraha a Nero ne..

pepa4081
04.04.2020 5 z 5

Další výborná detektivka s Nero Wolfem a Archie Goodvinem. Nero se ujímá vyšetřování spíš z donucení. Stojí před záhadou, kdo spáchal vraždu, ale také jak to dokázal, přímo před očima Archieho. Doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.


Greenfingers
19.03.2019 4 z 5

Rex Stout opět nezklamal, ale četl jsem od něho i lepší detektivky. Nero s Archiem jsou mými oblíbenci již od první knížky, kterou jsem před mnoha lety od Stouta četl.

wooloong
19.10.2016 3 z 5

Můj první Nero Wolfe. Asi to nebude literatura pro mě, ale vůbec jsem se nedokázala začíst. V půlce stránky jsem zjistila, že mi oči jen tak mimoděk kloužou po písmenkách, tak jsem se vrátila na začátek, a s vypětím všech sil se znovu soustředila. Pokud mě knížka zaujme a mám dost času, není pro mě problém přečíst třista i víc stránek denně nebo obětovat noc a dočíst se k ránu až nakonec. Tahle knížka se mi válela na nočním stolku bezmála týden a dočetla jsem ji jen s vypětím všech sil. Jednu hvězdičku dávám za smysl pro humor, druhou za logickou a dobře shrnutou zápletku a třetí asi ze soucitu.