Osud jako šance

Osud jako šance https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87017/osud-jako-sance-87017.jpg 4 33 11

Diplomovaný psycholog, psychoterapeut a jeden z nejznámějších zástupců esoterické psychologie, předkládá současným moderním přírodovědcům své esoterické pojetí světa, jež se opírá o staré okultní učení. Ve své knize podává informace o všech základních otázkách astrologie, homeopatie a reinkarnace. Konfrontací moderního systému s prastarým věděním se každému otevírá cesta ke spoluzodpovědnosti za vlastní osud. Každý má tedy šanci naučit se porozumět svému osudu a také tyto vědomosti využít.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Schicksal als Chance , 1990


více info...

Přidat komentář

Knizniuchyl
19.12.2022 5 z 5

Nejsem žádný fanoušek eza, a přesto jsem musela dát petk hvězd. Kniha si ke mně našla cestu v době, kdy jsem hledala cestu z pomyslného dna. Byla mi velkým přínosem nejen při změně mého myšlení, ale i celého postoje ke své psychice. Ačkoli to pravděpodobně nebyl její primární úmysl.

ditul
09.09.2022 5 z 5

Krásné shrnutí ezoteriky, astrologie, homeopatie, reinkarnace.. Mě se moc líbil rozbor theosofického sčítání, s kterým jsem se setkala poprvý až v této knize - vše se skládá z 1, 2, 3 a 4, kde číslo "4" reprezentuje jednotku "1" na vyšší úrovni..
*Takzvané okolí je ve skutečnosti zrcadlo, v němž každý člověk prožívá pouze sebe sama. Nikdy nemůže spatřit nic jiného, než sám sebe, neboť z pravdivé, objektivní a pro všechny lidi stejné celkové skutečnosti filtruje jen to, pro co má sám afinitu. Kdo si toho není vědom, nutně upadá do chybných způsobů jednání.
Když se ráno podívám do zrcadla a vidím obličej, který se na mě dívá nepřátelsky, mohu tomu obličeji za jeho nevlídnost od plic vyhubovat. Obličej v zrcadle se tím ale nenechá ani v nejmenším vyvést z míry, naopak mě bude hubovat taky. Tímto způsobem se to dá vzájemně stupňovat, až se nakonec neudržím, ten nevlídný obličej praštím a zrcadlo rozbiju. Se zrcadlem v koupelně si nikdo ale tak zahrávat nebude, protože všichni známe jeho funkci zrcadla. Téměř všichni lidé však právě popsaný postup zarytě provozují v každodenním životě. Bojují proti svým nepřátelům v okolí, proto zlým sousedům a příbuzným, proti nespravedlnosti svých nadřízených, proti společnosti a proti spoustě dalších věcí.
Všichni ve skutečnosti jen bojují sami proti sobě. Proto také jsou jenom ti, co prohrávají, nejsou vítězové, neboť nad kým by měl člověk v boji se zrcadlem vyhrát? Zákon rezonance a zrcadlení totiž platí v pozitivním i v negativním smyslu.


Zirvith
13.07.2020 3 z 5

Od této knihy jsem čekala úplně něco jiného, než jen pouhé filozofické debatování o esoterických oborech. Pár věcí je zde sice hezky popsáno a vysvětleno, ale stejně se kniha četla poněkud obtížně a místy jsem ani netušila, o čem se tam vlastně píše. Jediné dvě kapitoly, které mi připadaly zajímavé a četly se snáze, byly o reinkarnaci.

YA-girl
25.04.2020 4 z 5

Kniha je věnovaná především ezoterice, osudu a karmě, ale lehkou a čtivou formou propojuje víc oblastí: věčný rytmus, rezonanci, astrologii, hypnózu, nemoci, reinkarnace... Taky jsem si knihu nejdřív půjčila a po přečtení koupila, abych se k ní mohla vracet. Přijde mi opravdu zajímavé, kolik "zdánlivě nesouvisejících" oblastí je tam propojeno dohromady - a jak to pěkně zapadá...

RendyaDav
14.01.2020 4 z 5

Známý esoterický psycholog. V této knize se hlavně dozvíme o základních otázkách astrologie , homeopatie , reinkarnace. Tady se nám otevírá cesta ke spoluzodpovědnosti za vlastní osud . Každý má šanci naučit se porozumět svému osudu a tyto vědomosti využít.

misa_raw
19.12.2019

Pro mne dost zajímavá kniha.

bukukukuruna
16.05.2019

Jedna z mých TOP

Zuziiik
15.09.2018 5 z 5

Po Nemoc jako cesta další zajímavé čtení

vodnář
28.01.2018 5 z 5

Velmi poučná kniha. Měla jsem ji půjčenou a po přečtení jsem si ji i koupila, abych se k ní mohla občas vracet. Možná by po jejím přečtení leckterý materialista mohl změnit názor na to, jak život funguje.

ddkk
22.11.2017 1 z 5

Vůbec netuším, kde jsem k této prapodivné knížce přišla... nic pro mne.

Ashi
01.11.2015 odpad!

U týhle knihy sem trpěla. Několikrát sem ji chtěla odložit, ale protože mám ve zvyku knihy dočítat s pocitem, že se to třeba zlepší, dočetla jsem ji. Přestože občas čtu ezoterické knihy a jejich myšlenkám jsem nakloněna, tak toto pro mě byl totální nesmyslný blábol. Pro mě naprosto nepochopitelný text. Ale knihu nezatracujte :) třeba jí někdo pochopí a pomůže mu. Pro mě to byla směs absurdna s fanatickými prvky sebemrskačského křesťanství. Ná závěr snad jen shrnutí - "Všichni musíme trpět, nelze odčinit vinu a nakonec všichni musíme pochopit svojí nicotnost a splynout s bohem."

Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj esoterismus, ezoterika

Autorovy další knížky

Thorwald Dethlefsen
německá, 1946 - 2010
2003  88%Nemoc jako cesta
1992  87%Osud jako šance
1997  80%Znovuzrození
2006  89%Oidipus a hádanka života
2001  80%Reinkarnace

Kniha Osud jako šance je v

Právě čtených3x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených9x
Knihotéce37x
Chystám se číst27x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x