Ostrovy splněných snů

Ostrovy splněných snů https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267936/bmid_ostrovy-splnenych-snu-267936.jpg 3 46 10

Ztracené poklady Čtyři roky se neviděli. Kate se vrací na ostrov, kde prožila první, ale i poslední lásku svého života. Opustila Kye proto, že jí otec připomínal její závazky na univerzitě. Po otcově smrti zjistila, že pátral poblíž ostrova po vraku staré lodi, která měla převážet náklad zlata. Kate se rozhodne splatit otci poslední dluh a dokončit jeho pátrání po pokladu. Potřebuje zkušeného potápěče, a tak jí nezbývá než se obrátit na Kye. Jejich společné hledání ovšem odhalí více pokladů, než očekávali… Vůně mořské soli Ostrov Cozumel se už před deseti lety stal pro Liz novým domovem. Za tu dobu si tady získala přátele i stálé zákazníky ve svém obchodě. Pro Jerryho, mladého instruktora potápění, byl Cozumel domovem pouhé dva týdny - než ho našli zavražděného na mořském dně. A pak do Lizina života vtrhne Jerryho bratr Jonas, s touhou po pomstě ve svém srdci. Díky němu se Liz ocitne ve smrtelném nebezpečí, ale zároveň pozná vášeň, s jakou se ještě nesetkala…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

Risky Business , 1986


více info...

Přidat komentář

Kudík
28.03.2023 3 z 5

Tohle bylo na můj vkus od autorky trochu slabší, ale zase umím ocenit k čemu se od svých začátků vypracovala.

Ztracené poklady
Ostrov Ocracoke, kam se po letech vrací Kathleen Hardestyová zvaná Kate, dcera zesnulého profesora Edwina J. Hardestyho, aby dokončila jeho překvapivé hledání pokladu z potopené lodi Liberty. Zde se seznámila s Kyem Silverem a jeho bratrem Marshem, takže ví, na jakého potápěče se má obrátit. Zde oceňuji popisy ponorů, podmořského světa a setkání s (hlavně dvěma) jeho obyvateli.

Vůně mořské soli
Ostrov Cozumel s naplaveninou v podání Elizabeth Palmerové (Liz) a její podnik Černý korál, kde pro ní chvíli pracoval i Jerry Sharp. Po jeho násilné smrti se objeví i druhý z bratrů, a to Jonas, který se rozhodne vzít vyšetřování do svých rukou. Společně toho objeví více než čekali, např. Liz i to, kolik se dá přežít pokusů o vraždu.

pip11
09.03.2023 3 z 5

Do prvního příběhu jsem měla problém se začíst a ani s přibývajícím dějem to nebylo o moc lepší. Zato druhý příběh začal svižněji, byl dobrodružnější a moc pěkný.


Petrush
26.11.2021 1 z 5

Nenáročné čtení, romantika a drama. Od autorky jsem už četla lepší.

Skalara
11.01.2019 4 z 5

První příběh dle mě stál za prd. Ubohá ženská, co nevěděla, co chce. A ani nehledala řešení :D A chlap měl akorát paličaté sklony a všem chtěl rozkazovat. Druhý příběh byl super, jinak bych dala 3 hvězdy.

Havrnka
20.08.2018 4 z 5

Mám ráda knihy Nory Roberts. Tuto jsem si koupila již před lety a až nyní jsem se dostala k jejímu přečtení. Obě povídky jsou dobře čtivé. Ideální kniha na dovolenou.

tatafa
22.10.2017 4 z 5

Ostrovy splněných snů jsou kniha, která mne zaujala nejen krásnou obálku, ale také velice čtivým příběhem, ze kterého sálá romantika a teplo tropické dovolené. Ač příběhy v sobě neukrývají příliš hlubokou zápletku, přesto jsem si jejich čtení velice užila a zároveň i nostalgicky zavzpomínala na nedávné doby, kdy jsem se věnovala především podobným knihám z edice Harlekýn.
I když Harlekýnky mezi čtenáři patří mezi knihy s nejhorší pověstí a hodnocením, dovolila bych se postavit do opozice proti většině. Sice jsem si vědoma, že většina kritiky je založena na pravdě, protože se opravdu jedná o příběhy velmi jednoduché a předvídatelné, které čtenáře ničím nepřekvapí a ve většině případů ani nepoučí, ale na druhou stranu si myslím, že mají své kouzlo.
Osobně na tyto knihy nahlížím jako na prvotřídní večerníčky či jiné pohádky pro dospělé.
Pro mne je to především odpočinek a fakt, že nad příběhem není naprosto nutné přemýšlet nebo se soustředit. Kromě toho Harlekýnky mají jedno velice významné pozitivum, které mnohdy lidé opomíjejí, a tím jsou promyšlené a barvité popisy nejen krajiny, ale i dalších kulis ve kterých je děj vystavěn, takže se čtenář může prostřednictvím knihy příjemně pokochat a zasnít se .

Laf
24.02.2017 3 z 5

Oba příběhy jsou s exotickou tématikou, takže v zimních večerech je to příjemné zpestření. Jinak příběhy nejsou nijak složitě propracované, jednoduché ke čtení. Prostě žádný zázrak od toho nečekejte :)

raty
12.12.2016 3 z 5

Dva příběhy červené knihovny. První za mě nic moc (navíc se spoustou chyb, které vznikly pravděpodobně překladem), druhý o moc lepší a čtivější.

georginaa
15.02.2016 5 z 5

Jedna jak druhá povídka má svá tajemství, romantiku a nechybí ani trochu detektivní zápletky. Jsou psané nenásilnou formou, což neubírá na kráse, ba naopak. Skvěle se čtou. Akorát je pořád poukázáno, jak ženy si umí se vším poradit a neberou v potaz, že právě chlapy se chtějí o ženskou starat, mají se nechat rozmazlovat. To já bych se nechala hned....ale jsem zrovna tak emancipovaná samostatná, že zvládám s přehledem i chlapskou práci. Nu což ... nic proti vám chlapcům. :-)

mariva
29.12.2015 5 z 5

Autorka patří k mým oblíbeným, její knížky mě nikdy nezklamou. Tyhle dva příběhy se mi líbily, sice nic strhujícího, ale příjemné a zábavné čtení.