Ostrovy lidojedů

Ostrovy lidojedů https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77425/bmid_ostrovy-lidojedu-zwY-77425.jpg 4 20 4

Miloslav Stingl, slavný český cestovatel, při své cestě kolem světa navštívil i divokou a neznámou Melanésii. Zažil tam věci neobyčejně zajímavé a pro nás téměř neuvěřitelné. Přihlížel, jak bojovníci na Fidži tančí na rozžhavených kamenech ohniště, a popíjel s nimi při náboženských obřadech omamnou yangonu, navštívil poslední mincovnu kamenné doby, kde vyrábějí na ostrovech Langa-Langa dosud používané mušlové peníze, pobyl ve vesnici Tasimboko, jejíž obyvatelé se živí výhradně vejci zvláštního ptáka. V neposlední řadě se autor zabýval různými formami lidojedství, které zde kdysi kvetlo a dalo dokonce ostrovům jméno.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Literatura naučná , Cestopisy a místopisy

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Ostrovy lidojedů , 1970


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
12.09.2023 5 z 5

Obsahuje i návod na to, jak zpracovat člověčinu (s omluvou, samozřejmě) :).
Jen se kanibalové nemůžou shodnout na tom, která část je vlastně dobrá. Někdo tvrdí že chodidlo. Jiný nepohrdne pečínkou ze stehna, či ženskou paží. Někdo to má rád horké, a když chcete třeba pohostit víc lidí, připravíte nebožáka svázaného do kozelce a tak zapečeného :). Pro návštěvu, kterou náhodou nechcete sníst, je jako pozornost vhodná čtvrtina dospívajícího chlapce... Na přivítanou, na rozloučenou...

Asi před sedmnácti lety, možná osmnácti, pořádala v Brně jednu kanibalskou hostinu Františka Vrbenská :). Podával se mladý chlapec odněkud z exotiky, mám tu i jídelní lístek, na x způsobů, ale to mělo kulturu, vážení. Kanibal by vám k masu na bylinách příbor nedal. A pochybuji, že byste to mohli zajíst chlebem :).

Cestopisné knihy tohoto ražení jsou zajímavé vždy, když jste doma a nemusíte například na místě kultivovat domorodce. Ono to totiž mnohdy dost dobře nejde. Popisované peripetie našince nejednou nemálo vytočí. Až do chvíle, kdy našinec vytočí domorodce :).
Dobrou chuť.

draka
08.08.2020 5 z 5

Miloslav Stingl, miluji jeho knihy. Ostrovy lidojedů jsem četl poprvé v roce 1970. Můžu je číst i nyní po 50 letech a stále mě mají čím oslovit jako ostatně jeho další knihy. Znovu s ním můžu sdílet dobrodružství a napětí z cest za poznáním.


ijcro
29.10.2019 5 z 5

Byla to první kniha, kterou jsem od autora četl a fascinovala mě svou autentičností v dobách hlubokého socíku. Dneska je to historický exkurz, aneb důkazní materiál, jak lidojed v nové době o svá práva přišel :)

A to ještě o žádné korektnosti, natož politické, nikdo nic neslyšel...

lenka70
21.03.2016 5 z 5

Zajímavá a poučná kniha nás zavede do dalekých krajů s nádhernou přírodou a jejími obyvateli.
velmi se mi líbila.