Ostrov sviní

Ostrov sviní https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25386/bmid_ostrov-svini-V4Y-25386.jpg 4 252 58

Novinář Joe Oakes je rodilý skeptik. Píše pro časopis, který se zaměřuje na odhalování scestných teorií o paranormálních jevech. Pokaždé se mu podařilo nalézt racionální vysvětlení. Pak ho ale šéfredaktor vyslal na odlehlý skotský ostrov... Na kousku pevniny zvaném Ostrov sviní žije podivná komunita lidí, stádo divokých prasat - a údajně i samotný ďábel. Jeho přítomnost má dokladovat i nekvalitní videozáznam, na němž je zachycena jakási podivná bytost, napůl člověk, napůl stvůra. Přízračná atmosféra ostrova i naprostá izolace pozvolna nahlodávají Oakesovu někdejší jistotu, že i tentokrát ze všeho vyjde jako neohrožený novinář, který odhalil další rafinovaný podvod. Namísto toho se Oakes ocitá na území temnějším a nebezpečnějším, než dokázaly pojmout jeho nejfantastičtější představy. Vyzbrojen kamerou a posledními zbytky odvahy se vydává na protilehlou stranu ostrova, ač ho před tím členové komunity zrazují. Jakmile se přiblíží k hranici tvořené prasečími lebkami, rozpoutá sled krvavých událostí, které neodvratitelně směřují k závěrečnému katastrofickému střetu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Pig island , 2005


více info...

Přidat komentář

m2056
05.09.2023 5 z 5

Tak tohle mě bavilo knihá má přes 350 stránek ale dokážete to přečíst velmi rychle protože kniha vás dokáž vtáhnout do děje.

ArwenAragorn
17.11.2020 3 z 5

60%
A pak už to přišlo. Bum bum! Do hlavy mě udeřilo příslovečné beatlesovské Maxwellovo stříbrné kladivo. A bum bum, starej Oakesy byl hotovej. Samozřejmě že jsem neumřel. Ale měl jsem k tomu zatraceně blízko.

Moc dobře se to četlo. Příběh se odehrává nejdřív na Ostrově sviní (ten je nejakčnější), pak na skotské pevnině blízko ostrova, nakonec v Londýně. Bála jsem se, že to všechno bude o sektě a jejím fanatismu. A ono ne. A rozuzlení bylo pro mě fakt nečekané. Opět musím obdivovat fantazii autorky.
Vůbec si nemyslím, že je to nejhorší knížka od Mo Hayder a protože se mně líbila, doporučím ji dál.


derminator
31.07.2020 2 z 5

Za mě nejhorší kniha od Hayder. Je to takové chaotické, nepřehledné a od půlky knihy je mi jasné kdo je v knize opravdová zrůda, která vše páchá. Nevím ostatní knihy jsou super tato se moc nepovedla. Ještě ten závěr tomu nasadil korunu. Dávám 45%.

jfialova
23.07.2020 4 z 5

Začátek dobrý, vtipné hlášky hlavního hrdiny vytváří hned od první strany čitelné dílo. S postupujícím dějem atmosféra rychle houstne a spolu s tím se mění i styl vyprávění a osoba vypravěče-hlavního hrdiny. Z bezstarostného týpka nad věcí je najednou paranoidní figura. Celkově to ale působí docela dobře, ono když vám někdo zabije blízkou osobu, tak to s vámi asi pořádně zacvičí. Variant, kdo je vrahem, je ve hře několik a až v samotném závěru čtenář zjistí (či spíše vydedukuje), kdo je vrah. Závěr je ale celkově slabý, byť mě osobně otevřené konce nevadí. Přijde mi, že to chtělo ještě aspoň jeden odstavec, takto na mě kniha působí nedokončeným dojmem. Celkově dobré napínavé čtení.

JPBelmondo
18.05.2020 2 z 5

Na knihu jsem se těšila, ale nějak zvlášť mě nenadchla. Sice se celkem dobře četla, ale na Vlka a Ptáčníka to zdaleka nemá. A navíc - nemám ráda takové konce .

renefer
20.02.2020 4 z 5

Díky tomu, že jsem si před knihou přečetla recenze, tak jsem čekala nějakou kulišárnu. Ale popravdě jsem to spíš typovala na rozdvojenou osobnost. Námět je dobrý, čtení opravdu napínavé, rozhodně se podívám na další knihy této autorky.

Kaik
23.01.2020 3 z 5

Kniha mě úplně nechytla, přišla mi taková nemastná neslaná. Většinu času jsem fandil Angelině, protože zbylé postavy se chovaly jako idioti. Navíc zhruba od dvou třetin jsem tušil, jak to celé dopadne, tudíž kouzlo nečekaného závěru se vytratilo. Docela mě překvapily drsně popsané scény, ať už násilné, tak i intimní (zní to divně, ale je to tak ;). Autorce ale v budoucnu dám ještě šanci.

karantena
22.03.2019 5 z 5

Kniha je napínavá,svižná,chvílemi strašidelná.Mě se četla velmi dobře.Ten konec mě dostal.Za mě super čteníčko.

tonysojka
25.01.2019 4 z 5

Mé první setkání s autorkou ,asi před deseti lety se to stalo a na knihu stále nemůžu zapomenout,je zajímavé sledovat,jak se thrillery vyvíjejí např. od této knihy ke knihám typu různých žen ve vodě, v okně ,vlaku a kdovíkde ještě.

Lenyaa
14.01.2019 4 z 5

Knihu jsem právě dočetla a musím říct, že je to něco jiného než jsem čekala. Do půlky byl příběh napínavý, chvílemi až hororový, pak se to krapet táhlo a konec byl opět skvělý, i když mě mrzí, že některé otázky nebyly zodpovězeny, musím dát 4.

MatoZu
26.08.2018 4 z 5

Mě to i docela bavilo. Ze začátku byla kniha nečekaně děsivá a dvakrát mě dost překvapila, hlavně na konci. Některé pasáže byly zdlouhavé, ale nelituji, že jsem si ji půjčila.

pedroK
16.08.2018 4 z 5

Byla to má první kniha od Mo a zaujala mě velmi. Napínavý to bylo. Strašidelný v první půli taky, rozuzlení jsem nečekala. Motivovalo mě to vzít i další knihy od Mo.

anája
20.04.2018 2 z 5

Tato kniha se mi moc nelíbila ,oproti ostatním knihám této autorky,nedočetla jsem.

malen
21.12.2017 3 z 5

nemám ráda takové konce . Myslím, že mám na chvíli této autorky dost, ale určitě se k ní vrátím , čtení bylo napínavé, ale srovnání s Kingem mi tedy u zatím mnou přečtených knih nesedí

Manyna
05.11.2017 3 z 5

První třetina knihy byla famózní, to jsem snad ani nedýchala a myslela jsem si, že na stejné vlně to bude pokračovat dále (čekala jsem asi jiný příběh, který se bude celý odehrávat na ostrově). Potom přišla poměrně nudná část, která ale byla zakončená překvapivým závěrem. Zlo má mnoho podob.

VerčaFF
11.09.2017 4 z 5

Kniha se zajímavou zápletkou, trochu hororovým začátkem a absolutně na hlavu postaveným koncem. Musím říct, že více mě bavila první půlka, kdy to vypadá na nějaké satanistické vraždění, případně skutečná monstra, a to rozuzlení zas tak napínavé není. V druhé půlce se děj trochu vleče a na konci si řeknete: "Cože? Jak to?" Ale kniha je promyšlená, dialogy mají hlavu a patu a postavy se chovají reálně (třeba manželka hlavního hrdiny je neuvěřitelná slepice, ale je to hrozně vtipné). Moje první kniha od Mo Hayder a určitě se k ní ještě vrátím, bylo to příjemné čtení.

Barbaanek
31.08.2017 2 z 5

Oprava, ne "blbec", ale "vůbec"; oblíbený autocorrect mého telefonu.

Barbaanek
31.08.2017 2 z 5

Tak po sérii knih s Jackem byla tahle kniha velké zklamání. Byla by to super povídka, ale celá kniha? Aneb jak ze zajímavého námětu vyžmoulat supernudnou knihu vlastně o ničem. Patřičně Hayderovsky "šokující" rozuzlení (rozuměj: zjistíš, že je všechno jinak a padouchem je ten, o kom to nejmíň tušíš, respektive o kom bys to nejméně tušil, kdybys už nepřečetl sedm knih od dané autorky) už to nezachrání, spíš to celé ještě víc ztrapní. A blbec jsem nějak nepochopila jen naznačenou dějovou linku Joeovy ženy (mimochodem snad nejnesympatičtější slepice pod sluncem). Teď vůbec nevím, jestli se mi chce nořit se do poslední knihy, Tokia...

šipek
22.06.2017 3 z 5

Tak osobně mě tato kniha moc nenadchla. Téma knihy bylo takové dost divné. Konec hodně překvapivý.

katy238
21.06.2017 5 z 5

Nelehké čtení, výborné čtení, hnusné čtení. Výtečný detektivní příběh, k jakému nemám přirovnání. Pro příznivce drsnějšího žánru.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány sekty

Autorovy další knížky

Mo Hayder
anglická, 1962 - 2021
2014  84%Panenka
2003  87%Ptáčník
2015  91%Vlk
2009  77%Rituál
2013  88%Unesená

Kniha Ostrov sviní je v

Právě čtených3x
Přečtených350x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených17x
Knihotéce174x
Chystám se číst90x
Chci si koupit27x
dalších seznamech1x