Ostré předměty

Ostré předměty https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384051/bmid_ostre-predmety-cBR-384051.jpg 4 2184 530

Stěží si představit hrůznější zločin než uškrcení malé holčičky. Zapomenuté missourijské maloměsto Wind Gap se ještě nevzpamatovalo z jedné brutální vraždy, a už je tu další, stejně strašná a nepochopitelná. Proč nevinné dívky? A proč jim vrah vytrhal skoro všechny zuby? Pro mladou chicagskou reportérku Camille Preakerovou, která ve Wind Gap vyrůstala, je takový případ vítaným sólokaprem. Jenže to, co se zprvu zdálo jako kariérní příležitost, získá nakonec mnohem osudovější a tragičtější podobu. Ukáže se, že posedlost jde v tomto příběhu až na krev. A to do slova a do písmene. Kontroverzní, znepokojivý psychothriller Gillian Flynnové, podle kterého HBO natočila dramatickou minisérii s Amy Adams v hlavní roli, stojí na počátku autorčiny úspěšné spisovatelské kariéry: její knihy (vycházejí v jednačtyřiceti jazycích) od té doby neopouštějí žebříčky bestsellerů – ani hlavy čtenářů¬.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Sharp Objects , 2006


více info...

Přidat komentář

petraj30
01.02.2024 3 z 5

Nóo, nebylo to tak zlé, jak jsem si původně myslela. Kniha se dobře četla, děj celkem pěkně ubíhal. Nicméně jsem měla po většinu času pocit, že čtu o bez emočních robotech, až na pár výjimek. A hlavní hrdinka byla kapitola sama pro sebe.
Byl to zajímavý příběh se spoustou pozoruhodných témat k zamyšlení, ale něco tomu bohužel chybělo

Luigi1
25.11.2023 4 z 5

Docela se to povedlo


kob
20.11.2023 3 z 5

Temný příběh s hromadou psychicky narušených nepříjemných postav. Přišlo mi to celé přehnané.

Charmedka
08.10.2023 2 z 5

Možná pomalu přicházím na to, co mi na autorčiných knihách vadí. Hlavní postavy. Ani tady se nejedná o sympatickou hlavní hrdinku, kterou si na první dobrou oblíbíte. Naopak, je to opět ztroskotanec, který sotva zvládá svůj život.

Za mě to je zas taková průměrnější kniha, která mě pořádně nedokázala vtáhnout do děje a nadšení a takový ten pořádný wow efekt se konal vlastně až ke konci. Za závěr dávám obrovské plus, rozuzlení bylo nečekané a vážně top.

Pine
03.09.2023 4 z 5

Vítejte ve Wind Gap, americkém jižanském maloměstě, kde hlavní roli hraje sex, drogy... a místo rockenrollu sebepoškozování, narušené vztahy a alkohol. Ústřední postava tu není na to, aby si ji čtenář oblíbil, má ale zásadní roli průvodkyně a dává nahlédnout do života postav, které dost divoce válčí s různými démony. Jo, všichni jsou tu značně pošahaní.
Za doprovodu dusné, temné atmosféry se nakonec podaří poskládat drobky indicií a odhalit pachatele.
(...dále SPOILER)
Nic pro puritánky, které jsou přesvědčené, že děti ze základní školy nevědí, co je sex nebo čtenářky, které odmítají věřit, čeho jsou některé mámy schopné... A vy ostatní? Přečtěte si kroniku rodinky Crellinových a vychutnejte zrychlení ve finiši.

knihomolka27
22.08.2023

(SPOILER) Drsná, zvrácená, temná, děsivá, podmanivá, horečná, čtivá, drsná, neobvyklá, dravá, intimní, zvířecí, drásavá, nepříjemná a dráždící je tato velmi osobitá kniha, dokonce prvotina. Ze všech autorčiných knih je určitě nejvíc zvrhlá a nepříjemná, ikdyž to je každá její kniha...ale tahle je přeci jen o level výš. U mě to bylo kolikrát na hraně, jsem celkem konzervativně a puritánky zaměřená, takže hodně těch věcích mi přišlo neskutečně nechutných a nedokázala jsem pochopit, jak může být někdo tak zkažený. Běhal mi z toho mráz po zádech. Příběh byl napínavý a neskutečně čtivě napsaný, hlavní hrdinka byla velmi zajímavou a i celkem neuchopitelnou postavou, ale věřím tomu, že v jádru byla dobrá. Vraha jsem odhadla brzo, ale nevadilo mi to, protože o tom to vyloženě nebylo.

Belanna
09.08.2023 4 z 5

První setkání s autorkou a mohu říct, že to rozhodně nebyla chyba.
Příběh se trochu pomalu rozjížděl, ale ve chvíli, kdy byly představeny všechny postavy, mimochodem do jednoho šílené, se napětí stupňovalo a děj dostal spád.
Při čtení mě chvílemi mrazilo při pomyšlení, že by se to někomu mohlo stát doopravdy.

Evda
07.08.2023 4 z 5

Gillian mě baví!:)
Sice jednou a stačilo, ale četla jsem ji (skoro) jedním dechem! Konec mě vlastně i překvapil, že mě překvapil. Jinak
přestože je hlavní hrdinka labilní a alkoholička (čemuž se nedivím, když vyrůstala v tak toxickem prostředí), přála jsem jí nějaký šťastnější konec.

martineden
14.06.2023 5 z 5

Docela jízda. Všechno důležité už tady bylo napsáno v komentářích, já se těším na nějakou další knihu autorky.

Doubravka1975
21.04.2023 5 z 5

Skvělý, ale hodně ostrý a temný. Hlavní hrdinky labilní a šílené. Konec jsem trochu tušila, ale i tak překvapení

Gracinka
08.04.2023 1 z 5

Vlekoucí se příběh s duševně nevyrovnanou hlavní hrdinkou, která má zálibu v alkoholu. Čekala jsem víc.

Mulanka
11.02.2023 3 z 5

Překvapivý konec.

brzda.
02.02.2023 3 z 5

(SPOILER) No, průměrná knížka s překvapivým koncem, který na mě byl už trochu moc... i když celkově celej děj byl trochu přestřelenej a dramatickej

Gibis
26.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak tohle bylo opravdu hooodně psycho....na mě tam bylo nějak moc kousajících lidí, dětí a vůbec, marně jsem hledala někoho aspoň trochu normálního, snad Richard? Ale ten měl roli docela mizivou. Jedno městečko a tolik narušených třináctiletých dětí, pro které jsou drogy, sex a násilí běžnou denní realitou? Šokující to bylo, to ano, ale jinak mě to dost zklamalo.

ReziEngli
25.11.2022 1 z 5

#audiokniha - Pff, tak tohle fakt ne. Tohle byl takový psychopaskvil, že vůbec nevím, jak jsem vydržela ji celou poslouchat. Přišlo mi to jako přehlídka psychicky narušených lidí, a hlavní hrdinka z nich byla snad nejhorší. Ten nápad by byl určitě velice zajímavý, kdyby to bylo napsáno trochu jiným stylem a kdyby autorka ubrala na počtu labilních postav. Jenže autorka místo aby tedy vedla příběh okolo zavražděných holčiček se více věnuje právě psycho-ženské novinářce, která je závislá na alkoholu a vypráví o tom, jak si libuje v sebepoškozování. Tohle rozhodně znovu číst/poslouchat nebudu a spíš na knihu radši rychle zapomenu.

KatyM.
18.10.2022 3 z 5

Nad hodnocením knihy jsem dlouho uvažovala. Thillery mám ráda, ale tohle bylo už na mě krápek moc. Kniha je přehlídkou duševně narušených postav.

Patapuf
17.10.2022 3 z 5

tak za mě to byl slušnej haluz.... nějak jsem se do toho nemohl dostat.... a nemoc hlavní hrdinky, tam byla tak nějak navíc... pořád jsem na to myslel a nějak jsem si neužil hlavní příběh.... ve finále mě bylo úplně jedno kdo ty holky zabil, spíš jak to dopadlo s hlavní hrdinkou.....

ErčaV.
02.10.2022 5 z 5

Kniha byla opravdu úžasná. Už jak byla nalezena druhá mrtvá holčička, jsem se nedokázala odtrhnout, protože mě zajímalo kdo za tím je. To že se sama hlavní hrdinka řezala z psychických důvodu, tomu věřím, každý má své psychické problémy. Takže za mě super čtení a překvapivý konec, kdo to vlastně udělal.

ZuzanaZ83
26.08.2022 1 z 5

Vlastně mě to nijak nezaujalo. Hlavní postavy mi byly naprosto protivné, nereálné. Celkově velké zklamání.

marlenkaXX
16.08.2022 3 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a, i když thrillery moc nemám ráda, tento mě vtáhl do děje a nutně jsem potřebovala vědět, kdo je vrah. A musím říct, že mě konec velice překvapil.