Osobnosti plus
Jak porozumět druhým porozuměním sobě samým. Významná psycholožka nabízí v knize klíč k porozumění druhých a přináší poznatky k pochopení své vlastní jedinečné osobnosti na základě rozdílných povah melancholika, cholerika, sangvinika, flegmatika a jejich zastoupení v každém z nás. Naučí čtenáře rozvinout své klady a ovlivnit zápory vlastní osobnosti. Součástí knihy je užitečný osobnostní test.... celý text
Originální název: Personality Plus, 1993
Komentáře knihy Osobnosti plus
Jedna z mála skvělých knih na toto téma vyskytující se na českém trhu. Doporučují, chcete-li lépe porozumět lidem kolem sebe.
Kdyby tohle lidi věděli, kdyby se to učilo na základce, tak je lidský svět nesrovnatelně lepším místem k žití. Klíč k většině nedorozumění.
Autorka krásně vysvětluje povahové rysy, plus si můžeme udělat test, co vlastně jsme. Konečně jsem zjistila, že to jak jsem náladová a strašně dlouho se utápím ve smutku, či přehnaném štěstí, není má vada, nýbrž to že jsem melancholik s rysy sangvinika. Hodně mi to pomohlo si spoustu věcí uvědomit, třeba to proč mě určité typy lidí dovedou vytočit a jak jim porozumět.
Doporučuju!:)
+Knihu nechám bez hodnocení, jelikož tyto ,,naučné knihy" se velmi těžce srovnávají třeba s YA knihami+
Na jedné přednášce jsem slyšela výrok: "Díky této knize jsem zjistila, že můj bratr není debil, ale Silný Cholerik a já se pak k němu tak mohl začít chovat." A dost podobně jsem to měla i já. Spousta věcí v knize mě překvapila a pevně doufám, že mi pomůže při komunikaci s ostatními. 4*
za mě naprosto super kniha, která vám pomůže pochopit, proč jste takoví, jací jste a hlavně proč jsou takoví jací jsou ostatní ;) Doporučuji si před touto knihou přečíst Pozitivní povahové profili (jsou tenčí a dají člověku úvod do problematiky zábavnou formou)
Neuveritelne dobre napsana kniha - cte se prakticky sama a diky vtipu se lehce zapamatuje a prevede do praxe, jak jednat s jednotlivymi povahami, jak se oni chovaji a jednaji.
Velmi zábavnou formou vysvětlený profil všech 4 povah ... ze všech možných úhlů ... Velmi užitečná pomůcka nejen pro ty, co denně pracují s lidmi ... :)) Já, jako sangvinik mixnutý cholerikem jsem díky knize naprosto pochopila, proč bych melancholiky nejraději zabila ... :)) .... ikdyž .... autoři knihy jsou manželský pár složený právě ze sangviničky a melancholika ... :)) Nechápu ... :)) :)) :))
Neuvěřitelně čtivá a vtipně napsaná knížka s naprosto vyčerpávajícím popisem povah lidí. Podle mě jednoznačně nejlepší svého druhu :-)
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Florence Littauer také napsal(a)
| 1997 | Osobnosti plus |
| 1997 | Odvaha snít - Překonejte nepřízeň osudu a získejte osobní úspěch |

90 %
72 %
Osobnosti plus
Knihu jsem si chtěla přečíst už roky, konečně se mi dostala do ruky a byla jsem nadšená. Základní typologii 4 povah znám, ale takhle kniha ji báječně rozšiřuje, takže čtenář nahlédne "do hlavy" nejen sobě, ale také ostatním. Mohu říct, že jsem si ke každému typu osobnosti ihned zařadila některé členy rodiny a říkala si jen : Aha, no jasně, tak proto!!" Knihu doporučuji, některé části jsem si vypsala, určitě se mi budou hodit. Ke knize se ráda vrátím, až budu potřebovat oživit vědomosti. Přidanou hodnotou knihy je samozřejmě osobnostní test. Doporučuji.