Oslík a vánoční andělíček

Oslík a vánoční andělíček https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480061/bmid_oslik-a-vanocni-andelicek-6Kb-480061.jpg 4 38 6

Oslík se jednoho rána probudí a zjistí, že maminka je pryč! Naštěstí nezůstane dlouho sám. Navštíví ho andělíček, který o mamince ví – je u jesliček, kde se v noci narodilo Jezulátko. Oslík s andělíčkem se společně vydají do betlémské stáje a pozvou každého, koho potkají, aby se k nim připojil. Děti, ovčák s ovečkami, pekař s pekařkou a pekaříkem, párkařka a dokonce i policejní strážmistr se k nim přidají a společně prožijí u jesliček vánoční zázrak. Kniha je určena dětem od 3 do 6 let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Portál
Originální název:

Das Eselchen und der kleine Engel , 1993


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
04.12.2023 4 z 5

Milý príbeh o malom somárikovi, ktorý putoval za svojou mamou do Betlehema, kde zohrievala malého Ježiška v jasličkách.

Josh
13.07.2023 5 z 5

ČVdDK 3 vánoční příběh - který mi připomněl pohádku o řepě :o))) Předat vánoční poselství s pomocí oslíka (a krásné grafiky) je skvělý nápad, nejen pro předškolní děti. Navíc přidaná hodnota byl pocit ochlazení v tom současném vedru :o)))


bookcase
20.02.2022 5 z 5

Krásný příběh (nejen) pro děti o poselství Vánoc, o tom, jak tyto krásné svátky sbližují.

TerJac
08.02.2022 5 z 5

Milé jako vždy a vše od tohoto autora. K tomu samozřejmě se skrytým poselstvím, které znovu opakuje, o čem ty Vánoční svátky vlastně jsou. O huse? Dárcích? Nebo o připomenutí toho největšího zázraku? Každý na to má odpověď svou, a podle toho má svůj Vánoční shon :)

JanaDor
03.12.2021 5 z 5

Samotné vyprávění je kouzelně vánoční a je moc hezké. Je to poselství přiblížené malým dětem od 4 let. Vánoce mají dar lidi sbližovat a tu je to názorně ukázano, jak se každý přidával na cestu k Jezulátku a společně šli lidé i zvířata. Jak všichni s pokorou poklekli před jesličkami a přijali požehnání.
Já bych řekla, že ta pokora v dnešní době velmi chybí, a tak doufám, že s přicházejícími vánocemi si to někteří lidé uvědomí. Určitě, pokud máte děti, si čtěte vánoční pohádky a poslouchejte. Děti mají krásný dar vidět věci, tak jak jsou a upřímně to sdělují. Takže naslouchejte svým dětem a čtěte spolu.

lizavett
29.11.2021 4 z 5

Knížka s netradičním vánočním příběhem určitě potěší všechny děti, které si potrpí na obrázky. Může se stát takovým odrazovým můstkem k vyprávění vánočního příběhu o Marii, Josefu a Ježíškovi. Je plná rozkošných vtipných detailů. Hodí se pro děti od 3 do 6 let. My ji s 3,5letou dcerkou čteme a vydržíme ji poslouchat až dokonce. Pokud hledáte pěkný vánoční příběh, kde hrají prim zvířátka, určitě vyzkoušejte.