Ošklivá princezna

Ošklivá princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83545/oskliva-princezna-83545.jpg 4 5 2

Čtyři moderní pohádky, které kombinují tradiční pohádkové motivy a principy s jevy současné reality. Ošklivá princezna; Březová Růženka; Janeček a Kristián; Karolína.

Přidat komentář

broskev28
08.03.2022 5 z 5

Po mnoha letech jsem ji zase otevřela a hned jsem se ocitla v úžasně vtipném a spravedlivém pohádkovém světě, stejně jako když jsem ji téměř před třiceti lety koupila, a poté četla s našimi dětmi.
Výborné, skoro až nepohádkové vyprávění, zajímavé ilustrace s přidanou hodnotou trefných komentářů, prostě paráda! Pro mě vede Březová Růženka, ale povedly se všechny, takže moc doporučuju. Ale jak upozorňuje haWranka: jsou poměrně dlouhé, takže možná doporučuju spíš předčítat zvědavým posluchačům.

haWranka
22.10.2013 5 z 5

Pohádky ze souboru Ošklivá princezna patřily v dětství k mým nejoblíbenějších a ještě teď se k nim ráda vracím. V knize jsou vlastně čtyři pohádky - Ošklivá princezna, Březová Růženka, Janeček a Kristián, Karolína. Pohádky se točí především kolem lidských povah, některé postavy jsou kladné, některé záporné, některé ze záporných jsou v průběhu napravené. Obrovským plusem jsou jak zábavné zápletky a příhody, tak moderní styl vyprávění a hra s českým jazykem. Malým mínusem může být rozsah pohádek, každá má zhruba třicet stran (ale čte se to samo!) Nemohu jinak, než knížku doporučit, rozhodně se dobře pobavíte. (A taková malá zajímavost - na motivy pohádky Ošklivá princezna byla natočena i televizní pohádka, ale do kouzla té knižní má hodně daleko. Takže pokud jste ji viděli a nelíbila se vám, nenechte se rozhodně odradit od přečtení předlohy, stojí to za to!)


Autorovy další knížky

Jana Kašová
česká, 1953 - 2007
1987  93%Patero pohádek
1994  84%Ošklivá princezna
1996  100%Jak šel Matěj do světa a zase zpátky

Kniha Ošklivá princezna je v

Přečtených6x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x