Osheimské kolo

Osheimské kolo https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367216/mid_osheimske-kolo-QEb-367216.jpg 4 32 4

Válka Červené královny série

< 3. díl

V epické fantasy Marka Lawrence se bojácný princ navrací z útrob samotného Pekla, aby svedl největší bitvu svého života - lítý boj, v němž proti sobě stanou živí a mrtví. Mezi Snorrim ver Snagasonem a záchranou jeho rodiny leží všechny hrůzy Pekla - tedy za předpokladu, že mrtvé lze pořád zachránit. Jalanu Kendethovi záleží jedině na tom, aby z nepříjemného dobrodružství vyvázl živý a nepřišel přitom o Lokiho klíč. Ten dokáže otevřít jakýkoliv zámek i dveře a svému majiteli by mohl přinést nevídané bohatství a blahobyt. Mladý princ touží po jediném: vrátit se do světa živých, kde na něj čekají víno, ženy a hazard. Osud s ním má však jiné plány. Osheimské kolo se otáčí stále rychleji, a pokud ho někdo nezastaví, rozetne svět vedví. S nadcházejícím koncem všech věcí, kdy se není kam schovat, se musí i ten největší zbabělec vzmužit a vydat se hledat nové odpovědi. Jalan a Snorri se postaví mnohým nebezpečím, od armády Mrtvého krále po zrádná zrcadla Modré dámy, avšak Osheimské kolo se navzdory všemu točí dál a stahuje je zpátky. Na konci čeká buď vítězství, anebo smrt. Přichází strhující rozuzlení války Červené královny!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

The Wheel of Osheim , 2016


více info...

Přidat komentář

parvitas
17.03.2024 5 z 5

Záverečný diel ma veľmi prekvapil. V dobrom slova zmysle, podotýkam. Čítam si, čítam klasickú fantasy knihu (mágia, meče, proroctvá, džinovia, anjeli, peklo pre každého, aké očakáva) a bum, zrazu je z nej SF?!?! To je aké úžasné! Krásne sa vysvetlia Tisíce Slnká, zrkadlá a aj Osheimské koleso, Lokiho kľúč, príčina, dôsledky a hlavne, dáva to konečne zmysel. Etymológia mien ma pobavila. Dobre vystavaný príbeh o princovi, ktorý je všetko možné, len nie ideálny následník, výnimočne dobre uteká pred veriteľmi, manželmi, bratmi a otcami svojich mileniek, vrahmi a nemŕtvymi. Ale keď už musí bojovať, tak chce prežiť a každá pomoc sa mu zíde. Príbeh som si nesmierne užila a od autora si chcem prečítať zase niečo. Knižkami ma zásobila kamoška a kolegyňa v jednom, Majka, ktorej týmto zo ďakujem. Obnovila si moju chuť čítať fantasy. Konečne niečo dospelejšie, už som bola YA presýtená.

petr_
16.02.2023 1 z 5

Nemohu si pomoct, ale lituji, že jsem dočetl trilogii až sem. Samá honička, samí bubáci, buďto jednotlivě, nebo ve skupinách a občas celé davy. Kniha je tak akční až je to nuda. Pointa celého příběhu veškerá žádná, jedním slovem SLÁTANINA.


alexvera
13.03.2018 5 z 5

Opět skvělá kniha, Mark prostě umí psát. Jale, budeš mi chybět ... Už se těším na Rudou sestru.

tyna_kk
04.03.2018 5 z 5

Princ Jalan nám dospěl a objevil trošku toho, čemu v jeho případě můžeme říkat statečnost. Příběh tím získal jiný nádech, ovšem neubralo mu to na zajímavosti. Pár pasáží mi sice přišlo zbytečných, děj se kvůli nim stával zamotanější, ale i přesto se jedná o další povedený závěr trilogie od výborného Marka Lawrence.