Osamělé srdce

Osamělé srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508124/bmid_osamele-srdce-XHp-508124.jpg 4 359 75

Scarlet Luck série

1. díl >

Rosie nemůže uvěřit, že jí v její internetové rozhlasové show poskytnou rozhovor samotní Scarlet Luck. Nejenže kapelu sleduje už roky, její písně ji také dostaly přes nejtěžší období jejího života. Fascinuje ji především bubeník Adam, a to nejen proto, že se o něm ví leda tak to, že už léta nesnáší, když se ho někdo dotýká – kdokoliv. Pak ale kapela přichází do Rosiina malého studia a všechno se pokazí. Rozhovor se musí zkrátit a na Rosie se po internetu valí vlny nenávisti. Když ji dokonce fanoušci napadnou na ulici, Scarlet Luck ji stručně pozvou na koncert na znamení, že chtějí vše hodit za hlavu. Najednou Rosie stojí před Adamem podruhé. Před Adamem, v jehož očích vidí neskutečnou bolest – a ke kterému se nesmí nikdy přiblížit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Lonely Heart , 2022


více info...

Přidat komentář

0197
09.04.2024 5 z 5

Na tuto duologii jsem byla zvědavá a netrpělivě čekala, kdy vyjde druhý díl, abych se do ní mohla pustit.

Člen populární skupiny a mladá slečna, která má svou show, kam si zve lidi z hudební branže. Za mě parádní námět, a i když nemám příliš v oblibě, když je jeden z hrdinů známá osobnost, tady mi to nevadilo. Navíc to napsala Mona Kasten, od které bych si přečetla cokoliv :-).

Jejich postupně vznikající přátelství bylo krásné a pozvolné. Byla radost sledovat Adama, jak se pomalu uvolňoval a začal se projevovat jeho humor. Rosie se měla zase komu svěřit, protože co se ohledně ní semlelo na sociálních sítích, to byl hnus, který špatně zvládala.

Oba se potýkali s psychickými problémy, které autorka popsala velmi realisticky a citlivě. Doufáte, jen že spolu to vše nakonec překonají.

Co mi trochu vadilo bylo málo fyzické interakce mezi hrdiny. Nemám na mysli přímo intimnosti, ty tu nenajdete, ale kromě těch tří vesměs krátkých schůzek se vůbec neviděli. Jako psali si a volali si, ale nějak mi to přišlo málo.

4,5*
- slow burn romantická linka
- psychické problémy
- hudební prostředí
- oba pohledy

petraLI
01.04.2024 5 z 5

Adamův stav chytne asi každého čtenáře za srdce. Hltala jsem každé slovo, dokud jsem nedošla až na konec. Rosie je moc sympatická dívka a dohromady to skvěle pasuje. Druhý díl prosím.


nicole1990
30.03.2024

Tohle byl nádherný příběh snad nejlepší knížka,co jsem od Mony četla . Jednoznačně WoW . Vztah Rosie a Adama doufám , ze tomu Adam dá šanci až se vrátí z léčby . Spis mě zajímá ,co je příčinou ,ze nesnáší doteky doufám,ze se to dozvíme v dalším díle .

veronika4618
27.03.2024 5 z 5

Knihu jsem četla znovu před vydáním druhého dílu a byla jsem z ní nadšená stejně, jako když jsem ji četla poprvé.
Postavy Adama a Rosie se mi tak zaryly do srdce, že je nešlo jen tak opustit. Ačkoli zápletka, díky které se celé nedorozumění mezi hlavními hrdiny stane je trochu klišoidní a hloupé, postupné sbližování hlavních hrdinů je natolik silné a krásné, a hlavně realistické. Jejich vznikající vztah je tak křehký, že se mu dá naprosto uvěřit a pomalou romantickou linku si užijete.
Jsem šťastná, že mám u sebe druhý díl a po přečtení můžu plynně navázat, protože když jsem knihu četla poprvé, nechala ve mně prázdnou díru, která se zaplnila až teď tím, že konečně vyšlo vyčkávané pokračování.

happy19
23.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Veliký dík od srdce všem blogerkám,které mě upozornily,ať čtu první díl v případě,že mám už po ruce druhou čás příběhu.
Několik měsíců čekání...a přečtena za den..
Protože tento konec!??
Tohle se mě hodně dotklo...:'(
Úžasná kniha...tak jdu pokračovat!

,,Sdílená bolest je poloviční bolest."

JaAnička
13.03.2024 4 z 5

Dojemná romantická knížka z hubedního prostředí, která vás zavede do víru internetové nenávisti a psychických problémů.

Já jsem upřímně nadšená. Kniha je to krásná, dojemná a pěkně slowburn. Hrdinové jsou zajímaví, každý z nich má nějaký problém, se kterým bojuje podle svého a všechno je to moc krásně napsané. Sice tam vyloženě není erotika, ale to, co se v knize nachází, je opravdu dobré. Hrdinům přejete jen to nejlepší a opravdu doufáte, že se dozvíte pozadí toho, co se stalo a prestože se toho v této knize nedočkáte - nemusíte se bát -, máte tu díl druhý.

Příběh utíká velmi svižně, je zajímavý a samozřejmě že nechybí ani klasický playlist. A pak tu máme tu krásnou obálku, která je jemná a povedená.

Pokud chcete trošku dojáček, nabíhejte čist (nejlépe oba díly zároveň).

PS: Za svůj život jsem přečetla desítky (ne-li stovky knih), ale stále mě překvapuje, že někteří autoři jsou tak hrozní, že jejich knížka skončí otevřeně...och, jak my čtenáři k tomu přijdeme? My se akorát po nocích trápíme, naříkáme a neustále myslíme na ten OTEVŘENÝ KONEC!!!

Jop a jak už vám asi došlo...tato kniha je zdárným přikladem toho, že četba romanticko-psychologických knih někdy bolí.

Vaiolet
05.03.2024 5 z 5

Páni, páni, páááni!!!
Pro mě zatím asi nejlepší knížka od Mony. Hodně silný příběh. Otevírá téžká témata a jejich zpracování mě hodně překvapilo. Žádné tlačení na pilu, zkarátka uvěříte tomu, že se to stalo. Že to nemusí být nutně jen vymyšlený příběh a že okolo nás žije spousty takových Rosií a Adamů.
Během čtení se ve mě vystřídalo takových emocí, jak už dlouho ne. A ten konec? Jsem fakt ráda, že jsem se ke knize dostala až dva dny před vydáním dalšího dílu :-D

cestina_s_linus
03.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Bez mučení se přiznám - trvalo mi pár desítek stran, než jsem se do knihy začetla. Postavy mi ze začátku přišly nudné, některé jsem měla hned přečtené.
I přesto se jedná o milou “oddechovku, kterou si podle mého názoru mohou přečíst čtenáři 15+.

Ráda bych vypíchla dvě věci, které se mi na knize líbily:
1) Vztah Rosie a Adama - líbilo se mi, že jejich “vztahu bylo hozeno velké poleno do cesty. Mohla jsem sledovat cestu, kdy dva “vystrašení lidé se mohli tomu druhému otevřít a i na dálku budovat hezký vztah. O to více jsem byla v šoku z toho konce a jsem zvědavá, jak bude jejich příběh pokračovat.

2) Záporačka - Rosie si na prsou hřála hada. Ale na druhou stranu, kdyby tato osoba v knize nebyla, tak bych se během čtení unudila k smrti. Doufám, že se ještě v další knize objeví!

ElInWonderland
11.02.2024 4 z 5

Musím říct, že jsem čekala takový milý romantický příběh, obálka tak působí. Jenže Mona do toho vložila opět důležité téma a ne tak obvyklé. I muži se stávají obětmi nechtěné pozornosti a obtěžování. Úplně jsme se nedozvěděli, co je příčinou Adamova problému a já doufám, že se to dozvíme v příštím díle.

Zuzanka45
11.02.2024 5 z 5

Příběh mě hned vtáhl, hudební prostředí mě bavilo, kniha se četla sama. Rosie byla skvělá, uměla se vcítit do druhých a ráda pomáhala. Adam byl hudebník, který si s sebou táhl démony. Opět autorka vepsala do knihy vážná a nelehká témata. V knize nechybělo napětí, ale ten konec? Co to má znamenat? Nutně potřebuji, aby už vyšel další díl!

Peťulka3
29.01.2024 5 z 5

Zase velmi čtivý příběh. Od této autorky už ani nic jiného neočekávám.

klarinka9974
13.01.2024 4 z 5

Kniha je plná emocí, přátelství a zklamání. Musím říct, že jsem byla velice překvapená. Autorku znám a četla jsem předchozí díly plné vášně a milování. Zde se dočkáte maximálně jen pochopení a dobrého skutku. Ale i tak mi v knize nic nechybělo. Hezký příběh, skvěle se čte a ten konec, mě trošku zaskočil. Až bude druhý díl, určitě si ho přečtu, abych se dozvěděla, jestli se něco změní a Rosie dostane šanci.

Blueberry.hd
18.12.2023 4 z 5

Tedy musím říct, že když jsem knihu objevila, vůbec mne nenapadlo, že má nějaké pokračování..
Tvářilo se to jako nenáročné večerní čtení..
Ale teď musím říct, že jsem velmi ráda, že existuje i další díl. Nedovedu si představit, že by to skončilo takto. Vždyť se v příběhu skrývá víc otázek než odpovědí, ale nemůžu se dočkat dalšího dílu.
Už 'jen' tři měsíce :)

Jaymay
03.12.2023 5 z 5

Tohle bylo tak sladké... Nejdřív jsem si myslela že čtu další epizodu z "Milé bravíčko..." a že již nemám věk na tuhle story, ale závěrečné kapitoly mě překvapily o opaku,a dokonce navnadily na další díl, o kterém jsem si myslela, že mě nebude zajímat.
Kniha se velice dobře čte,i když je napsaná jednodušším stylem. S postavami prožíváte celý příběh, který rozhodně není tak romantický, jak se zpočátku zdá, má spád, napětí, moment překvapení a udržel si mou pozornost ... Rozhodně po dlouhé době dílo, které předčilo mé očekávání a donutilo mě ho přehodnotit

Beruska18
18.10.2023 4 z 5

Příběh se zabývá závažnými tématy jako je panická ataka, kyberšikana, alkoholismus .... a s těmito problémy je asi hrozně těžké někomu své srdce otevřít ..... No uvidíme, třeba se to v dalším díle podaří

Anna195
16.10.2023 5 z 5

Tento príbeh predčil moje očakávania a netušila som, že ma príbeh tak nadchne, ale toto bolo úžasne. Osamelé srdce môžem po dočítaní ihneď odporučiť. Neváhajte a pustite sa do čítania. Už teraz by som potrebovala ďalšiu časť.


Ak hľadáte citlivú slow-burn romantiku s hlavnou témou, ktorá nie je v každej druhej knihe, tak smelo do toho. Musím poznamenať, že autorka vynikajúco podala rôzne témy, ako sú návaly paniky, sexuálne obťažovanie, závislosť. Zároveň sa mi páčilo, že tieto témy sú v knihe prispôsobené celkovému príbehu, teda nepôsobili na mňa, že sa v knihe vyskytujú na silu. Jednoducho každá z týchto tém mala pre príbeh svoje opodstatnenie.

Všetky postavy boli pre mňa niečím zaujímavé, samozrejme aj členovia kapely, ktorí mali tiež svoje starosti. Ale naše hlavné postavy Rosie a Beast ma dostali. Od začiatku ma autorka vedela vtiahnuť do deja, od ich zoznámenia, ktoré nebolo až tak pozitívne, po postupné otváranie sa jeden druhému. Hlavný hrdina Beast je pre mňa stále jedna veľká záhada, ktorú chcem odhaliť, teda hlavne príčinu toho všetkého.

Možno niekomu budú chýbať nejaké intímnejšie scény medzi nimi, ale podľa mňa aj tá jedna, čo tu bola stojí za to. Omnoho viac ma bavilo ich citové zbližovanie a otváranie sa, jednoznačne krásne citlivo napísaná romantika. Ja som sa do nich dvoch a ich zbližovania zamilovala. A keďže kniha skončila tak, ako skončila už odratávam dni do druhej časti.

Vivetkav
02.10.2023 2 z 5

Čtivé, ale tak nějak jsem čekala víc..uvidíme zda dám další díl

MAU256
16.09.2023 5 z 5

Ač Rosie a Adam své první setkání neměli stylem láska na první pohled, ale bylo to skoro vražedné, nakonec se z nich stávají kamarádi. Oba mají své problémy, ale svým způsobem se začínají navzájem podporovat a z kamarádství se stává něco víc.

No a zase jsem si pěkně naběhla, knížka která končí s tím, že nutně potřebujete další díl, který ještě není k mání. Těším se na něj, neboť jsem zvědavá, jak budou jejich příběhy pokračovat, doufám, že nás autorka nenechá moc dlouho čekat :-).

alzbeta4340
03.09.2023 4 z 5

Čtivý příběh o velmi profesně úspěšných mladých lidech, které trápí psychické potíže. Není zde zdůrazňované nějaké mimořádně nereálné drama, všechno je podané tak nějak mimochodem. Nevýhodou ale je, že příběh nekončí a vlastně se nedostal ani k jádru problému. Bude to ještě asi dlouhé...

Kat9
31.08.2023 4 z 5

Na této knize se mi líbila ta pomalá romantika, že se tam nevěnovali "spicy" věcem, ale šlo spíše o konverzace a trávení společného času. Dokonce mě bavilo i jejich psaní zpráv. Bylo to moc hezky napsané a jsem za to ráda. Také to bylo velmi čtivé a měla jsem to rychle přečtené. Jen mi přišlo, že se toho opravdu vyřešilo hodně málo. O Adamově problému jsme se prakticky nic nedozvěděli, pouze opravdu mírné náznaky (ačkoli si to asi každý dokáže odvodit). Většina zápletky tak zbývá na další díl, tohle je asi opravdu jen rozjezd. Já osobně bych raději vše vyřešila v tomto díle a v dalších dílech se zabývala ostatními členy kapely a poznala je více. I tak jsem ale příjemně překvapená obsahem knihy a nemůžu říct, že bych se nudila. Možná v budoucnu zkusím i další knihy od autorky.

Autorovy další knížky

Mona Kasten
německá, 1992
2019  86%Věřit znovu
2020  90%Cítit znovu
2021  83%Zachraň mě
2019  86%Začít znovu
2020  81%Doufat znovu

Kniha Osamělé srdce je v

Právě čtených13x
Přečtených465x
Čtenářské výzvě69x
Doporučených21x
Knihotéce287x
Chystám se číst342x
Chci si koupit91x
dalších seznamech11x