Orr - Můj příběh

Orr - Můj příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214308/mid_orr-muj-pribeh-Vwv-214308.jpg 4 23 10

Legenda hokejového světa, Bobby Orr, konečně prolomil celoživotní mlčení a napsal memoáry, které jsou stejně unikátní jako on sám. Žádnému z hokejových obránců se nikdy nepodařilo napodobit jeho styl, žádný hráč nezískal tolik trofejí a nezaznamenal tolik rekordů, z nichž mnohé zůstávají nepřekonané dosud. Teď se Bobby Orr rozhodl promluvit o tom, co ho na cestě za slávou a úspěchem inspirovalo a motivovalo, jak se cítil, když ho agent, kterého považoval za bratra, zradil, a co si myslí o současném hokejovém světě. O tom a ještě o mnohém dalším. Kniha, která patří do povinné četby všech hokejových fanoušků.... celý text

Přidat komentář

jan7760
02.05.2023 5 z 5

Kniha ma veľmi zaujala, našiel som v nej mnoho nových informácií priamo od toho najfundovanejšieho. Vo veľa veciach som sa ako otec hokejistu utvrdil a nové objavil. Určite odporúčam, z knihy je cítiť pokoru a nadhľad nad vecou...

Misantrop
12.05.2022 4 z 5

V koutku duše jsem čekal, že se dozvím díky čemu byl tak produktivní. Ta omilana písnička o kolektivní týmové hře je známá všude jinde, ale je to mnohem prostější. Nešlo ani tak o techniku, rychlost, přehled, či tvrdost. Z Orrovych pokorných slov šlo vždy pouze a jen o přirozenost. Kupodivu zde skoro vůbec není zmíněná spolupráce s Philem Espositem. Orr sice rád lidsky píše o pár svých spoluhráčích, protihráčích a trenérech, ale tomuhle nejdůležitějšímu tématu se vyhýbá. U Esposita je mimochodem obrovská hrubka už na první straně, kdy nejmenovaná osoba přiřadila Esposita jako hráče rivalů New York Islanders, namísto k Rangers. Tak stane se, ale další překlep, kdy několik nejslavnějších obránců v lize 70.let je zaměněno s centry, tak to už je silná šišimarja kávička. Zajímavý je i důvod odchodu Orra do Chicaga.


patroklos
31.12.2019 5 z 5

Neuvěřitelně lidsky a s pokorou napsaná kniha. Bobby Orr byl a pořád je skvělý člověk - cítit je to z každého slova. Četl jsem pomalu a každé jeho slovo si vychutnával a učil se.

Honza89
11.07.2019 5 z 5

Byť jsem Bobby Orra nezažil jako hokejistu, po přečtení působivé knížky si dovedu představit a odůvodnit jeho výjimečnost. Bylo krásně poznat, jakou měl vášeň pro hru, skromnost, pokoru, vítěznou mentalitu, a také jakým byl profíkem. Vlastnosti šampiona i úžasného člověka přirozeně vynikly. Představoval bych si takhle každého vrcholového sportovce. Vše se podle mě odvíjí od výchovy rodičů, která byla právě u Bobby Orra příkladná, a moc se mi líbilo, že rodině věnoval rozsáhlou kapitolu. Celkově je autobiografie pojata nezvykle. Bobby Orr vypráví hloubku svého příběhu, oceňuje lidi kolem sebe a osobní úspěchy jako by se ho ani netýkaly. Tento způsob a nefalšovaný projev skromnosti se mi moc zamlouvají. Knihu bych zavedl jako povinnou četbu pro sportovce, zejména pro ty mladé. Excelentní je především první polovina knihy, pak je četba občas trochu náročnější, ale kvalita zůstává výborná. Vadou na kráse je pouze místy nesrozumitelný překlad.

Jack93
01.12.2018 5 z 5

Už od úvodní stránky velmi čtivá kniha, kterou ani na chvíli neodložíte. Jde o neobyčejně pojatou autobiografii, protože Orr se příliš neohlíží za svými individuálními výkony a neuvěřitelnými úspěchy. Z tohoto legendárního obránce číší obdivuhodná skromnost a raději než sebe vyzdvihuje všechny, díky kterým se stal jedním z nejlepších hráčů v historii NHL.

slina
26.12.2017 4 z 5

Dal bych 5 hvězdiček, ale nějak se nemůžu ztotožnit s překladem této knihy. Přijde mi, že překladatel asi hokej nikdy neviděl...

potok
06.08.2017 4 z 5

Průřez osobního i profesního života jednoho z nejlepších obránců historie hokeje.

tucnak67
02.03.2017 3 z 5

Čekal jsem víc, první polovina velmi dobrá. Pak to šlo hodně dolů

ThomasRuhe
18.02.2017 4 z 5

Na tuhle knížku jsem se hodně těšil, přečíst si o hokejové legendě Bobby Orrovi, v knize napsané jeho vlastní rukou.
No a jaké to bylo? Celkem fajn. Orr v knize poodhalí zakulisí své kariéry a svých názorů, o kterých jsem většinou nic moc nevěděl. Dále také důležitých faktorů pro jeho kariéru viz. zraněné koleno.
Zajímavá je kapitola, kde se zamýšlí nad současným hokejem a jeho novými pravidly.

Pazdy
18.11.2015 3 z 5

Výborně napsaný příběh skvělého sportovce a člověka. Je to určitě poutavě napsaná knížka, jediné co mi trošku vadilo je, že Orr nechává čtenáře opravdu hodně nahlédnout do své povahy, do svého osobního života, do svých postojů a názorů, ale už ne tolik do své sportovní kariéry. Je to asi dáno tím, že Orr je hodně skromný člověk, ale trošku to působí dojmem jakoby část kde popisuje svou hokejovou kariéru byla odbitá. Myslím, že čtenář, který by o tomhle sportovci nikdy předtím neslyšel, by po přečtení téhle knížky neměl ani zdaleka ponětí o tom, co všechno Boby Orr ve sportovním světě dokázal.

Autorovy knížky

Bobby Orr
kanadská, 1948
2014  83%Orr - Můj příběh

Kniha Orr - Můj příběh je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce30x
Chystám se číst12x