Věk bohů a zrození

Věk bohů a zrození https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91620/vek-bohu-a-zrozeni-91620.jpg 4 7 1

Orokon série

1. díl >

Kdysi žilo na zemi pět bohů a krystaly, představující jejich moc, byly spojeny v kruhu zvaném Orokon. Válčení bohy rozdělilo a jednotlivé krystaly byly roztroušeny po světě. Nyní hrozí světu strašlivá zkáza… Bůh Orok dal svým pěti potomkům krystaly, které byly zasazeny v kruhu do Kamene Bytí a Nebytí, ze kterého se zrodili bohové, svět a lidé. Tento kruh – Orokon, zajišťoval rovnováhu života až do chvíle, než temný bůh Koros vyrval svůj krystal z Kamene a uvrhnul celý svět do chaosu a hrůzy…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic
Originální název:

The Harlequin´s Dance , 1997


více info...

Přidat komentář

trudoš
11.08.2015 5 z 5

Tom Arden vytvořil vlastní svět se vším, co k tomu patří. S náboženstvím, datací, mytologií a mapou. V dnešní době nic nového, ale i tak má El-Orok patřičné kouzlo.
Děj se odehrává v časech ne nepodobných dobám koloniálních bojů mezi Francií a Anglií na půdě Nového světa. To znamená muškety, trojhranné klobouky, byrokracie a kultura tomu odpovídající. Autor se hodně zaměřuje na psychologický vývoj jednotlivých postav (hlavních i vedlejších), díky čemuž ústřední dějová linie ubíhá velmi pomalu a rozpohybuje se vlastně až v závěru. Samozřejmě že se tu pořád něco děje, ale jde spíš o lokální konflikty, které tvarují hlavní postavy, jež budou hrát v budoucnu významnější role.
Věk Bohů a Zrození je vynikající epický příběh, který notnou dávkou převyšuje běžný průměr. Má několik rovin, depresivní podtón a skvěle propracované charaktery, což v součtu dává příběhu šmrnc pochmurné řecké tragédie.

Autorovy další knížky

Tom Arden
britská, 1966
2002  74%Věk bohů a zrození
2002  80%Král a královna mečů
2003  77%Sultán měsíce a hvězd

Kniha Věk bohů a zrození je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst2x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x