Orion hlavou dolů

Orion hlavou dolů https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107463/orion-hlavou-dolu-107463.jpg 5 4 1

Podtitulek zní "Aneb křížem krážem jihem Austrálie", autor líčí zážitky po již své třetí cestě Austrálií, tentokrát však s manželkou a dvouletou dcerou Eliškou. Kniha je na křídovém papíře s barevnými fotografiemi. Vladimír Kroc dokázal dočasně vypnout, přehodit výhybku kariéry rozhlasového moderátora a vydat se s rodinou (manželkou a dvouletou dcerou) do země, kterou tak barvitě vylíčil už ve své předchozí knížce Jižním křížem krážem, do Austrálie. Tentokrát nepodniká dlouhé cesty pustým vnitrozemím a divokým tropickým pobřežím, ale míří do míst, která si při předchozích cestách nechával "na příště". Toulá se po Novém Jižním Walesu, Victorii i jižním Queenslandu a sám pro sebe, potažmo i pro čtenáře, užasle objevuje kouzlo Austrálie i z pohledu malého dítěte. Mezi množstvím zajímavých reálií nechybí odlehčení v podobě humorného nadhledu a sebeironického líčení osobních příhod.... celý text

mira.l
mira.l
25.12.2023 5 z 5

Druhá kniha V. Kroce čtenáře opět provádí Austrálií, tentokrát ovšem už ne v rámci tak dlouhého pobytu jako tomu bylo v knize první, zde se jednalo spíš o takovou delší dovolenou, a také to není cesta nedozírnými dálavami australského vnitrozemí, v rámci této knihy poznává autor převážně ty krásy Nového Jižního Walesu a Victorie, na které se v první knize nedostalo.
Další změnou je to, že na tuto cestu se krom maželky vydal i s tehdy dvouletou dcerou. Té já bych osobně snesl v knize o něco (no, možná i o o dost) míň, ale budiž. Kromě této drobné výtky je ale i tohle na čtení příjemná knížka.