Orange. Kniha pátá

Orange. Kniha pátá https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468639/bmid_orange-kniha-pata-DH5-468639.jpeg 5 100 8

Orange série

< 5. díl >

Osudný den se blíží a nervozita narůstá. Co když nakonec budoucnost změnit nelze? Co když Kakeru navzdory usilovné snaze svých přátel kráčí vstříc svému konci? Někdy přece mohou selhat i ty nejlepší úmysly…

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Crew
Originální název:

オレンジ 5 , 2016


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
04.01.2024 5 z 5

A máme tady konec, přestože jsou ještě dva další díly... :O

Bylo fajn podívat se na celý příběh z druhé strany, jak to všechno viděl Kakeru, co se všechno dělo, vysvětlení všeho. Včetně budoucnosti, jak se to všechno událo, ohledně dopisů...

A jo, bylo to vlastně moc fajn. Celý to zakončení. Fajn, milé, ke konci napínavé. Takže jo, příjemný  :)

A jak jsem psala u prvního dílu, je na řadě Astronaut v barvě jara (nezahrnuté v hodnocení):
Taškařice o dvojčatech a jejich nesnázích s láskou. A jelikož kluci jsou tady tři, docela jsem ocenila schéma pocitů na začátku třetí části. Na to jak je to krátký, jsem se v tom už docela dost ztrácela :D
Jako hlavní příběh by mě to nejspíš bavilo (jak jsem psala předtím, umím si představit, že je mi zase šestnáct), kdyby to bylo rozepsaný, tak fajn oddychovka. Takhle to ale bylo strašně rychlý a povrchní a proto těžký průměr (možná si zvládnu představit, že je mi šestnáct, ale ne dvanáct).

Jizi
06.11.2022 5 z 5

Něžná série nabízející krásný vhled do světa, kde vztahy fungují docela jinak než u nás.


TeriLin1111
14.08.2022 5 z 5

Komentář k celé sérii:
Šla jsem do toho s tím, že se mi to bude hoodně líbit, a naštěstí je to tak. Nějaké díly byly slabší ale jinak jako celek hodnotím hodně pozitivně. Nečekala jsem jak moc mi to bude připadat melancholické, tahle nálada se táhne celou sérií. Všechny hrdiny jsem měla moc ráda, až na tu hlavní hrdinku která mi dost často lezla na nervy. Ale aspoň to nebyla žádná slečna dokonalá. Taky se mi moc líbilo prolínaní časových os, a dodatkový šestý díl, kde se něco dozvíme z jiného úhlu pohledu. Zkrátka a jednoduše, pokud máte možnost si to přečíst, tak do toho jděte, třeba vám to i něco dá, a uvědomíme si, že času je hrozně málo.

Vjeerus
29.07.2022 5 z 5

Tleskám, opravdu povedené. Skvělý moment, kdy jsme se podívali do hlavy hlavního hrdiny a dostali tak náhled o jeho mentálním rozpoložení.
Dále pak prostě ukázka toho, jak maličkosti dokáží podržet člověka a že mít pár fakt dobrých kamarádů stojí za to.
Líbí se mi zakomponování teorie, jak funguje "cestování časem", kde se autorka krásně vyhla možnému vzniku paradoxu. Použitá teorie je za mě rozhodně reálnější a v kontextu příběhu je vlastně trochu bolestivější (pro hrdiny v "budoucnosti", ale i pro některé postavy v "přítomnosti")
Jen se teď trochu bojím, o čem bude poslední svazek?

drakamena
25.07.2022 4 z 5

Tak tohle bylo opravdu povedené. Naho mě sice stále trochu zlobila - chápu, že představuje ideální japonskou hrdinku, ale na mě prostě byla až moc unylá - ale příběh to byl moc hezký. Líbilo se mi, že jsme se dozvěděli z Kakerova pohledu, co vedlo k jeho sebevraždě v původní časové linii.

A dokonce se mi tentokrát líbil i příběh Astronauta v barvě jara, který mě v předchozích dílech dost nudil.

Bettybook
13.07.2022 4 z 5

Krásný konec u kterého ukápla slzička :) Celou sérii moc doporučuji.

Lka
11.03.2022 5 z 5

Páté pokračování a krásný konec. Krásné ilustrace. Akorát si říkám, co mě bude čekat v šestém díle. No tak jdu do toho...

rarášek
28.06.2021 5 z 5

Konečně jsem se dočkala konce, který mě dojal a rozbrečel :) Jsem ráda za to, jak to všechno nakonec dopadlo, ale byla jsem napjatá do poslední stránky. Všechny postavy jsem si zamilovala a bude těžké je opustit. Ale ještě vyjde poslední díl, takže je ještě naposledy uvidím. :)