Opřete se do toho

Opřete se do toho https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163720/bmid_oprete-se-do-toho-6fL-163720.jpg 4 24 4

Už přes 30 let absolvuje americké vysoké školy více žen než mužů. Ve vedení veřejných i soukromých institucí jsou však ženy v naprosté menšině. V rozhodnutích, která se dotýkají nás všech, tak nejsou hlasy žen přiměřeně zastoupeny. Kniha Opřete se do toho zkoumá, proč se ženy navzdory svým akademickým úspěchům nedostávají do vedení klíčových institucí a nabízí přesvědčivá a rozumná řešení, jak mohou plně využít svůj potenciál. Sheryl Sandbergová je první ženou (COO, tedy provozní ředitelkou) mediálního gigantu Facebook a jednou ze stovky nejvlivnějších lidí na světě podle žebříčku časopisu Time. Tato kniha je vyústěním jejích snah upozornit na zažité genderové předsudky, které ovlivňují chování žen, a uzavírají tak bludný kruh jejich společenské pozice. Pomocí četných studií a humorných historek z vlastního života vykresluje problematiku žen na trhu práce a nabízí rady, jak z tohoto bludného kruhu vystoupit a vybudovat skutečnou rovnost mezi pohlavími. Opřete se do toho je působivým apelem na odbourání společenských předsudků, které ženám svazují ruce v dosahování vysněných cílů. Kniha vychází v úzké kooperaci se Sheryl Sandbergovou. Autorkou předmluvy českého vydání je ředitelka ING Pojišťovny pro Českou republiku a Slovensko Renata Mrázová.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Dokořán
Originální název:

Lean In. Women, Work, and the Will to Lead , 2013


více info...

Přidat komentář

makacek
21.02.2019 5 z 5

Velmi dobre a jednoduse shrnute problemy, s kterymi se muze zena a taky zena s detmi setkat s pracovnim i osobnim zivote.

irskádívka
01.07.2018

Knihu mi doporučila kolegyně z práce (kupodivu, ne z obchodního nebo IT prostředí, ale vědkyně). Zaujaly mě postoje autorky, její zkušenosti a způsob, jakým motivuje kolegyně i kolegy ke svobodným rozhodnutím a využití všech svých možností. Hlavní myšlenkou je ale odmítnutí limitů, které nám staví naše okolí a často i my sami.
Přesto nesklouzává k tomu, aby odsuzovala muže nebo některé ženy za jejich rozhodnutí, ale naopak, obhajuje každou svobodnou volbu člověka. Její zkušenosti, věděcké výzkumy a praktické příklady dělají čtení jasné, srozumitelné a opravdu hodně motivační.
Přesto, všechny její myšlenky a závěry není možné převzít, Sheryl má zkušenost s Americkým prostředím. V prostoru Střední Evropy, kde až na výjimky každé dítě vychovávala pracující matka, placená mateřská dovolená je samozřejmost a rozvnoprávnost zde má mnohem delší vývoj, se zdají některá její mota a řešené problémy přitažené za vlasy.


katerina.sto
24.03.2017 4 z 5

Inspirativní Sheryl Sandbergová předkládá nepříjemná fakta týkající se ambiciózních žen a formuluje myšlenky týkající se nás všech, které v nás někde hluboko leží, aniž bychom si je uvědomovali. Upozorňuji, a autorka se tím koneckonců netají, že kniha je feministická, naštěstí však ne v nejryzejším slova smyslu. Vyzdvihuje, podporuje a motivuje ženy, ale v žádném případě neupozaďuje muže - spíše právě naopak. Je tak dosaženo naprosté rovnováhy, což je také koneckonců ideálním cílem, pro jehož dosažení byla kniha sepsána. Je psaná lehce, je doplněná výsledky skutečných průzkumů a řadou trefných citátů od žen "z oboru". Když už nic jiného, minimálně mě opravdu nakopla k tomu "opřít se do toho"!

cace
06.08.2013 5 z 5

Kniha mě hned na začátku velmi zaujala. Jsou zde zajímavé myšlenky ohledně komunikace. Hodně mě motivoval k přečtení TEDtalk, tak jsem věděla, co mám očekávat. Po skvělé 1/2 knihy však přišla trochu únava a postoje se mi zdály být dost vyhrocené - nejspíš je zkrátka naše prostředí trochu jiné. V každém případě doporučuji k četbě, kniha Vám může dodat odvahu, pokud se nad svojí kariérou zamýšlíte, potřebujete popostrčit nebo si o tom jen nemáte s kým popovídat. Knížka má své místo v mojí knihovně, mám v ní podtrhané celé věty a k myšlenkám se budu vracet. Také ji určitě půjčím ženám, o kterých si myslím, že by je mohla zaujmout. Nejprve jsem dala 4 hvězdy, ale upravuji na pět, protože se ke knize vracím a čerpám z myšlenek sílu. Přestože se v mnohém od autorky liším, čerpám v knize sílu. Děkuji.

Autorovy další knížky

Sheryl Sandberg
americká, 1969
2020  80%Možnost B
2013  83%Opřete se do toho

Kniha Opřete se do toho je v

Právě čtených2x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst56x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x