Opravdová láska

Opravdová láska https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323506/mid_opravdova-laska-RMu-323506.jpg 4 394 60

Krátké milostné příběhy, které populární autor vybral z příspěvků svých věrných čtenářů.

Žánr:
Literatura světová

Vydáno: , Argo
Originální název:

True love , 1997


více info...

Přidat komentář

zweedy
14.09.2023 5 z 5

Několikrát přečteno. Když se Vám bude zdát, že je na světě málo lásky, otevřete tuto knihu a zjistíte, že je láska všude kolem Vás...

Josh
11.01.2023 3 z 5

První seznámení s autorem a hned prý typické – nevím jistě, jelikož jde o dopisy o lásce od jiných lidí, sebrané. Asi je pravda, že by to (1) člověk nevymyslel. Mně se nejvíce líbily dva: 1, kratičký o lásce z r.1912, jež překonala díky žebříku do okna zákazy rodičů a vydržela desítky let jako rodina s 12ti dětmi 2, o lásce, jež se znovu potkala na stáří, poprvé od společných ZŠ let, a v 80ti letech se vzali a přestože prožili „jen“ dva roky byly naplněny hlubokým citem a štěstím.


Aribana
01.10.2022 5 z 5

Krásná knížka s hezkými příběhy.

alekis
22.07.2022 5 z 5

Lásko, nejsilnější z citů, ty povznášíš i ničíš!
Lásko, bolíš, až z toho moje srdce křičí!

"Nikdo nezná a ani nikdy znát nebude všechno, co by o lásce znát potřeboval. Láska nás tak láká taky proto, že je neuchopitelná. Jestliže někdo tvrdí, že už lásku úplně pochopil, tak je buď lhář, hlupák nebo je mrtvý.
A nezbývá než naslouchat velkému zákonu srdce, který tvrdí: „Dokud žijete, milujte se navzájem a neste si následky.“
Robert Fulghum

Matematicka
11.07.2022 4 z 5

Příběhy jsou to kratičké, ale často zachycují nejdůležitější životní okamžiky těch, kdo je vyprávějí. Vyprávěné jsou s americkou otevřeností a upřímností. Nejsem si jistá, jestli by u nás taková sbírka mohla vzniknout, ale o to ani tak nejde. Každý většinou máme nějaký ten svůj příběh „opravdové lásky“. Tato kniha nám dává příležitost naslouchat – podle doporučení autora raději po malých dávkách –, promýšlet jednotlivé příběhy a v jejich světle se zamyslet i nad svými zážitky nebo zážitky našich blízkých. A k tomu si myslím, že nás Robert Fulghum vyzývá celou svou tvorbou – abychom si uvědomovali, jaké sny v životě máme a dělali pro jejich splnění to, co je v našich silách.

Eva193
20.04.2022 5 z 5

Moc krásná knížka, příjemná a povzbudivá. Jak doporučuje autor, četla jsem po částech...

Dalgiona
18.03.2022 5 z 5

Zajímavá kniha svým obsahem, kde všude a jak se může objevit či projevit láska. Příjemné a milé čtení.

majáček
17.02.2022 5 z 5

Krásné pohlazení po duši. Krátké příběhy lásky. Láska na první pohled, míjející, nestála, věčná, prostě láska ve všech podobách, co človek může zažít k člověku.

Anniee
20.01.2022 4 z 5

Tolik lásky na jednom místě pohladí po duši i na srdíčku. Nádhera.

intelektuálka
25.12.2021 4 z 5

Milé vánoční setkání na věčné téma - láska ....

Sebraný soubor povídek - o vztazích náhodných, opětovaných i platonických ....
a dokonce i v seniorských domovech ....

Kdo dokáže přesně definovat slovo láska ?

" Jedinou stálou vlastností lásky je její univerzálnost....
Jediné, co je na lásce univerzální, je její nestálost ...."

Pěkné a pozitivní myšlenky - a ocenila jsem věnování výtěžku této publikace do organizace " Prostor pro lidskost ".

Vlado84
01.12.2021 5 z 5

Aké šťastie, ak 'opravdová láska' vydrží a prekoná všetky životné úskalia, ťažkosti a vlnobitia.
Nedočítal som túto krásnu knižku, pretože v čase, keď som ju začal čítať, veril som, že láska, ktorú som v srdci cítil, vydrží navždy.. Ďakujem za to krásne. To bolo to najkrásnejšie, čo som kedy zažil a cítil..
Milujte viac, viac si vážte lásku, ktorú vám milovaná osoba dáva a milujte z celého srdca, a ešte viac ako to.. láska je krehká a ak skončí, bolí..

Krukron
13.07.2021 5 z 5

V úvodu této knihy se dočtete, že byste jí neměli číst "najednou". Je to tak. Tahle kartičká sonda do vztahů, lásky, života a spol. by se měla tak nějak číst pomalu a po částech. Je to jako s bonbóny v kolekci.. Holt, když byste je snědli všechny hned, bylo by Vám fakt zle. Ale když si takhle k večeru lupnete jeden či dva či tři.. No prostě takhle Vás to bavit bude.

E_Lan
11.07.2021 4 z 5

Ale ano, je to dobrá kniha. Plná kratičkých příběhů o lásce, které se nejspíš skutečně staly. Některé jsem poučné, hodné zamyšlení, některé jsou krapet slabší. Nedá se číst na jeden zátah, je potřeba to prokládat jinou knihou nebo lépe knihami.

Marekh
29.06.2021 4 z 5

Podtitul knihy zní: Příběhy Roberta Fulghuma a jeho čtenářů.

V knize nalezneme krátké příběhy o lásce. Většinou se jedná o příběhy čtenářů, několik příběhů napsal autor. Byl to autorův nápad, aby mu čtenáři posílali své příběhy o lásce a některé z nich pak vydal v této knize. Autor má smysl pro humor, příběhy se mi celkově líbily, i když často byly hodně krátké. Celkový zisk z této knihy šel na konto organizace Prostor pro lidskost.

O tématu láska by se dalo napsat hodně věcí. Někteří lidé se zamilují na první pohled, mají svatbu a žijí po boku do konce svého života, což je romantické. Někteří lidé se zamilují, aniž by to věděl jeho protějšek a nemohou ho vymazat ze své mysli do konce svého života. Někteří lidé se zamilují, ale stáhnou se do ústraní ať už z jakýchkoliv důvodů. V této knize se tyto příběhy nacházejí. Často se v jednotlivých příbězích dočteme o láskách ze střední školy, o absolventských setkáních a samozřejmě se v knize nachází úplně ty nejčistší dětské lásky. Uvádím příklad milostného dopisu holčičky, která měla 8 let: „Milý Billy, jestli mi neřekneš, že mě miluješ a nepudeš se mnou na autobus, tak se zabiju a tebe zmlátím. Miluju tě a už brzy si tě chci vzít. Susy.“ Láska má mnoho podob a kvete v každém věku, ať už je člověk mladý, anebo v rozkvětu. Na opravdovou lásku není nikdy pozdě. Důležité je, abychom si s dotyčným člověkem rozuměli a chvíle, které s ním strávíme, aby byly pro nás příjemné a obohacovali nás.

Autor je oblíbený v Česku a několikrát jej navštívil. Pro mě to byla úplně první kniha, kterou jsem od něj přečetl. Láká mne ještě kniha VŠECHNO, CO OPRAVDU POTŘEBUJU ZNÁT, JSEM SE NAUČIL V MATEŘSKÉ ŠKOLCE, případně další knihy. Nepochybně se bude jednat o oddechové a humorné knihy s autorovým nadhledem.

Citáty z knihy:

Láska je ze tří čtvrtin sen a jedné čtvrtiny realita. Problémy nastávají, když se nezamilujeme do reality, ale do toho snu. Ale opravdovou láska najdete, teprve až když se zamilujete do obojího.

Opakem lásky není nenávist, ale lhostejnost.

Každá láska špatně skončí - dříve nebo později.

DajaF
25.03.2021 4 z 5

Asi začnu na tu opravdovou lásku věřit.

rencovav
24.01.2021 4 z 5

To bylo tak krásné... pohlazení po duši. Nemám ráda, když se mi říká, jak má vypadat láska, zvlášť od médií a umění si to nerada nechávám říkat, protože mi vždycky přišlo, že všechny ty lásky, o kterých jsem slyšela, jsou úplně jiné než ta moje. A přece - tahle knížka se snaží ukázat tolik různých druhů lásky. Nesnaží se vás přesvědčit, že milovat někoho nebo nějakým způsobem nebo z nějakého důvodu je správné. Protože každý jsme jiný a každý milujeme jinak, což ostatně ty desítky dopisů od Fulghumových čtenářů dokazují. Přemýšlím, jaký příběh mě zasáhl nejvíc, ale bylo jich několik a v podstatě každý dopis mi něco dal. Úvahy o lidech, charakterech, o lásce k věcem, o lásce a přátelství, o lásce a sexu, o tom, má-li být láska krásná nebo bolestivá zkušenost... Jo, místy to bylo trochu hořkosladké, ale vždy maximálně upřímné a opravdové. K dokonalosti tomu možná chybělo to, že mě sice všechny příběhy svým způsobem zasáhly, ale vlastně ve mně nezpůsobily nic hlubšího. Pousmála jsem se. Zasnila jsem se. Pobavila jsem se. Některé příběhy byly i dost smutné. Problém s o/Opravdovou láskou možná v tomto případě je v tom, že nejdůležitější je pro mě ten můj osobní příběh a historky neznámých lidí, které ani nemám šanci hlouběji poznat, prostě nedokážu uchovat, navíc prostě neznám jejich pocity a nemohu jakýmkoliv způsobem soudit jejich lásku. Dává to smysl?

klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Kéž by nějaká taková láska čekala na každého.. Milé a vtipné storky...

radusak9806
27.08.2020 4 z 5

Upřímně komu z nás se v našich podmínkách takové malé romance nestala. Kdo z nás, se nezamiloval do někoho, koho viděl jen na několik sekund, nechodil si pro jednu stejnou věc na stejné místo, jen aby na okamžik viděl toho NĚKOHO. Jako vždy jsou to příběhy, které hladí a nemůžete se od nic odtrhnout.

Janesky
23.07.2020 5 z 5

čítala som už dávnejšie, dojímavá miestami

Venda32
17.02.2020 5 z 5

Krátké úvahy a příběhy ze života Roberta Fulghuma. Jako vždy vtipné, s nadsázkou, s nadhledem a s poučením. Robert Fulghum nemůže zklamat.