Ríša sĺz

Ríša sĺz https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161808/bmid_opiove-vojny-risa-slz-QnX-161808.jpg 4 20 5

Čína, koniec 19. storočia. Príbeh z krajiny, kde má ľudský život malú cenu a život ženy nijakú, krajiny s prastarou múdrosťou, citom pre krásu a bohatými tradíciami. Mladučkej Angličanke Čína vezme oboch rodičov, no prinesie jej lásku cisárovho syna, ktorý sa snaží uniknúť pred intrigami eunuchov a konkubín v Zakázanom meste. Nenásytní Číňania ničia svojich krajanov ópiom dovážaným z Indie, a to dokonca za vojenskej podpory svojich vlád...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

L’Empire des larmes


více info...

Přidat komentář

georginaa
24.11.2021 1 z 5

Dostala se mi do rukou náhodou a nedokážu se začít. Zjistila jsem, že mě to vlastně ani nijak nezajímalo. Číňané nejsou moje oblíbená skupina co se čtení týče, jejich historie je tak rozsáhlá a těžce pochopitelná, že se vlastně straním těmto tématům.

danielavachova
17.10.2019 5 z 5

Kniha popisuje pro mě zcela neznámé události v Číně v polovině 19.století,zajímavé prostředí i postavy,jiná kultura ,za mě moc hezká kniha.


keksik4
14.03.2017

Tak jsem se na tuhle knihu tak těšila, půjčila jsem si rovnou oba díly a.......nějak se nemohu začíst, přestože už jsem skoro na konci prvního dílu. Příliš mnoho snových popisů , příliš mnoho postav a dějů tak nějak dlouho bez návaznosti. Zároveň ale není úplně zbytečná, dočtete se o době a událostech, které zrovna nepatří k nejznámějším a možná si i (velice potichoučku) pomyslíte: Jémine, a to jsou ty země, které nám chtějí v dnešní době kázat o morálce a lidském přístupu?
Knihu určitě dočtu a dočtu i druhý díl, protože téma je zajímavé a když občas pár nezajímavých a zbytečných vět přeskočím, třeba se mi i zalíbí.

Hanyzka
25.08.2013 3 z 5

Poutavé téma, ale zpracování mě nenadchlo. Možná jí uškodil český překlad, možná se v knize bije strohý faktický popis s náhlými návaly metafor, možná je jenom škoda, že se mi do ruky předtím dostal Waltari.

lusila
23.06.2013 5 z 5

Proste úžasná. Nemohla som ju pustiť z rúk.