Jenom můj

Jenom můj https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24748/bmid_jenom-muj-DJh-24748.PNG 4 68 9

Only série

< 2. díl >

Kniha vypráví životní peripetie mladé, krásné skotské lady Jessiky Charterisové, které hrozí manželství se zhýralým lordem Gorem. Aby se zachránila, vnutí formální manželství Wolfu Lonetreeovi, nemanželskému synu anglického vikomta a dcery čejenského šamana. Wolfe, zvyklý na drsný život v divočině, svou přítelkyni varuje před prostředím, na které není zvyklá, ale marně. Jejich přátelství je završeno manželským slibem, pod nímž si každý z partnerů představuje něco jiného. Jessika hledá zejména ochránce, zatímco Wolfe ženu se vším všudy. Dny jejich společného života jsou proto plné nesnadného i bouřlivého hledání společné cesty, která by vedla ke šťastnému splynutí v náruči pravé manželské lásky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Only Mine , 1992


více info...

Přidat komentář

petraj30
03.05.2021 3 z 5

Příběh se mi celkem líbil, i když si myslím, že jednička byla lepší. Už v první půlce jsem to chtěla chvílemi vzdát, protože se mi hlavní hrdinka vůbec nezamlouvala. Chovala se jako rozmazlený spratek a zatvrzelá jeptiška. Teprve po čase vyjde najevo proč dělala takové cavyky kolem všeho. Ale po té se změnila jako mávnutím kouzelného proutku. Potom se mi ten příběh moc líbil.
Wolf se mi celkem zamlouval, ale zase na konci, si myslím, že to bylo zase zbytečné všechno prodlužovat.
Moc se mi líbilo to jejich cestování a taky jsem se občas zasmála, jak se Jessi snažila adaptovat. Jednička byla lepší, ale tohle taky nebylo špatné:-)

havrmoni
21.06.2018 4 z 5

Jessica si nese životem trauma a to docela dost hnusný. Takže její strach je pochopitelný ovšem nepochopitelné se mi zdá její jednání a představy o manželském životě. Přeci nežila ve skleníku a musela vidět a slyšet,že všechno není takové v čem do 9 let žila. Bohužel mi to její chování kazilo tak do poloviny jinak pěkný příběh. To,že Wolf zvolil celkem drsnou taktiku,jak jí ukázat,že nepatří do divočiny jí donutilo ukázat opak. Podle mě s ním o svých můrách měla mluvit dřív.


Lembac
22.11.2017 4 z 5

Jessica si ve své duši nese pořádné trauma, které má ohromný vliv na její vztah s Wolfem. Ten to ale samozřejmě netuší, takže její strachy a obavy považuje jen za dětský rozmar. Nastává komplikovaná a těžko řešitelná situace - Wolf nechce být jen bratrský ochránce, Jessica těžko přemáhá odpor k mužům. K tomu všemu se Jessica potýká s drsným životem americké manželky, na který nebyla jako skotská šlechtična připravovaná, což ji také Wolfe neustále připomíná.
Bylo mi líto především Wolfa, protože se ne vlastní vinou dostal do patové situace, která neměla dobrého řešení.

DUNIKO
26.03.2017 5 z 5

Pěkné.

ariel platto
31.10.2016 5 z 5

Po přečtení Podzimní milenec a Jenom on, je tato trochu slabší, ale paní spisovatelka si mě zcela získala pro čtení jejích knih o divokém Západě.

nai.ivka
21.05.2016 1 z 5

Tahle dvojice se chovala hodně nesmyslně, ženě se to dalo odpustit, měla důvod, ale proč dokonce i chlap se chová jako blbec?

evelýny
12.12.2015 1 z 5

Když přestanete uvažovat nad reálností příběhu, tak si užijete neobvyklá větná spojení včetně výrazů. Občas se pobavíte, ale jinak...? Já další knihy od této autorky riskovat nebudu :-)

jaja10
14.10.2014 5 z 5

Opět nádherná kniha od této autorky. Její knihy prostě zbožňuji, hlavně sérii Jenom

Evaevelína
28.07.2013 3 z 5

nechápu, kde se bere takové vysoké hodnocení.Pro mě zase jen blábol....i když jsem se i zasmála nad Jessikou.