One summer night / Jedné letní noci

One summer night /  Jedné letní noci https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76416/bmid_one-summer-night-jedne-letni-noci-hoU-76416.jpg 4 13 4

Zrcadlové vydání osmi povídek z díla klasika americké literatury. Určeno pokročilejším studentům anglického jazyka. Výbor obsahuje hrůzostrašné povídky s prvky fantastična a černého humoru a také povídky odrážející autorovu účast v americké občanské válce Sever proti Jihu.

Žánr:
Literatura světová , Horory , Povídky

Vydáno: , Argo
více info...

Přidat komentář

Hanka_Bohmova
09.08.2023 3 z 5

Čistokrevné horůrky, černočerná ironie a mysteriózní válečné příběhy - všechny tři typy povídek na mě aspoň v některém svém exempláři slušně zapůsobily. Autor se zdá být specialistou na pointy a za sebe musím říct, že mu to docela často vychází.
3,5 hvězdičky

Lenka.Vílka
31.03.2022 4 z 5

Teoreticky rychlé čtení, protože některé povídky jsem už četla jinde (Jedné letní noci, Město zesnulých, Moxonův pán, Zabedněné okno). Jenže v praxi to nebyla pravda. Přečetla jsem si je ráda, protože jsem viděla i originální text a mohla jsem si tak Bierce vychutnat ještě víc. To bylo fajn.

Víc u povídek :)


666Jitka
24.05.2020 5 z 5

Skvělý dvojjazyčný výběr povídek A.Bierce, klasika píšícího strašidelné povídky, který mohu jen vřele doporučit.

KorovaLtd.
07.04.2020 5 z 5

Velmi zajímavý výbor z díla Ambrose Bierce je unikátní svou bilingvní podobou – střídání sudé anglické stránky s lichou českou variantou téhož textu.
Kniha obsahuje více než jen titulní hororovou povídku Jedné letní noci, ale také dalších sedm neméně čtivých příběhů.
Prvním příběhem je Psí sádlo (téma kanibalismu), nad kterým si lidé libují díky speciální ingredienci. Ve druhém příběhu Hypnotizér předvede svou moc i v kruhu rodinném. Ve třetím následuje podivuhodná proměna Města zesnulých (tak trochu jiný Lovecraft). Ve čtvrtém přijde na řadu slavný Moxonův pán (téma umělé inteligence už v roce 1899!). V pátém následuje hororová jednohubka Jedné letní noci. V šestém se otevře jedno Zabedněné okno. Poslední dva příběhy, Případ na mostě přes Soví řeku a Nalezená totožnost, zpracovávají téma americké občanské války se špetkou biercovského černého humoru a tajemna.
Vesměs jsou to krátké povídky, čtení je dynamické a rychlé. Nejvíce mi v hlavně rezonoval Moxonův pán a Případ na mostě přes Soví řeku.
Jedinou výtku mám k tomu, že v knize chybí obsah.