Komentáře knihy On Fashion: O (bez)významnosti módy

elenai
16.04.2026

Knížka mě na první pohled zaujala poutavou obálkou, která vlastně hezky koresponduje s tématem, ale vlastně je pravým opakem toho, co se dozvíte. Ostrá růžová dokonale kontrastuje s tím, co se dozvíte. Bylo tady zmiňováno, že je to kniha především o udržitelnosti, s čímž nemohu souhlasit. Udržitelnost je pouze zlomek obsahu, ačkoliv kvůli té jsem c%htěla knihu číst především. Ony ty další tématické větve jsou neméně zajímavé - historie a sociální status, ale i zkušenosti lidí přímo z branže vám můžou dát na módu poněkud jiný pohled. Každá kapitola je doplněna vlastními zkušenostmi samotné autorky, respektive veoducí rozhovorů. Aha, to jsem zapomněla zmínit - je to kniha rozhovorů, a to já mám hodně ráda. Suma sumárum - byla jsem spokojená, dozvěděla jsem se zajímavé informace, ze kterých budu určitě ještě čerpat. 90%

Per-quiee
14.05.2025

Byla jsem trošku zklamaná. Kniha je hlavně o udržitelnosti módy, ale pro člověka, který se v tématu trochu orientuje tam mnoho nových informací není. Naopak fanouška módy to nejspíš odradí. Takže si nejsem jistá cílovou skupinou.

teer_kapounova
05.04.2025

Nový vhled do světa fashion a rozhovory se skvělými respondenty. Móda probraná ze všech úhlů pohledu. Autorka má skvěle kladené otázky, které čtenáři rozšíří povědomí a módním průmyslu a zároveň nahlédne i do autorčiny duše. 100% ano

Monikasofi
04.04.2025

Moc hezky se cetlo, respondenti meli zajimave pohledy :)

alexxxk73
26.10.2024

Kniha On fashion: O (bez)významnosti módy přináší velmi osobní a otevřený pohled autorky na její zkušenosti ze světa módy. S upřímností a bez příkras popisuje, jak ji móda fascinovala i odpuzovala, a nabízí zkoumání tohoto světa z perspektivy člověka, který ho zná zblízka.

Text jde hlouběji, než by se od knihy o módě mohlo očekávat. Móda zde není jen estetický fenomén, ale i zrcadlo společenských otázek. Text přináší kritické pohledy na pozitiva i úskalí módního průmyslu, analyzuje jeho vliv na kulturu, ekonomiku a ekologii. Mimo jiné se také dotýká témat feminismu a ženské emancipace, čímž vyzývá k zamyšlení nad tím, jak móda formuje sebevědomí a postavení žen ve společnosti. Významně k této diskuzi přispívají také názory respondentů z různých sfér, jejichž zkušenosti a postoje vytvářejí multiperspektivní obraz módy. Kniha není černobílá, naopak, nabízí pohled na módu jako na komplexní branži, která formuje lidskou identitu a společnost v hlubokých rovinách.

Tato kniha je proto více než jen eseje o módě – jde o pozvání k dialogu o tom, že móda může být jak toxická, tak inspirativní, jak povrchní, tak hluboká. Autorka čtenáře vede k pochopení, že móda není pouze ,,hezké oblečení, ale ovlivňuje mnoho sfér společnosti. Kniha osloví nejen ty, kdo se o módu zajímají, ale i čtenáře, kteří ji dosud vnímali jen jako povrchní záležitost. Je takovou pozvánkou k objevení skrytých vrstev módního světa a pochopení jeho vlivu na společnost i jednotlivce.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi