Pravidla oběti / Oběť ve stínu / Oči oběti

Pravidla oběti / Oběť ve stínu / Oči oběti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42991/pravidla-obeti-obet-ve-stinu-oci-obeti-42991.jpg 4 37 14

Lucas Davenport série

>

Omnibus 3v1 série

20. díl

Lucas Davenport musí dodržovat pravidla jako málokdo druhý. Je členem oddělení vražd minneapoliského policejního sboru. Jenže vraždění bez motivu, beze stopy po pachateli, bez důkazů, přibývá. Lucas Davenport dochází stále blíž k přesvědčení, že když protivník nedodržuje pravidla vražedné hry, jediný způsob, jak jej dostat, je začít porušovat svá vlastní, vnést do řádu hry chaos. PRAVIDLA OBĚTI Mnohonásobný vrah žen z Minneapolisu je šílený a netají se tím ani metodami, kterými se při svém řádění řídí. U obětí zanechává lístečky s pravidly, která dodržuje, aby nebyl dopaden. Detektiv Lucas Davenport dojde k přesvědčení, že jediný způsob, jak vraha dostat, je začít porušovat svá vlastní pravidla. Přesto však se zdá, že obětí bude ještě dost… OBĚŤ VE STÍNU V rajonu detektiva Lucasa Davenporta se začíná série neobvykle brutálních vražd, která postupem času vzbudí obavy celého národa. Partnerkou a přítelkyní v pátrání mu je mladá newyorská policistka Lily Rothenburgová, s jejíž pomocí se Davenport snaží rozkrýt temné stíny a záhady americké indiánské komunity. Vražd každým dnem přibývá a policisté nemají v rukou téměř žádnou stopu. Jaký je motiv těch krvavých zločinů? OČI OBĚTI Detektiv Lucas Davenport dostane úkol vyšetřit sadistickou vraždu ženy lékaře, která otřásla celým Minneapolisem. Davenport se stále ještě vzpamatovává po vyšetřování dvou extrémně brutálních případů a není si jistý, jestli případ zvládne – zvlášť když spatří, co vrah provedl oběti s očima. Pak dojde k další vraždě se stejným děsivým zohavením. Davenport je krok za krokem vtahován do sítí neobyčejně inteligentního, prohnaného muže – obratného manipulátora fascinovaného mystériem smrti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Rules of Prey, Shadow of Prey, Eyes of Prey , 1991


více info...

Přidat komentář

konicekbily
07.07.2022 4 z 5

První tři příběhy autorova hlavního hrdiny Lucase Davenporta z počátku jeho detektivní kariéry. Výkony autora a detektiva nebyly "stoprocentní", ale jako odpočinkové letní čtení to bylo dobré.

Merlinit
31.03.2018 4 z 5

Do první knihy jsem se nějak nemohla začíst, celé to bylo klopotné a kostrbaté a hlavní hrdina už nemohl být chlapáčtější, ke škodě věci. Pak si oko zvyklo a další příběhy se četly samy.


Bohdanka16
21.06.2017 5 z 5

Nikdy mne nezklame tento strhující děj.

hana4834
25.01.2017 5 z 5

naprosto úžasná kniha moc mě to dostalo nemohla jsem se od knihy odtrhnout

pepa4081
28.02.2016 4 z 5

Tři detektivky s Lucasem Davenportem v jednom svazku. Je to z jeho počátečního období, kdy ještě působí jako člen policie. Příběhy navazují a podle mne je druhý lepší, než první a třetí ještě lepší.Jinak jde o osvědčenou velmi vysokou kvalitu. Příběhy mají zajímavou zápletku, napětí se stupňuje a vyvrcholení je perfektní. Vřele doporučuji. Jediný zápor knihy je v tom, že je opravdu tlustá a při čtení se špatně drží v ruce :-).

Nelly
13.05.2015 4 z 5

Přečetla jsem přesně tento omnibus - tedy všechny tři knihy. Hodnotím celkově všechny tři dohromady, ale hvězdičky bych dala takto: Pravidla oběti 3, Oběti ve stínu 3,5 a Oči oběti 4.
Po přečtení první knihy jsem si říkala, to nebude můj šálek kávy - víte, kdo je vrah, takže napětí s rozuzlením je menší, ale další dvě knihy už byly lepší - spisovatel umí pěkně psychologicky vykreslit hlavní postavy, Oči oběti mají i nečekaný závěr. Takže celkově pro mne stoupající tendence - ještě si nějakého Lucase přečtu, zajímá mě, jak dopadne...

KlérTomson
27.04.2015 5 z 5

Mám jen knihu pravidla oběti a je úžasná! Perfektní styl psaní, napínavé, ale i zábavné. Za mě určitě doporučení!

VAKatarina
04.04.2015 2 z 5

Kniha mě zaujala hlavně obálkou, která se mi po grafické stránce dost líbí, ale nijak mi nesedl styl, jakým je kniha napsaná. Nemohla jsem se do děje dostat, proto jsem se rozhodla ji poslat dál.

judith141
17.03.2015 3 z 5

Nějak mě to od začátku nevzalo:-(

Piperman
04.11.2014 odpad!

Opravdu jsem se snažil tuto knihu dočíst, když už to byl dárek, ale vzdal jsem to!

myshmother
14.06.2014 4 z 5

Když jsem si koupila před nedávnem svoji první knihu tohoto autora, trvalo mi hrozně dlouho, než jsem se do ní dokázala začíst. Chvílemi jsem ji chtěla zahodit a už ji nedočítat. Sandford je protivným detailistou a člověku připadá, že čte spíše, než knihu filmový scénář, kde jsou popsány veškeré rekvizity, kostýmy, kompars a kulisy. Mezi těmi všemi zbytečnostmi však probíhá děj s kvalitní zápletkou a celkem svérázným hlavním hrdinou, který je sice až moc velký "frajírek", ale není nudný. Proto jsem se rozhodla dát autorovi další šanci a zakoupila jsem hned tři jeho díla v jednom. Záplava nedůležitých popisů všeho možného je i tady, ale musím přiznat, že jsem si na Sandfordův styl dokázala zvyknout a naučila jsem se mistrně přeskakovat nedůležité věci, aniž bych tím jakkoliv narušila samotný děj. :-) Do budoucna si klidně přečtu některé další příběhy o Obětech, ale za sebe trvám na tom, že by za tímto autorem měl stát pokaždé někdo přísný s pořádně ořezanou tužkou a seškrtávat všechny zbytečnosti (popisy detektivových PC her v první řadě!).

Nikusscha
27.08.2013 5 z 5

Výborná knížka a mě jako čtenáře ,, Obětí" nezklamala :-)

smaille
22.07.2013 3 z 5

Knížka se mi četla dobře, až na některé pasáže, kdy bylo zabíháno až moc do detailů a já nedokázala udržet pozornost, vadilo mi taky strašně moc postav. Narvat všechny tři knížky do jedné mi ze začátku přišel jako dobrý nápad, ale tak v polovině jsem měla chuť knížku odložit a vzít si ke čtení konečně něco jiného, ale byla jsem statečná a dočetla ji

sokolik10
09.06.2013 1 z 5

Tak tato kniha pro mě byla velkým zklamáním. Asi jsem čekala něco jako Kathy Reichs, když je to od téhož nakladatele. Bohužel. Dočetla jsem 2 ze 3 dílů. A asi už zbytek ani nedočtu. Hlavní postava je podle mě nafoukaný frajírek, který získá každou ženskou, zákony si upravuje dle svého a co se mi na něm nejvíc nelíbí, že bere "spravedlnost do svých rukou". Dále je pro mě vždy napínavé hádat, kdo je vrah apod. Tady to čtenář ví od začátku, protože děj se odehrává z pohledů více osob - a tím i vrahovýma očima. Lituji vyhozených peněz za knihu, ale poučení do příště..

Štítky knihy

detektivky 3x

Autorovy další knížky

John Sandford (p)
americká, 1944
2018  81%Mise Saturn
2001  84%Pravidla oběti
2011  82%Temný měsíc
2014  85%Zlá krev
2006  87%Jistá oběť

Kniha Pravidla oběti / Oběť ve stínu / Oči oběti je v

Přečtených45x
Doporučených2x
Knihotéce38x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x