Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách

Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60697/drasticky-desivy-dexter-drasticky-dojemny-dexter-dexter-v-temnotach-60697.jpg 4 145 28

Dexter série


Omnibus 3v1 série

18. díl

V hlavní roli Dexter Morgan Dexter Morgan není právě typ člověka, kterého byste si přivedli domů a představili ho své matce. I když je zábavný a má nádherný smysl pro ironický humor, jedna z jeho charakterových vad působí dost odrazujícím dojmem. Ale v jádru je dokonalým gentlemanem. Seznamte se s Dexterem, uhlazeným vlkem v rouše beránčím… s netvorem, kterého děsí pohled na krev… se sériovým vrahem, který je díky jednomu ze svých zlatých pravidel neodolatelně sympatický: zabíjí totiž jen zlé lidi. DRASTICKY DĚSIVÝ DEXTER Dexter Morgan pracuje na oddělení miamské policie jako specialista na analýzu krevních vzorků. Tato práce mu umožňuje sledovat zprávy o nejnovějších zločinech a mít oči otevřené k vyhlížení své nové oběti. Dokonale uspořádaný Dexterův život je náhle narušen, když se v Miami objeví druhý, mnohem nápadnější sériový vrah, který ho kopíruje – a jako by ho vyzýval: „Pojď si se mnou hrát.“ DRASTICKY DOJEMNÝ DEXTER Napříč Miami si klestí cestu obzvláště zrůdný psychopat – muž, jehož zvrácený způsob vraždění bere dech dokonce i Dexterovi. Debora, Dexterova sestra a čerstvě povýšená, ocelově tvrdá policistka miamského oddělení vražd, je do případu osobně zatažená. Brzy se ukáže, že takového netvora dokáže dopadnout pouze jiný netvor – ale ne dřív, než je unesen i jeho úhlavní nepřítel; teprve pak se může Morgan naplno opřít do pátrání po nové hračce. Pokud ho ovšem nová hračka nedostane dřív… DEXTER V TEMNOTÁCH Dexter Morgan se potýká s několika nepříjemnostmi, které na něj dolehly – v neposlední řadě jde i o plánování svatby s přítelkyní, aby dovršil svůj převlek za hodného hocha. Pak ho však coby policejního analytika povolají k případu: jeden ze studentů je nalezen upálený, zneužitý a bez hlavy – a Dexter si uvědomí, že se může jednat ještě o někoho daleko zvrácenějšího, než je on sám, a co je ještě důležitější: musí zůstat naživu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Darkly Dreaming Dexter / Dearly Devoted Dexter / Dexter in the Dark


více info...

Přidat komentář

Criosphinxx
22.03.2023 4 z 5

Čteno jako jednotlivé díly, ale pro ty jenž si budou chtít koupit tento omnibus, hodnotím i zde jako celek.

Drasticky děsivý Dexter - 4*
Drasticky dojemný Dexter - 5*
Dexter v temnotách - 3*
= Jako celek tedy - 4*

Hakate
03.09.2022 5 z 5

Serie Dextera je skvělé a i když jsem mezitím přečetla již mnoho knih, Dexter bude asi vždycky jedním z mých TOP seriových vrahů. Skvělá kniha, skvělá serie.


petr_
27.08.2022 3 z 5

Dávám méně hvězdiček, ale jenom proto, že to není zrovna typ četby, který bych preferoval. Jako styl bych tyto tři příběhy označil jako fantasy detektivku.
Že se autor vyhnul příliš drastickým popisům a zaměřil se na psychiku postav, bych označil spíše jako pozitivum, protože toto thriller není. Prostě jako nápad mi přijde postava Drextera dobrý, ale pokud autor napsal, nebo napíše další díly tohoto příběhu, nechci se k němu vracet, nejedná se o knihu, kterou bych si po určité době přečetl znovu a to je pro mě měřítko dobré knihy.

lenka.plaszova
13.05.2022 2 z 5

Myšlenka knížek jako taková se mi líbila, stejně tak jako postava Dextera. Nicméně příběh jako takový mě až místy nudil. Detektivové mi přišli hloupí a naivní (nevím, zda to byl záměr?) a Dexter i ze své pozice technika dělal jejich práci. Vše se ale táhlo a chybělo mi napětí. Nejvíce se mi líbil Drasticky dojemný Dexter, nicméně jiní spisovatelé by možná popsali dění kolem "doktora" poutavěji. Znovu se do čtení pravděpodobně nepustím.

OnusProbandi
09.12.2021 3 z 5

Ale jo, to by šlo, příliš nezacházet do detailu jak přejíždí skalpel tělem dělá dojem taktního a sofistikovaného temného rytíře, který je tak trochu masový vrah a má ségru, která je tak trochu debil a vzhledem ke svému přístupu byla aspoň trochu soudná a nechodí po mole ale chodí chodník, ačkoliv by měla být spíš bachařkou.

eraserhead
27.10.2021 3 z 5

Ke knize jsem se dostal nepolíben televizním seriálem. I když jsem nějaké povědomí měl, byl jsem hodně zvědavý, do jaké roviny (thriller/horror) se to bude naklánět více. A svým způsobem jsem byl i mile překvapený. Některými záběry to mělo dost slušnou atmosféru. Dexter samotný mi moc sympatický nebyl, takový ten až už tuctově klasický záporák - bez citu, s odstupem, sebevědomý, v podstatě fucker. Nuda. Jako správný "magor" o sobě často mluví v množném čísle nebo ve třetí osobě - zív. Ale některé scény... První příběh jsem bral jako rozjezdový, bavilo mě noření do Dexterovy povahy a její odhalování, takřka všechno však zabila pointa, až komicky přehnaná. Druhý příběh na mě působil asi nejlépe. Hlavně drsností a tvrdostí záporáka. Třetí příběh se do horroru ponořil nejhlouběji, svou temnou povahou a pozadím. Ale znovu to pokazil závěr - až moc rychlý, s neuvěřitelně oslím skokem. Špatné to není, má to čím zaujmout, moc to nenudilo, ale mě to balancování na hraně "jen" thrilleru a horroru nikdy moc nebavilo. Mám rád přímočařejší věci.

danny_21
19.02.2021 4 z 5

Moc jsem se těšil, až se dostanu ke knižnímu, původnímu námětu mého jednoho z nejoblíbenějších seriálů o podivínském psychopatovi Dexterovi a musím říct, že pan Lindsay nezklamal. Je to čtivé, stále se něco děje v přijatelné délce naporcovaných kapitolách, ale hlavně neobvyklý námět úchylného, krapet sadistického člena Miamské policejní jednotky společně s velkou dávkou sarkasmu dělají z Dextera hodně zajímavou záležitost. Velká porce ze základní osy seriálového příběhu už byla přednesena v úvodní knize, jsem napnutý, co bude s panem Morganem dál - 85 %.

Lindsayův styl se mi dostal pod kůži a pevnĕ se tam společně s Dexterem zakousli. Druhé pokračování je o fous lepší, díky kráječi Dankovi krvavĕjší a vůbec to celé Dexovo lopotĕni nabírá zajímavé obrátky, moc se těším na další cestu s Temným společníkem. Jedinou výhradou na celkové kvalitě je pro mě postava Clutskyho, která se drobném amputačním zarovnáním chová jako hrdina Rodriguezovy série Grindhouse - 90 %.

Třetí pokračování charismatického kráječe Dexe je pro mě trochu zklamání, protože kvalitou nedosahuje předchozích dvou dílů. U mě je to jak nevýrazným záporákem, únavným a úmorným přešlapováním miláčka Dextera na místě a obecně celá zápletka včetně mystického pozadí mě příliš nenadchla, včetně zapojení vyženěných dítek do akce. Alespoň typický cynismus a vtipné hlášky hlavního hrdiny na adresu ostatních smrtelníků zůstaly, přesto to u mě nestačí na nic lepšího než lepší průměr - 60 %, celkově to vidím na hodně solidních 80 %.

Keika
23.05.2020 5 z 5

Dexter je prostě Dexter. Tuto knihu jsem louskala hooodně dlouho, protože dlouhá je. Doporučuji rozdělit na části a potom na čas schovat, než se pustíte do další. Každopádně když jsem si pustila po knize seriál, musím říct, že knížka je 100x lepší. Nejen kvůli představivosti, ale třeba seržant Doaks je v seriálu spíš komický, než děsivý a spousta věcí potom ztrácí smysl.

tami1
15.10.2019 5 z 5

Dexter 3v1
Knihu mohu jen doporučit, četla se velmi dobře. Seriál jsem nesledovala, takže nemůžu srovnávat.
Nejvíc mě bavila osobnost Dextera - sociopata a masového vraha. Řídí se kodexem, který mu vštípil jeho nevlastní otec a tak zabíjí jen vrahy. Snaží se vypadat jako "normální" člověk a nepřitahovat moc pozornost. Tak úplně se mu to nedaří...

Lady Jane
10.11.2018 5 z 5

Dexter je prostě sympaťák a borec ;)

maygirl
25.12.2017 4 z 5

Jedním slovem: skvělé! Oddechové detektivky s napětím do poslední stránky a se sympatickým hradinou. Nejvíc se mi líbil první díl - Drasticky děsivý Dexter, naopak nejméně mě zápletkou zaujal Dexter v temnotách. Ve všech třech dílech mě ale baví mimo hlavní dějovou linku kolem případu sledovat i ty vedlejší - vývoj jednotlivých postav, jejich vztahy, osobní život... a samozřejmě nemohu opomenout Dexterův smysl pro humor :-) Rozhodně doporučuji, počtu stran se netřeba bát, čte se to jako po másle a díky krátkým kapitolám je to prima i jako nenáročná četba do MHD. Už teď se těším, až se pustím do dalšího dílu.

SilvieSisinka
30.10.2017 3 z 5

Tak za mě 3.Něco bavilo,něco ne.Číst se to dalo,ale na severskou četbu to nemá.

Penguin07
23.12.2014 5 z 5

1) Drasticky děsivý Dexter : Zatím pro mě nejlepší. Příběh o Brianovi byl nejlepší v seriálu i v knize. Skvělý začátek této knihy,samostatně doporučuji. 2) Drasticky dojemný Dexter : O poznání slabší, příběh mě nebavil, Dexter mi nepřijde jako borec,co má vše na háku,pomalu se to začíná hroutit. 3) Dexter v temnotách : Bylo super dozvědět se něco o TOM, zpestřilo to knihu, Cody a Astor mají důležitější úlohu a bude zajímavé dál sledovat jejich příběh.

Oproti seriálu mi ale nesedí Deb. Pořád se od ní dočkáváme toho samého, je předvídatelná a celkově bez vývoje. Autor opakuje stále a stále to samé,až se z některých frází stává nuda.

Lenka.Vílka
17.07.2014 5 z 5

Tahle noc je onou Nocí…tohle léto je oním Létem…
Jako fanda seriálu nechápu, proč knihy čtu až teď, ale…konečně jsem se do toho pustila…
1. DRASTICKÝ DĚSIVÝ DEXTER
Městem Miami se potuluje sériový vrah, kterého očividně baví rozřezávat šlapky a není to náš Dexter…. Dexter je „hodný“ sériový vrah…zabíjí jenom ty, kteří si to zaslouží…a tohle monstrum zajímá našeho hrdinu víc, než je zdrávo. Tyto pocity jsou vzájemné, takže se začnou dít zajímavé věci…bohužel tenhle reunion nemá dlouhého trvání a praskne jedno nepříjemné tajemství…jízda od začátku do konce! Takže…s opomenutím toho, co jsem viděla a zvýrazněním toho, co jsem četla…četla jsem geniálním způsobem vykreslený život sociopata, který pomáhá světu tím, že vraždí lidi, kteří si to zaslouží (už jenom proto si zaslouží držet pěsti od začátku do konce, ne?)…navíc styl, kterým je popsáno, co se děje v hlavě Dextra, je dokonalý, humor, sarkasmus a správná míra touhy po vyvolání dávivého reflexu…ah, co ještě dodat…
Co bylo lepší? Drastický děsivý Dexter nebo první série Dextra? No, v knize je několik rozdílů: někoho tam bylo až moc, někoho tam bylo strašně málo, někdo se něco dozvěděl podstatně dřív, až mi z toho zaskočilo a někdo umřel dřív, až jsem se z toho tetelila radostí a někdo neumřel, což mi udělalo taky radost. Přesto o prsa vyhrává knížka.
Ubírám bod za fakt, že jsem tušila, co bude na dalších stránkách (což je chyba moje, ne autora) a ten stejný bod vracím, protože i přes ten fakt jsem byla napnutá jako kšandy od začátku do konce.
Po přečtení 5/5
Po přečtení druhého dílu měním na 4/5
2. DRASTICKÝ DOJEMNÝ DEXTER
Doakes jde po Dexterovi jako slepice po flusu, což je problém, protože Dexter by rád našel druhého z party vrahů malých chlapců a Doakes za zadkem ho nutí k šíleným rozhodnutím-teď se chová jako normální člověk! Jenže potom se na scéně zjeví „upravený“ hispánec, nový „šerif“ ve městě a všechno začne být ještě zajímavější. Naštěstí všechno skončí dobře…dobro zvítězí nad zlem a ono zlo je po zásluze potrestáno. A červený botky skončí nakonec na dně oceánu, takže happy-end.
Druhý díl…díl, který už kope sám za sebe, takže se mi ulevilo…nemusím srovnávat.
PS: Dexter zjistí, že pivo není vlastně tak špatný mok. No není to sladký? Celkově mi druhý díl přišel vtipnější.
Hodnocení 5/5
3. DEXTER V TEMNOTÁCH
Dexter má plnou hlavu přípravy svatby, někdo ve městě si rád hraje se sirkama a sekání hlaviček mu taky nedělá problém, nejlepší kamarád Dextra je v trapu a ještě k tomu Cody s Astor. To bude pořádná makačka…tenhle díl je jiný. Hodně jiný než ty dva předchozí. A upřímně, to se mi moc líbilo. Pryč je humor a tak typický sarkasmus a většinu času zabírají prostor podstatně hlubší myšlenky. Je to hutnější, temnější, napínavější, drastičtější a nedokázala jsem se zbavit dojmu, že zrovna tenhle díl není pro každého (ale knihy se dají číst na přeskáčku nebo i vynechat, je tam to opakování při zmínění dané osoby, takže v poho…). Dalo by se říct, že mě husí kůže navštívila a opustila, až na poslední stránce.
Hodnocení 5/5
Takže dohromady 4+5+5=4,6=5

orangerose
09.06.2014 5 z 5

doporučuji si ji přečíst, výborná knížka

MayB2
26.05.2014 4 z 5

Pro mě byla první kniha. A konalo se příjemné překvapení, protože kamarádi líčili hlavně tu vraždící Dexterovu stránku a zatím v knize vedlo vtipné glosování pro Dextera nepochopitelné absurdity života. Nejvíc mi asi sedl Drasticky dojemný Dexter, který je nejrealističtější, bez různých duchařských vylepšení.

Izzy46
22.01.2014 4 z 5

Příjemný doplněk k seriálu.

dexterman
10.01.2014 5 z 5

Tato trojkniha v jednom obalu podle které je natočen i televizní seriál je napsaná opravdu fenomenálně. Každá kniha je od začátku do konce velmi napínavá, Charaktery jsou v knize velice vyzrále . Dexter je mezi vrahy opravdová jednička. Kniha je neobyčejně poutavá a její humorná část je opravdu vyjmečná. Proto tuto knihu doporučit lze nejen fanouškům televizního seriálu Dexter.

Dharma
25.09.2013 3 z 5

Nejdrive jsem videla par dilu serialu, coz me donutilo koupit si knihu. Musim priznat, ze serial je o neco lepsi. Ale zase na druhou stranu, je to ctive, docela vas to vtahne do deje a i kdyz je Dexter seriovej vrah, mate ho radi a prejete mu aby ho nechytli :) Na severskou krimi to ale nemá. Ale dalsi dily si určo koupím :) .

AndyZaza
22.09.2013 5 z 5

Nejprve jsem začala koukat na seriál. Ovšem kniha je kniha. Seriál se v pár věcech liší,ale pokud máte rádi Dextera určitě neváhejte a počtěte si.

Štítky knihy

sérioví vrazi detektivky 3x Florida

Kniha Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách je v

Právě čtených11x
Přečtených202x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených10x
Knihotéce182x
Chystám se číst54x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x