Olympic 50

Olympic 50 https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153490/olympic-50-153490.jpg 4 3 2

50 let skoro nepřetržitě v akci. Desítky desek, stovky písniček, tisíce koncertů v tu- i cizozemsku. Petr Janda, doyen českého rock’n’rollového sboru, jediný, který byl u všeho (téměř) od samých začátků, provádí rok po roce půlstoletím nejstarší a nejvytrvalejší rockové kapely bývalého Československa. Příběh, který vypráví, je zároveň i příběhem českého rocku. Unikátní obrazový materiál a autorské texty.... celý text

Přidat komentář

Gordonlord
27.10.2020 3 z 5

Petr Janda se svojí knihou k padesátinám Olympicu tak trochu už v roce 2012 předběhl současný trend ve vydávání knižních biografií. Tento trend spočívá v tom, že vydáme knihu, která má ideálně nádherně zpracovanou obálku, luxusní vydání a nějaké to pozlátko k tomu, je předražená jako prase a její informační hodnota je nevalná, protože většinu obsahu - rozprostřeného na kvalitním lesklém a tvrdém papíře - obstarávají pouze nekonečná kvanta fotografií - a to často nekvalitních, rozostřených a zrnitých, na úkor textu. Takže za těžké prachy dostanete jen to, co si můžete zadara vygooglit na netu. Ideální nová móda jak z fandů vytáhnout prachy.

Kniha k Olympickým padesátinám má k tomuto hodně nakročeno, ale naštěstí do této nešťastné kategorie ještě plnou vahou nespadá. Fotografií je zde sice habaděj, tvrdý lesklý papír je přítomen, ale naštěstí je to stále ještě ve snesitelném poměru s textem, který obstarává samotný frontman kapely Petr Janda, čímž je zaručen určitý kredit solidního počtení.

Nicméně - pokud jste již četli Jandovu biografii, vydanou dříve - která za menší peníze obsahuje mnohem více textu a nesrovnatelně obsáhlejší množství informací, tak vám tahle knížka asi nic moc nového nedá. To, co již bylo řečeno a hezky shrnuto dříve, je zde pouze zkratkovitě vylíčeno. Ale v případě, že jste zarytými fanoušky kapely, kteří od ní musí mít opravdu vše, tak asi vedle nesáhnete, protože zpracování knihy je po grafické stránce luxusní a ve sbírce bude hezky vypadat.

DennisMoore
23.03.2014 5 z 5

Olympic jsou zkrátka čeští Rolling Stones a tahle krásně zpracovaná kniha plná neznámých fotografií, plakátů a jiných materiálů je k jejich padesátinám výborný dárek. Navíc Petr Janda je perfektní vypravěč, nešetří kritikou lidí, jež neměl v lásce, a ani parádně kousavým humorem.


Štítky knihy

hudební skupiny, kapely Olympic

Autorovy další knížky

Petr Janda
česká, 1942
2011  88%Dávno
2012  80%Olympic 50
2022  80%Olympic 60

Kniha Olympic 50 je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Knihotéce5x
dalších seznamech1x