Přidat komentář

RoBertino27
18.08.2020 2 z 5

Srovnání s Tůmovou knihou jasně na body vyznívá pro Čtyři, co hrají rock. V tomto případě se čtenář musí vypořádat ze značně zmateným a bohužel místy hodně nepřesným, téměř heslovitým projevem. Nejsou snad dvě publikace na stejné téma, které by neměly ve svých statích nějaké protitrumfy, ale tato kniha jich nabízí podstatně méně, o to více je nepřehledná, až snaživě strnulá.

Gordonlord
19.02.2018 2 z 5

Předností téhle knihy je přehledné rozdělení událostí po letech, kdy každá kapitola nese název roku, jenž je zrovna popisován.

Jenom s tím popisem samotným je to horší - omezuje se na dost zkratkovité a suchopárné výčty toho, co v jakém roce nahráli, kdo v kapele byl, kdo odešel, a jaké koncerty Olympic odehrál. Nějaké zajímavosti, perličky, příběhy z turné, osobní zážitky. nebo cokoliv, co by vyprávění polidštilo, zplastičnělo a doplnilo, zde zcela chybí. Pouze suché a strohé výčty základních informací.

Navíc paní Šimíčková píše takovým kostrbatým stylem, že jsem si některé věty a souvětí musel přečíst i čtyřikrát, než jsem konečně pochopil obsah jejich sdělení.

No a nakonec - kniha je to už z dnešního pohledu docela stará, takže ten zkratkovitý výčet aktivit kapely končí v roce 1993. No...jako takové zmapování základních událostí prvních let kapely je to dobré, jinak tahle kniha už dnes nemá absolutně žádný smysl.


Autorovy další knížky

Ivana Šimčíková
česká, 1963
1994  60%Olympic
1992  73%Rockmapa

Kniha Olympic je v

Přečtených7x
Knihotéce4x
dalších seznamech1x