Oltář ztraceného ráje

Oltář ztraceného ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311595/mid_oltar-ztraceneho-raje-zAr-311595.jpg 4 287 49

Po pádu Bagdádu narazí dva iráčtí chlapci na ozbrojené muže rabující v městské zoologické zahradě. Stavidla se otevřela a stovky exotických ptáků, savců a hadů se pašují do západních zemí. Jenomže tento zločin skrývá ještě hlubší tajemství. Při střelbě v ulicích je vypleněna i skrytá podzemní zbrojařská laboratoř a na svobodu se dostává něco mnohem nebezpečnějšího. O sedm let později louisianská veterinářka Lorna Polková narazí na bariérovém ostrově na ztroskotanou rybářskou loď. Členové posádky jsou buď mrtví, anebo zmizeli, ale ve člunu se najde děsivý náklad – klece s exotickými zvířaty, která někdo evidentně pašoval pro černý trh. Jenomže ta zvířata nejsou tak docela v pořádku a jejich podivná znetvoření nedávají smysl: papoušek bez peří, dvě malpy kapucínské srostlé na boku a jaguáří mládě se zuby šavlozubého tygra. Všechna mají navíc jednu společnou vlastnost – povážlivě vysokou inteligenci. Aby Lorna odhalila pravdu o původu tohoto podivného nákladu a hrozbě, kterou představuje, musí se spojit s mužem, s nímž sdílí temné tajemství z vlastní minulosti. Jack Menard, agent americké pohraniční stráže, toho o ní ví opravdu hodně. Společně musejí najít zvíře, které uniklo z vraku rybářské lodi, a přitom odhalit tajemství úzce související s oborem genetického inženýrství a fraktální vědy. Čeká je otřesný objev, který sahá až k samému počátku existence lidstva. Dokáže Lorna zastavit to, co se má zrodit na oltáři edenském, dřív než bude ohrožen celý svět a samotná podstata lidství?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Altar of Eden , 2009


více info...

Přidat komentář

danny_21
24.03.2023 3 z 5

Další Rollinsův kousek Oltáře ztraceného ráje nijak zvlášť nevybočuje obsahem a formou předchozích samostatných románů. Exotická zvířata nadaná neobvyklou inteligenci a některé z nich i rozměry, se z íracké ZOO objeví propašované v optimistických státech amerických a srdnatá doktorka Polková je postavena před rozluštění této záhady, když si ji vyžádá jak odborníka námořnictvo v čele s chrabrým velitelem Jackem. Po vcelku slušné první třetině a naháněčce na krvežíznivého pantera v mokřadech děj upadá a slouzne do velmi průměrných klišé kolejí - laboratní výzkum, únos, záchrana v rozpuku růzové romance dávám lepší průměr - 65 %

Hajana
15.11.2022

Klasický Rollins, doporučuji


denib
04.11.2022 5 z 5

Asi by to nebyl Rollins, kdyby nepřeháněl. Vše je neuvěřitelné a nepravděpodobné, ale taky dobrodružně a neskutečně akční. A všechno dohromady to dokonale klape. Ani chvilka nudy, jedno nebezpečí střídá druhé. Prostě super čtivá jízda :-)

bcmike
30.10.2022 4 z 5

Další velmi zdařené dílo Jamese Rollinse zaměřené na pokusy na zvířatech a dokonce i lidech. Téma je velice zajímavé a kniha se opět velice dobře čte a rychle její děj ubíhá a nenudíte se. Přesto se mi zdála oproti jiným dílům taková trochu jednodušší. Kdybych nečetl jiná díla Jamese Rollinse, tak bych hodnotil asi 5 z 5, ale jelikož vím, že má díla i mnohem lepší, tak dávám jen 4 z 5. Přesto ale doporučuji si knihu přečíst.

TaLu
14.06.2022 4 z 5

Spíše dobrodružný román, než thriller.
Velmi zajímavý námět, pokusy na zvířatech, pokusy na lidech.
Naštěstí závěrem autor sám uvádí na pravou míru, co je skutečnost a co fikce.
Sama bych to nerozeznala, zápletka působí věrohodně a popsané vědecké poznatky uvěřitelně.
Děj je napínavý, za mě první setkání s autorem a spokojenost.

Oli1104
15.05.2022 5 z 5

Druhe setkani s Rollinsem a ani tentokrat me nezklamal. Proste parada. Ctive, napinave, zajimave.

JaneTrestry
28.05.2021 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Tohoto autora mám moc ráda. Hlavně jeho Sigmu Force. Ale toto je taky úžasné dílo a já mohu doufat, že se dočkám něčeho podobného, někdy. :D Od začátku mě tato kniha chytla. Má vše, co mám ráda a co mě zajímá. Hlavní hrdinka a hlavní hrdina jsou mi od počátku dost sympatičtí a rychle jsem si je oblíbila. Chudíci ti, kteří podstoupili experimenty. Bylo mi jich fakt líto. Na konci jsem skoro ani nedýchala, jak jsem byla napnutá, jak to všechno dopadne. A mohu říci, že jako vždy, spokojenost na 100% :)

Leona333
18.10.2020 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila před nějakým časem. Autor byl pro mě neznám a jeho veškerá díla rovněž... Hanba! : ) Dnes mohu jen zkonstatovat, že autor píše fenomenálně s velkou škálou úžasných nápadů, které vkládá do svých knih. Tady tomu nebylo jinak. Po dočtení tohoto thrilleru mi došlo, že příroda není sama o sobě jen mocná čarodějka, ale za pomocí lidí přímo děsivá...

Zavra
15.02.2020 4 z 5

Rollins je autor, který nenechá čtenáře vydechnout. Jeho knihy jsou napínavé a je těžké je odložit - o to víc člověku něco schází, když knihu dočte. Ihned začnu pátrat po jiné, ale už od tohoto autora mám přečteno vše... A tak dnes jdu na zatím jeho poslední knihu a budu se těšit na další...

ludek.n
20.01.2020 5 z 5

James Rollins se ve svých dobrodružných thrillerech občas natolik utrhne ze řetězu, že je těžké jeho šíleným eskapádám uvěřit a nevyskakovat při tom metr vysoko. Ne že by se Oltář ztraceného ráje od této definice zase až tolik lišil, přesto jsem měl tentokrát pocit, že Rollins drží opratě nakrátko a divokému spřežení své mysli vládne pevnou rukou. Dějová linka proto překvapivě nebobtná a neroztéká se všemi směry, ale drží relativně pevný rámec a jako buldok se žene za návnadou. Myšlenka genetických manipulací je přitom dostatečně nosná, aby ji nepoložila na lopatky žádná ze zběsilých akčních bojůvek. Ty jsou koneckonců vystavěné na solidních základech a působí vcelku realisticky. Pobaví sestřelení vrtulníku náhodným výstřelem z vojenské brokovnice při zakopnutí utíkajícího střelce. Rollinsovi se koneckonců vydařily nejen bojové scény, ale šťastnou ruku měl i při volbě a vykreslení postav. Lorna Polková, Jack Menard i jejich protihráč Duncan Kent mají jiskru a sexappeal, který by jim mohl závidět nejeden akční hrdina. Jejich vzájemné interakce mají pořádně nabroušené ostří, stejně jako sametovost od srdce jdoucího pohlazení. S Rollinsovým Oltářem ztraceného ráje jsem se bavil a četbu jsem si maximálně užil.

Simona838
13.07.2019 5 z 5

Super! Napinave, bez hluchych mist. Dej svizne uhani. Uzila jsem si to + dozvedela jsem se neco noveho.

cheegen
12.07.2019 5 z 5

Tato kniha mne chytila a už nepustila. Super děj v odlehlé části světa, přesto tak očekávané v ztraceném pralese Amazonie. Je neuvěřitelné jak autor nakládá s fakty a obohacuje své čtenáře-super!

Pav
04.03.2019 4 z 5

Chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale zase super vymyšlený a napínavý příběh k zamyšlení.

nycol
01.02.2019 5 z 5

Většina autorových knih zaslouží pět hvězd.

alfi.pav
05.11.2018 4 z 5

Na tohoto autora jsem přišla náhodou a rozhodně nelituji. Děj této knihy má spád, velmi dobře se čte, už od začátku to čtenáře chytí a nepustí do poslední stránky. Situace jsou velmi dobře vykreslené, přiměřeně reálné, autor nabízí i vědecká témata k hlubšímu zamyšlení (fraktály, komunikace mezi jedinci pomocí magnetitu). Měla jsem ji přečtenou za necelé dva dny. Určitě doporučuji.

Bino
28.10.2018 5 z 5

super...

tygřík2
27.01.2018 5 z 5

Vždy, když vezmu do ruky jakoukoli knihu tohoto autora, z hlubin truhličky, kde mám všelijaké, povětšinou nepotřebné, harampádí nashromážděné za dlouhá léta a zove se paměť, vypluje na povrch stejná vzpomínka. Je v ní Jean Paul Belmondo v roli spisovatele, tuším, že ve filmu Muž z Acapulca, jak buší do starého psacího stroje, chechtá se : "to je vůl!" . A každou svou knihu končí větou: A Bob Sinclair uniká plavným skokem šelmy...
Doufám, že to pana autora neurazí, to by mi bylo líto. Protože se u jeho knih tím pádem bavím dvojnásob. Bezvadná oddychovka. Napínavá, čtivá, a dokonce občas mne donutí zeptat se na některé věci strejdy Googla, jestli je to tak a jak to teda je.
A navíc je z příběhů cítit veliká láska ke zvířatům. A hele, on je to veterinář!
Jednu chybu jeho knihy ovšem mají. Přečtu je moc rychle :-))

Ahmose
18.08.2017 4 z 5

Táto kniha je moja prvá kniha od Rollinsa, ktorú som čítal, no určite nie posledná. Dej je svižný, akčný a téma je veľmi zaujímavá. Prvá polovica knihy ma však bavila o čosi viac ako tá druhá. Dej je trochu predvídateľný. To však nič nemení na tom, že vo mne vyvolávala miestami veľmi zvláštne pocity, dobrý umelecký zážitok plus som sa aj niečo nové naučil. Celkovo hodnotím knihu ako veľmi dobrú a myslím, že stojí za prečítanie.

jindrich7442
27.07.2017

Bohužel v poslední době nebylo moc příležitostí vzít si knihu do ruky, takže se mi čtení celkem protáhlo. Nicméně to nikterak nesnížilo kvalitu příběhu. Pokud bych chtěl být hnidopich nějaké to mínus bych samosebou našel, Rollinsovi knihy jsem si však oblíbil, pro jejich vědecké podklady a témata, které mi nenásilnou formou rozšiřují obzory v oblastech, o které bych já osobně zájem normálně neprojevil. Akční scény jsou drobátko předvídatelné, ale i přes to si kniha zachovává napínavé pasáže, které Vás nutí přemýšlet o tom zda už půjdete spát, nebo jednu kapitolu ještě zvládnete.

Misa25
21.03.2017 5 z 5

Po tolika letech jsem se dostala k teto posledni neprectene knize ;-) a opet me autor nezklamal...je to super...super a jeste jednou super..