Oltář v jeskyni / Z masa a kostí / Ohnivá past

Oltář v jeskyni / Z masa a kostí / Ohnivá past https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111064/oltar-v-jeskyni-z-masa-a-kosti-ohniva-past-111064.jpg 4 19 2

Omnibus 3v1 série

< 32. díl >

Farma mrtvol série

0. díl

Oltář v jeskyni (Carved in Bone) V horách východního Tennessee leží v obtížně přístupné jeskyni mrtvola mladé ženy. Třicet let skrytá lidskému zraku se v mikroklimatu zvláštního prostředí proměnila v dokonalou mumii. Díky tomu proslulý soudní antropolog Bill Brockton, zakladatel světově proslulé Farmy mrtvol, po jejím nalezení objeví šokující tajemství. Z masa a kostí (Flesh and Bone) Dva soudní znalci jsou na prahu rozluštění případu, když dojde k dramatickému zvratu. Doktor Brockton připravil na Farmě mrtvol rekonstrukci místa činu, ale k pozůstatkům mladého muže přes noc přibude další mrtvola. Neznámý zločinec naruší vyšetřování, zmate policii, podkope Brocktonovu profesionální pověst i pedagogickou dráhu a vrhne na něj podezření ze zločinu, protože druhou oběť osobně znal. Nakonec je z hrozného zločinu obviněn on sám... Ohnivá past (The Devil's Bones) Úkol nového druhu donutí šéfa Farmy mrtvol experimentovat mimo obvyklé prostředí. Jde o typ lidských pozůstatků, jaké se v dnešní době vyskytují často, ale okolnosti jejich nálezu jsou neobvyklé. Na vrcholu kopce v Knoxvillu bylo v ohněm zničeném autě nalezeno spálené ženské tělo. Šlo o nehodu, nebo o vraždu maskovanou požárem? Odpověď si vyžádá vrcholnou zkoušku antropologovy odvahy i schopností a zkušeností.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Carved in Bone / Flash and Bone / The Devil´s Bones


více info...

Přidat komentář

AlčaVaca
07.08.2017 5 z 5

Dle mého názoru brilantně napsané. Slabší povahy asi některé pasáže vynechají. Nechyběl humor, což oceňuji a hlavní hrdina sympaťák. Rozhodně přidávám mezi oblíbené autory.

syskas
18.11.2016 4 z 5

Tri výborné kriminálky, ktoré na seba nadväzujú a vlastne tvoria jeden celok. Niečo na spôsob seriálu Kosti, ibaže oveľa lepšie. Ide viac do detailov nielen v antropológii.
Páči sa mi, že kniha je kombináciou reality a fikcie. Už len to, že niečo také ako Farma mŕtvol naozaj existuje, núti človeka zamýšľať sa nad etikou. Ale myslím, že je to správne. Ak človek dobrovoľne venuje svoje telo po smrti inštitúcii, ktorá ho použije na výskum a v konečnom dôsledku tým môže pomôcť niekomu inému alebo vyriešiť vraždu, tak je všetko v poriadku.


Štítky knihy

detektivky 3x

Autoři knihy

Jefferson Bass (p)
americká, 1955
Jefferson Bass (p)
americká, 1928

Kniha Oltář v jeskyni / Z masa a kostí / Ohnivá past je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x