Okouzlena vlky: Jak jsem se stala členkou vlčí smečky

Okouzlena vlky: Jak jsem se stala členkou vlčí smečky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483096/bmid_okouzlena-vlky-jak-jsem-se-stala-cl-cRV-483096.jpg 4 18 9

Dokážete si představit, že svou zaslouženou dovolenou trávíte namísto u moře uprostřed vlčí smečky a pro samou starost o vlčí mláďata nevíte, kam dřív skočit? Právě to se stalo Monice Zelinové, typicky městské ženě, která kvůli nečekanému souběhu událostí přehodnotila své priority, vybočila z pohodlí obvyklého rytmu společenského života a odjela takřka „do divočiny“. Ve své knize vás nechá nahlédnout nejen do zákulisí náročného odchovu handicapovaných vlčích mláďat v domácnosti, ale přiblíží vám i kontakt s dospělými vlky v jejich rozlehlém výběhu. Během pobytu u své sestry Tanji Askani, vynikající fotografky a uznávané expertky na vlčí problematiku, se rychle stává její zdatnou pomocnicí a nakonec i nezlomnou zastánkyní a milovnicí těchto šelem. Napínavé emotivní příběhy jsou popisovány s velkou dávkou humoru a jejich autentičnost je doložena množstvím ojedinělých fotografií.... celý text

Přidat komentář

knihveru
30.01.2024 4 z 5

Kniha se mi v zásadě líbila, hodně fotek, textu ne příliš mnoho. Měla jsem pocit, že ze začátku ten humor šel až na sílu. Na můj vkus autorku hodně pronásledují zdravotní trable, to mě ke konci už štvalo.

Janda777
13.08.2023 5 z 5

Knížka, která stojí za přečtení a mnohonásobné prohlížení. Vtipný text a nádherné fotky.


Ála41
28.07.2022 5 z 5

Skvělé! Kupovala jsem si knihu kvůli prenadhernym foto, které si můžete s nadšením prohlížet stále dokola, ale text mě teda zaujal také. Bavilo mě to moc. Vztah k vlkum, ale také vztah mezi sestrami... Obdivuhodné. Určitě si pořídím i knihu přímo od Tanji Askani.

čef
15.05.2022 4 z 5

Očekával jsem něco ze života divokých vlků, jako např. Moudrost vlků od Elli H. Radinger, ale byl to spíše popis humorných i drsných příběhů z obětavé péče o ně v podmínkách domácí zoo. Fotky jsou ale moc pěkné a užil jsem si pár hodin jejich prohlížením – vlčátka jsou josťomijá.

angelak
08.05.2022 5 z 5

Krásná a vtipně napsaná knížka - spoustu užasných fotek s vlky ...

Jenny46
02.02.2022 4 z 5

M. Zelinková a její sestra Tanja Askani, každá jiným způsobem pracuje s vlky.
M. Zelinková - Okouzlena vlky je krásná kniha příběh a náznak její životní cesty k vlkům, kdy propadla kouzlu mytických zvířat...
Kniha je prvotina a je psáno trochu jinak spíš jak se starala o krmení , kolik práce ( asi tak když si pořídíme štěňátka ) najdete i vtipné historky...

LunaL.
23.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Moc nevím, jak knihu hodnotit, proto jsem zvolila střední cestu.
Ze začátku se mi nelíbilo, jak autorka popisovala práci sestry. Víc jak sto stran to vypadalo, že práce Tanji je jen v krmení vlků, jejich focení a následovném vybírání fotek. Sem tam zmíňka o komentovaných přednáškách pro návštěvníky. Pracovala jsem u zvířat, vím, kolik je to dřiny a všeobecný názor, že práce je o mazlení se s nimi, sem tam je nakrmit, nesnáším.
Naštěstí se to kapitolou, kde odchovávali vlčata, změnilo k lepšímu. I po této kapitole se objevilo přesnější popis krmení a potíží, jaká mohou nastat,..
Co se mi příčilo bylo, že se k vlkům chovali skoro jako ke psům, jen divočejším. Nemám ráda, když někdo tvrdí, že jsou vlci "krvelačné bestie", opačný názor by jim ale mohl také ublížit. Prostě jsou to šelmy a tak by se k nim mělo přistupovat. Nepochopila jsem, že Tanja jako odborník na vlky nechala jít svoji vystrašenou sestru mezi smečku vlků, nechala vlky aby se na ní, i když láskyplně, vrhli, což jen stupňovalo její strach, který se nijak nesnažila zakrýt.. Snad to bylo tím, že si "svými vlky" byla opravdu jistá..
I my v knize dost informací chybělo - kapitola o přespávání s vlky venku byla vtipná, ale že by se tam zmínila, jak dlouho to vydrželi a jak to pak změnili, to ne. Nebo na jak dlouho tam jezdila, mohla víc oddělit jednotlivé návštěvy. Dlouho jsem si myslela, že vše prožila za jednu (dloouhou) návštěvu, než začala zmiňovat cestování.. A kam šla vlčata, po tom, co vyrostla..
A co se mi naopak líbilo? Spousta fotografií, které nebyly zaměřeny jen na vlky (i když těch byla většina), upřímnost autorky, její odvaha a obětavost sestře pomáhat. Celkově jejich sesterský vztah (který ze začátku zněl děsivě),jak se Monika dokázala v dospělosti změnit a naučit se tolik nových věcí v pro ni neznámé oblasti. A samozřejmě obětavost Tanji, která neváhá pomoci mláďatům všeho druhu, a která pro své vlky udělá cokoliv.
A závěr? Kniha se mi začala líbit ve chvíli, kdy jsem ji začala brát ne jako vyprávění o vlcích, ale jako příběh ženy, která díky nim změnila sebe i svůj život.

minirock
20.01.2022 5 z 5

Moc pěkné čtení. Obdivuji tu její sestru, takový zápal a nadšení pro zvířata to se jen tak nevidí. Jen jsem se divil jak je možné že autorka po tolika letech ježdění do Německa neumí aspoň základy němčiny, mohla na tom trochu zapracovat. Navíc je to pěkná křemela, několikrát se tam málem zmrzačila. Ovšem ta čeština její sestry byla mnohdy kouzelná. Pobavilo a navíc krásné fotky. Vlci jsou opravdu nádherná zvířata.

I.Zi...
01.01.2022 5 z 5

Velice vtipně napsaná knížka se spoustou zajímavých situací a krásných fotek, která ve mně ke konci i slzy dojetí vyvolala. Super doplnění k Vlčím stopám od Tanji Askani. Teď si ještě pořídím Dobrodružství Medvídka mývala od jejich maminky. (také jsme doma mýválka měli, tak jsem na ni moc zvědavá)

Autorovy knížky

2021  82%Okouzlena vlky: Jak jsem se stala členkou vlčí smečky

Kniha Okouzlena vlky: Jak jsem se stala členkou vlčí smečky je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce14x
Chystám se číst35x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x