Okolo Irska s lednicí

Okolo Irska s lednicí https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23432/okolo-irska-s-lednici-23432.jpg 4 57 16

Popis cesty anglického autora, zpěváka, komika a herce (např. Červený trpaslík) Tonyho Hawkse okolo Irska s lednicí. Když už se člověk vsadí a prohraje, měl by svůj dluh splatit, i když si na něj nepamatuje. Kniha o tom, kterak i zavřená lednice může otevřít cestu k lidem.

Literatura světová
Vydáno: , Maťa
Originální název:

Round Ireland with a Fridge , 1998


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
28.04.2022 3 z 5

Kniha od cestovatele pro cestovatele. Jestli taky rádi nahodíte batoh a vydáváte se do míst oblíbených nebo neprobádaných, v Tonym Hawksovi se poznáte, a ani za sebou nemusíte tahat ledničku. Knížka psaná lehkým perem, zábavná, záživná, někdy dojemná, knížka, která mě zas a znova utvrdila v tom, že Irové jsou lidé s největším srdcem na světě.

lencin
30.09.2020 odpad!

Nezaujalo mě, nedočetla jsem.
(2016)


Disease
09.09.2019 4 z 5

Po téhle knize se dá sáhnout kdykoliv, když nevíte, co zrovna číst. I napotřetí velmi zábavné.

Vidlička
07.05.2019 4 z 5

Někdo, kdo podniká něco takhle zbytečně šílenýho, je můj člověk (oproti těm, co někde lezou po vejškách nebo něco podobně nebezpečnýho, a pak nás stojej fůru peněz na zdravotním pojištění za léčbu, když zhučej...)! A věřím, že si po cestě užil spoustu srandy. Jdu hledat ten film, který je prej podle toho natočenej...

lin24
27.03.2019 3 z 5

Neplánovaně jsem si knihu vypůjčila v knihovně. Pro čtenářskou výzvu jsem měla vybraný jiný cestopis, ale zaujal mě název knihy. Celkem jsem se pobavila, ale znovu už bych si ji nepřečetla.

Zorka
25.07.2018 1 z 5

Jak se mi kniha líbila, se často pozná podle toho, jak dlouho jsem ji četla. Nejsem "odkladač", a tak se většinou prokoušu každou knihou, kterou začnu číst. Ty, které mě uchvátí, čtu obvykle krátkou, výjimečně i delší dobu, ovšem vždy bez prokládání jinými knihami. Tuto jsem musela proložit hned několika díly. Asi nejsem naladěná na suchý anglický humor a historky typu, kde chtěl autor koho políbit, dostat do postele, případně do psí boudy. Byť se sebeironizuje, na mě to mužské ego z tohoto cestopisu dost výrazně křičelo. Pro mě nuda, zábava se nedostavila.

stetkal
10.05.2018 5 z 5

Velmi zábavný netradiční cestopis...

Mayaku
02.05.2018 4 z 5

Moc příjemný cestopis, na který jsem se hodně dlouho chystala a těšila, ale ve finále jsem se nemohla ubránit lehkému zklamání, které nejspíše dorazilo v důsledku přílišných očekávání. Samotný nápad stopování po Irsku s lednicí je tak poťouchlý, že jsem očekávala těžkotonážní nálož humoru, ale té se mi moc nedostalo, spíše jsem se místy leda tak lehce pousmála a samotnou mě zarazilo, jak dlouho mi trvalo knihu přečíst. Co se mi ale moc líbilo, bylo vystižení irské nátury, to se autorovi podařilo na jedničku :)

medvedice3
17.03.2018 5 z 5

Ještě teď se uchechtávám, když píšu tento komentář. Holt se člověk nemá v opilosti sázet. Doplním jen malilinkatou poznámečku - všimli sjre si, jak Angličanovi je v podstatě cizí kus jeho království, jak se opravdu s Irskem teprve seznamuje?

JezinkaJ
14.04.2017 4 z 5

Naprosto originální cestopis od začátku až do konce. Bavila jsem se.
A taky mi bylo úplně fuk, jaký kalkul za tím je, protože to vyprávění prostě vtipný je.
No, umíte si představit, že naložíte lednici a jedete s ní kolem Irska stopem?? Jeden by myslel, že to snad ani nejde. A jde. :-)

DriftBooks
30.07.2016 5 z 5

Vyprávění Tonyho Hawkse je prostě skvělé. Smějete se, dojímáte, přemýšlíte, a divíte se. V dnešním tak korektním světě je osvobozující vědět, že lidé ještě dokážou ocenit tak absurdní fórek, jako byla jeho cesta kolem Irska s ledničkou. Jasně – Hawks je profesionální komik. Na cestě mu pomáhá, že o jeho cestě denně referují v rádiu. A jasně, od začátku je v celé věci kalkul, jak celou story následně prodat. Ale to vám je při čtení naprosto putna. Jen se necháváte unést na vlně lidské sounáležitosti. Bavíte se autorovými přesnými a sžíravými komentáři a postřehy. Bavíte se s ním v každém baru, který navštíví. Držíte mu palce. Držíte palce i té jeho ledničce…(viz recenze)

Ronin Roujin
17.06.2013 3 z 5

Předem musím všechny upozornit, že autorem knihy není nejslavnější sportovec planety ale jeho jmenovec, anglický herec, který měl pár šteků v Červeném trpalíkovi, jinak není u nás téměř známý. Ale když zkousnete tento fakt, je knížka fajn oddychovka a nápad stopovat s lednicí je celkem originální. Docela by mne zajímalo, jak by dopadla podobná akce u nás.

BooksLucyKing
08.06.2013 5 z 5

Tomu se říká ujetý nápad. Vyrazit stopovat po Irsku s ledničkou. Však proč ne? :D Občas je zdravé stát se na chvílí bláznem a nestarat se, co si lidi pomyslí, prostě se něčemu odevzdat a dotáhnout to do konce, ať se děje, co se děje. Bezvadný výlet po Irsku. Knížka se čte moc dobře, smějete se u ní nahlas. "Víra v ledničku" je super věc. :D Občas bysme takovéhle střelené nápady měli podnikat všichni. Nikdy nevíte, co vám to může přinést.

Petratra
31.10.2012 5 z 5

Jednoduché ale zábavné a na nic si to nehraje. Pokud máte v sobě aspoň kousek bláznivosti, bude se vám to líbit :)
Jestli někdo z vás znáte podobnou knihu, dejte mi prosím vědět.

Violetti
31.05.2012 5 z 5

Pakliže ke knížce přistupujete už od začátku jako k reportáži, nemůžete být zklamáni! Je napsána naprosto strhujícím a čtivým stylem a navíc protkána skvělým anglickým humorem. Celou cestu jsem prožila s Tonym, je to takové sofistikovanější Na cestě 20. let. A pak že v současné době není místo pro blázny a snílky! Věřím v ledničku :-)

Coldevil
28.12.2011 4 z 5

Hodně zajímavá kniha na kterou jsem narazil v podstatě náhodou při bloudění knihovnou.Snad každá vtipná historka,se odehrává v baru či hospodě(jak jinak,kór v Irsku:).Opravdu pohodová kniha,kde se lednička nakonec ukázala jako výhoda než přitěž..

Štítky knihy

Irsko

Autorovy knížky

Tony Hawks
anglická, 1960
2005  80%Okolo Irska s lednicí

Kniha Okolo Irska s lednicí je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce41x
Chystám se číst45x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x