Oko za oko, manžel za manžela

Oko za oko, manžel za manžela https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444522/bmid_oko-za-oko-manzel-za-manzela-WtC-444522.jpg 3 52 20

Eleně se pomalu blíží padesátka. Je celkem spokojeně vdaná, děti už má dospělé. Ví, že její manžel během těch pětadvaceti let, co spolu žijí, občas uklouzl do jiné než jejich manželské postele, ale nějak se s tím vyrovnala. Když jí ale manžel najednou oznámí, že se zamiloval a hodlá si svoji milovanou vzít – ergo s ní se potřebuje rozvést – zhroutí se jí svět. Ale jen na chvíli. Pak se totiž rozhodne pomstít…... celý text

JancaMia
JancaMia
04.10.2022 3 z 5

Ach jo, když pominu fakt že se jedná o pohádkovou knížku pro velký holky . Jednak se nemohu zbavit neustále se opakujících klišé a druhak kterak puťka domácí začala být tvrdá business lady. I když přiznávám konečně se po starší době objevil model postarší ženy a ne jako vždy předtím mladá okolotřicítka (průměrný věk hrdinky 20 - 32 let), ovšem právní modely naprosto mimo , ach jo ...

Januli
Januli
19.06.2022 3 z 5

Jako vždy, když čtu knihy od paní Jakoubkové, tak čekám happy end. A ejhle, byl i tady. ;-)akorát tentokrát mě dej knihy bavil asi nejvíce. A výjimečně jsem se nerozcilovala nad tím, jak jsou všichni včetně hlavní postavy bohatí, chytří, vše se jim daří:-D


Aknel26
Aknel26
16.06.2022 1 z 5

Tady vidím velký špatný. Začátek ještě ušel, byl ale zbytečně rozplizlý,půlku knihy zabralo jen šťourání v rozvodu. Pochybuju, že všechna Elenina opatření byla vůbec legální, manžela jsem vlastně až litovala - a nejen kvůli té směšné pomstě, kterou mu Elena připravila. Jako vždy stáli všichni na její straně - rodina i věrní a noví přátelé. A sotva se trochu zmátořila, hned se začali rojit nápadníci a především v sobě objevila dosud dřímající talent a rozjela mega úspěšné podnikání.
Samostatnou kapitolou je věčné autorčino povzdechnutí. Přísahám, že když jsem knihu přinesla z knihovny a náhodně ji otevřela na třech místech, pokaždé tam bylo ACH JO! Možná je paní spisovatelka za to placená nebo jde o sázku...

Radka1911
Radka1911
13.04.2022 4 z 5

Pohádka pro velké holky (velcí kluci by to asi nedali). Po reálném úvodu knížka působí velice pozitivně, a když se přeneseme přes neustálé servírování bramborového salátu, přes "ach jo" snad na každé druhé stránce a přes dost často se opakující "jednak" a "druhak", dobře se i čte. Klasická oddechovka, vše asi dobře dopadne a zlo je po zásluze potrestáno. Mně se to četlo dobře.

L.Helena
L.Helena
30.03.2022 1 z 5

Soletka (o pár komentářů níž) to napsala i za mě. Bylo to tak stupidní, že nakonec jediná postava, která mě v celé knize bavila, byl Karel. Ne, že bych s ním souhlasila, jen mně prostě přišel jediný skoro reálný. Vše ostatní bylo příšerně přehnané, vyumělkované, všichni šli Eleně na ruku, s každým byla hned kamarádka, na co sáhla, se jí dařilo... A navíc, paní spisovatelka by raději měla vše, než to napíše, konzultovat s odborníkem, v tomto případě s právníkem (nebo aspoň použít google). Děti za finanční dar od rodičů neplatí žádnou daň!
Čtu knihy paní Jakoubkové jako totální relax, vždy čekám, že to bude zase další pohádka pro velké holky, kdy u čtení naprosto vypnu mozek, ale tentokrát to opravdu na víc, než jednu * nevidím. Ach jo...

laura
laura
21.03.2022 3 z 5

Začátek mrazivě reálný, ale druhá polovina příběhu už značně nereálná. Jdete na kávu a servírka vám ve druhé větě nabídne nezištnou pomoc při osnování pomsty nevěrnému manželovi? Jako fakt? Nene :)

Z čeho mrazí je fakt, že vás po třicetiletém manželství chlap odhodí jako špinavé ponožky a nejen, že nemá výčitky, ale ještě se cítí ukřivděný? Nějak jsem ho nedokázala litovat. Eleně šlo všechno na ruku až moc snadno, takhle to v životě bohužel nefunguje. Jinak pořád stejné schéma. Ale jako pohádka - proč ne?

katerina3329
katerina3329
26.05.2021 5 z 5

Super.

Soletka
Soletka
16.03.2021

Upřímně, už dlouho jsem nečetla takový brak. Milionářská panička vysoudí na nevěrném manželovi spoustu peněz, podaří se jí pomsta, je obklopena spoustou upřímných a věrných kamarádek, které ji ani trochu nazávidí. Začne podnikat a bez vzdělání a zkušeností do pár týdnů rozjede business o kterém se každému jen zdá a do toho se o ni uchází bohatý napadník. Jo a ještě má naprosto dokonalé a oddané děti, milující rodiče a především tchýni a tchána. A jako třešnička na dortu se z domácí puťky s nadváhou bez vlastního přičinění stane o 10 kg lehčí šťabajzna. Myslím, že vydat to jako kuchařku, by úplně stačilo.

chipushit
chipushit
21.02.2021 4 z 5

To je mi líto, že vám vadí recepty. Já a několik mých kamarádek se na recepty těšíme a Alenku přemlouváme, aby napsala kuchařku.

Kniha se čte dobře. Dobro zvítězí a pomsta je taková jiná, než obvykle. Vtipná.

Acquenta
Acquenta
03.01.2021 2 z 5

Začátek byl supr, těšila jsem se na čtení, ale pak román spadl do nudného opakování toho, jak bohatá panička vyvařuje jídla svým kamarádkám a jezdí na výlety. Hlavní hrdinka mi vůbec nebyla sympatická, a její pomsta manželovi mi přišla trochu trapná a docela nereálná. Od této spisovatelky už raději nic :-)

zdehan
zdehan
01.01.2021 5 z 5

Taková pěkná oddechovka.

PaníColumbová
PaníColumbová
28.12.2020 3 z 5

Knihy od autorky mám ráda, ale upřímně byla jedna z těch "nejslabších"... Rozvodové tahanice byly rozvíjeny až moc dopodrobna ... Kniha se četla lehce - taková milá záležitost na 2 večery, takže doporučuji! :-)

Janaves
Janaves
18.12.2020 3 z 5

Četlo se dobře, příběh s dobrým koncem pro Elenu. Popisy vaření, oblečení a "Karel pracoval k infarktu" nemusím, vadilo mi to. Proto 3*

sabca
sabca
23.10.2020 4 z 5

Tak tahle kniha pro mě byla čtivá. Velmi se mi líbilo jak se Elena srovnala s tím, že jí manžel ze dne na den opustil. Více prozrazovat nebudu a kdo má rád příběhy ze života tomu knihu doporučuji.

Ivuska.09
Ivuska.09
17.10.2020 4 z 5

Tahle kniha od paní Jakoubkové mě moc bavila. Je to jednoduchý příběh, ale čtivý. V jistém smyslu i velmi poučný. Mezi jejími romány patří rozhodně k těm povedenějším.

alnahu
alnahu
28.09.2020 3 z 5

Vybrala jsem si oddechovou knihu od mé oblíbené autorky,která píše příběhy ze života.Ani tentokrát to není jinak, příběh Elen,která žije v manželství s Karlem -ředitelem banky celkem spokojeně,nemusí pracovat,její muž vydělává dost peněz a tak se stará jen o domácnost a děti.I když ví,že její muž není žádný svatoušek,přesto ji velmi překvapí ,když se chce rozvést. Připraví manželovi skvělou pomstu a ona sama si vybuduje nový život.I když se četla celkem dobře-tentokrát dávám pouze tři hvězdičky.

xena2711
xena2711
27.09.2020 2 z 5

Autorka píše takové jednohubky se šťastným koncem. Ale tato byla zatím asi nejslabší. Čím dál častěji vaří a vypisuje recepty a neustálé opakování "ach jo a druhák" jsem fakt už nedávala....Snad bude další lepší.

kacaaba
kacaaba
17.09.2020 5 z 5

Mě se kniha líbila. Knihy od této autorky beru jako takové odreagování, nehledám v tom žádný strhující román. Je příjemné si číst o ženách, které se postaví na vlastní nohy a vybudují si nový život. Tak nějak to u mě k téhle autorce patří a proto si jí ráda přečtu.

Manoloma
Manoloma
17.09.2020 1 z 5

Knihy od Aleny Jakoubkové mám zafixované jako příjemné oddychovky, ale takhle mě tedy zklamala. Hlavní hrdinka se chová jako jednoduchá nána, která spolu se stejně založenými kamarádkami tepe nevěrného manžela a celou dobu ublíženě kňourá. Nechybí samozřejmě pomyslný princ na bílém koni. Popisy jídla jsem očekávala - autorka se v nich vyžívá ve všech svých knihách, ale tady mě stokrát "upatlaný" bramborový salát ke svačině už vážně štval. Další knihy autorky už asi vyhledávat nebudu. Možná mi jen nesedla tahle parta kamarádek, ale za mě nuda nuda nuda.

Vlaled
Vlaled
01.09.2020 1 z 5

Začalo to dobře, ale potom byl děj naprosto předvídatelný.
A to i proto, že je to víceméně stejné jako kniha Klub odložených žen (zde je odložena jen jedna žena). Námět je obehraný, podnikání hlavní hrdinky včetně pomsty s pomocí kamarádek - všechno už tady bylo. Text je doplněný velmi často důkladným popisem toho, co budou hrdinové knihy právě jíst. Otravné. A na závěr přijde
Deus ex machina - zámožný český podnikatel žíjící v zahraničí a nová láska je tady. Dočteno jen silou vůle a díky přeskakování celých pasaží.