Oko tornáda

Oko tornáda https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73568/bmid_oko-tornada-PoY-73568.jpg 4 26 9

Městečko Promise zasáhlo tornádo a velitel místní policie Charlie Grover musí řešit jeho následky. Je zděšen, když se prokáže, že některé mrtvé nemá na svědomí ničivý větrný vír, ale psychopatický vrah. Tajemný zločinec dokáže dokonale využít situace, kdy jsou lidé vydáni napospas přírodní katastrofě, a zanechává za sebou jen takové stopy, které si sám zanechat přeje. Brzy se ukáže, že zřejmě v oku tornáda nevraždil poprvé... Charlie hledá pachatele mezi lovci bouřek, k nimž patří i jeho vlastní otec. Vztah otce a syna je poznamenán nevyjasněnou rodinnou tragédií a Charlie se při vyšetřování musí znovu dotýkat vlastních nezacelených ran. Se vzpomínkou na zesnulou milovanou manželku se snaží před temnými mračny zla chránit svou dospívající dceru. Zlověstná atmosféra provází pátrání po vrahovi od počátku románu, autorka ji ovšem mistrovsky stupňuje až k apokalyptickému finále. Tornádo se znovu snáší k zemi...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Breathtaker , 2003


více info...

Přidat komentář

Evkae36
30.10.2022 4 z 5

Líbilo se mi to. Zajímavé spojení témat, meteorologické jevy jsou pro mě dost zajímavé takže to mě zaujalo a ve spojení s detektivním příběhem to bylo super. Kniha se velmi dobře četla, děj ubíhal.

novecento
22.08.2017 3 z 5

Kniha Alice Blanchardové je pro českého čtenáře zajímavá z několika pohledů. Napínavý kriminální příběh, ve kterém se postupně dozvídáme jak kruté a smutné bylo dětství, které si ve svých vzpomínkách nese mnoho lidí i ve své dospělosti a utváří jejich pozdější morální profil. Hlavním aktérem a fenoménem této slušně napsané knihy je ale Tornádo. Tato bouře a silně rotující vítr není jen ohraničena okresy amerických měst Texas, Oklahoma a Nebraska, ale nyní přichází i do české kotliny, byť jen o síle F-0 až F-3 (větrné pustošení v okolí Náchoda, Litovle, Rakovníka..) Proto je dobré být obeznámen, co i nás v brzké době čeká. Pro čtenáře ,,rádoby lovce thrillerů a tornád,, bude tato kniha jistě vzrušující. Pro mne spíše jen poučná. Od poloviny příběhu mne začal nudit vztah pubertální dcery a jejího otce vyšetřujícího policisty Charliho, který je bohužel slabou nosnou osou celého příběhu.


vodovodnice
05.10.2016 4 z 5

Knížka je moc zajímavá, když jsem jí četla, tak začíná drama pozvolna, postupně se to stupňuje a nabírá to na napětí a na konci jsem měla problém knížku odložit. Je naprosto skvělá.

Gity
11.12.2015 4 z 5

Knížka se mně docela líbila, byla čtivá a dobře odsýpala. Nepůsobila na mě ale moc věrohodným dojmem, vyvolávala ve mně hodně otázek a pochybností o tom, zda by se to tak opravdu mohlo stát. Mnohdy jsem tomu prostě nevěřila, hodně situací mně přišlo dost nepravděpodobných. Ale početla jsem si příjemně, bylo to napínavé. Neobvyklé a zajímavé téma tornád mě zaujalo - dozvěděla jsem se o tornádech a s nimi souvisejících záležitostech nové informace. Jako řádná středoevropanka jsem toho o tornádech moc nevěděla, protože jsem je znala jen z emérických filmů.

Jia
08.02.2015 5 z 5

Výborný psychologický thriller, má nejen napínavý děj, ale čtenář se dozví i plno zajímavých skutečností (u nás nepříliš známých a aktuálních) o tornádech, bouřích a také o jejich výzkumech. Navíc se mi moc líbil styl psaní a barvité popisy, jistě částečně i díky kvalitnímu překladu.
Vraha jsem si vydedukovala brzy (dřív než detektiv :-), ale na čtivosti to neubralo, naopak jsem byla o to víc napnutá, jestli jsem se trefila.
Škoda, že u nás od autorky vyšla pouze tato jediná kniha.
P.S. Kdo máte rádi thrillery, doporučuji koupit (půjčit), přečíst ;-)

laklom53
10.08.2014 3 z 5

Nic moc ,dávám 3.

jiri77
11.08.2013 5 z 5

Skvělé a napínavé čtení,kniha mě mile překvapila.Doporučuji.

jitkahav
29.07.2013 5 z 5

Super kniha,přečtená za dva dny.Napínavý děj,nemůžete přestat číst.

Lothorien
22.01.2013 4 z 5

Velice napínavá kniha a závěr mě dostal. Přečetla jsem jedním dechem. Doporučuji

Štítky knihy

hurikány a tornáda

Autorovy knížky

Alice Blanchard
americká, 1959
2005  85%Oko tornáda

Kniha Oko tornáda je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce11x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x