Oknem rozhlasové kabiny

Oknem rozhlasové kabiny https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449114/oknem-rozhlasove-kabiny-fQQ-449114.png 5 1 1

Publikace o Mistrovství světa v ledním hokeji, které se uskutečnilo v r.1947 v Praze. ČSR se stala mistrem světa. Otakar Procházka psal svoje zážitky v češtine a spolureportér Štefan Mašlonka v slovenštině.

1amu
1amu
01.08.2020 5 z 5

Knížečka koupená v antikvariátu, ale s ohromnou vypovídací hodnotou. Zejména Štefan Mašlonka, zdatný nástupce Josefa Laufra dal základ k způsobu nového komentování zejména hokejových a fotbalových utkání.
Z posluchače rádia doslova udělal diváka, který vše sleduje jako na stadionu. Podotýkám, že v prostředí slušných lidí, což se diametrálně lišilo od všech úděsností, které se dějí v současné době.
Ano v roce 1947, krátce po válce byli lidé natěšeni, že uvidí skvělý hokej. To se také stalo, i když národ smutnil, protože všemu nasvědčovalo ráno posledního dne, že mistry světa budou Švédové. Oni hráli s outsidery z Rakouska a ti ve svém posledním utkání - jakoby hráli za nás a nad Švédy vyhráli !
Perlička na konec: po válce zchudlé Rakousko pouze zíralo, když vlak s jejich hokejisty zastavil ve Vídni a každý kdo byl přítomen pomáhal vynášet kvanta dobrot a potravin všeho druhu, kterým zahrnuli vděční fandové z ČSR rakouské hrdiny.

Štítky knihy

lední hokej reportéři, reportérky mistrovství světa

Autoři knihy

Štefan Mašlonka
slovenská, 1920 - 2000
Otakar Procházka
česká, 1910 - 1978

Kniha Oknem rozhlasové kabiny je v

Přečtených1x