Komentáře knihy Okamžitá akce

jan7760
29.03.2021

Zaujimave citanie ohladom treningovych procesov v SAS. Obcas mi to pripadalo az moc zidealizovane. Autor napisal uz aj lepsie kusky...

jprst
07.10.2020

Skutečná pravda nebo jen idealizace SAS?

Dera
03.01.2019

Člověk opravdu musí chtít být členem SAS. Jinak to vzdá při prvním výkyvu z komfortní zony. Být promočený, špinavý, hladový, pod tlakem a stresem na neobvyklých místech není opravdu pro každého.

Peleus
05.09.2018

Andy McNab bez příkras popisuje život v armádě (převážně u elitní jednotky SAS) a neváhá přidávat i dost neatraktivní informace o tom, že se do ní nehlásí zrovna finančně zajištěné osoby spokojené s vlastním životem, o vysoké míře rozvodovosti nebo o tom, že k balíku ve státní službě nepřijdete. Abyste s sebou nosili džunglí v plastovém kanystru vlastní exkrementy a krmili svými těly místní hmyz, musíte mít danou práci skutečně hodně rádi!

Společně s knihou jsem shlédl i sedmidílný seriál SAS: Tajemství přežití (k nalezení na YouTube). Kromě různých dovedností každého člena týmu jsem byl nemálo překvapen, že po dovršení určitého věku/ztráty kondice, což může být klidně v 45 letech, je takový odborník náhle na dlažbě. Je zarážející, že profesionál z SAS ve výsledku dělá u pošty nebo na pozici, kde rozhodně nepobírá odpovídající finanční ohodnocení, ani nepožívá úcty veřejnosti.

Každopádně kniha, ač velmi podrobná, je poměrně čtivá. Navíc mám rád autentické vzpomínky bez beletristických příkras. A jako zajímavou sondu do tajemstvím opředeného prostředí britských elitních bojovníků ji také mohu doporučit.

svickop
26.03.2015

McNab v této knize shrnul své armádní působení zejména u složky SAS. Je to stále čtivé, ale na jeho prvotinu to nemá. Postrádá to šmrnc a humor se kamsi vytratil.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi