Okáček, veveří kluk z Jánského vrchu

Okáček, veveří kluk z Jánského vrchu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274024/bmid_okacek-veverci-kluk-z-janskeho-vrch-ll6-274024.jpg 5 13 5

Uprostřed Jánského vrchu v jednom starém mohutném dubu žije rodinka veverek. Když se jim narodí synáček, dají mu podle jeho velkých černých oček jméno Okáček. V lese se stále něco děje a Okáček se vůbec nenudí. Poznává přírodu a zvířátka kolem sebe. Jednou ho vyděsí bouřka, lekne se psa pana hajného, pochutná si na lesních dobrůtkách, ale také chodí do školy. Sledujeme ho až do doby, kdy sám opouští domov a hledá si nový, to už ale pro sebe a pro svou nevěstu veverku Rézinku. Kniha se snaží vést děti k potřebnému vztahu k přírodě a v doslovu vysvětluje základy myslivosti a nabízí také slovníček nejběžnějších mysliveckých výrazů Příhody veveřího kluka Okáčka s doslovem a poučením o přírodě, ročních obdobích v lese a myslivosti. Pro děti do deseti let... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež

Vydáno: , Dona
více info...

Přidat komentář

konformita
04.11.2021 5 z 5

Nádherné, něžné pro děti krásně srozumitelné. Četla bych pořád dokola.

HancaB82
20.02.2019 5 z 5

Krásný příběh. Při čtení jsem si vzpomněla na Veverku Zrzecku a částečně mi to připomínalo i Broučky. Určitě si zase někdy ještě přečteme. :-)


evasamankova
03.04.2018 5 z 5

Nádherná kniha s čtivým a poučným příběhem, navíc doplněná roztomilými ilustracemi. Četlo se nám to se synem výborně.

Karinka2012
16.03.2018 5 z 5

Je to super kniha o životě veverčího kluka, který se jmenuje Okáček. Odehrává se to v lese, kde se narodil a má spousta kamarádů. Knížka se moc dobře četla, moc mě bavila. Všem ji doporučuji.

Iwíček
20.09.2017 5 z 5

Tato kniha je naprosto luxusní. Plní všechny funkce, které by literatura pro děti a mládež plnit měla. Vše je doplněno luxusními barevnými obrázky. Příběh je moderní a přitom je v něm zakódováno tolik důležitých myšlenek. Rozhodně doporučuji všem rodičům, kteří chtějí své ratolesti vést k lásce k přírodě.