Ohnivý soumrak

Ohnivý soumrak https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42269/ohnivy-soumrak-42269.jpg 4 161 20

Reenu poznamenal v dětství otřesný zážitek s ohněm. Aby mu mohla čelit, stala se vyšetřovatelkou požárů. I když je neobyčejně krásná a přátelská, osud jako by byl proti ní. Každý z mužů, který ji miloval, nešťastnou náhodou zemřel. Žena se pomalu smiřuje s tím, že lásku už nepotká, když tu jí do cesty vstoupí sympatický Bowen. Někdo si ovšem nepřeje, aby Reena byla šťastná, a pokouší se zosnovat největší peklo jejího života.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Blue Smoke , 2005


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
07.03.2024 4 z 5

Reena v 11 letech zachrání rodinnou pizzerii před shořením. Úplně ji pak uchvátí práce vyšetřovatelů požárů a vypadá to, že její profesní dráha je předem daná. Bere oheň jako znamení, jako linku, která se proplétá i jejím soukromým životem a ani ji nenapadne, že by se nemuselo jednat o osud či náhodu. Spoustu let jí někdo pečlivě sleduje, mstí se jí za domnělá příkoří a celá "hra s ohněm" začíná být velmi osobní.

alekis
25.05.2023 5 z 5

Ve svém žánru tato kniha sahá dost vysoko. Je napínavá i zábavná. Je tu slušně vystavěná krimi linka, dobře popsaný vývoj postav a velký důraz na rodinné vztahy. Family, která hraje hlavní roli, se mi moc líbila.
Obvykle čtu aspoň dvě knihy zaráz, zpravidla jednu tzv. "pro ženy", což je bezpochyby zavádějící označení, a potom nějakou tzv. "hodnotnější", což je stejně zavádějící, neboť pro každého má hodnotu něco jiného. Takže zatímco teď jsem v dramatickém období 2WW a po ní, zároveň jsem si vychutnala láskyplný dortík s příchutí krve...
O tom je totiž život - láska a štěstí se prolíná a trápením, bolestí a utrpením.
Naštěstí je tento příběh fiktivní, protože v něm vystupuje tak děsný magor, že nezbývá než doufat, že ve skutečnosti jich moc není... I když... Je to člověk, který ví, že za všechno mohou "oni". On je ten, komu bylo ublíženo a proto má právo se mstít! A mstí se "viníkům" opravdu s gustem.

Dnes je móda zkoumat, kdo za co může, kdo je vinen a potom se mu různými způsoby mstít. Žádat tučné odškodné, či aspoň se nečervenat, když mi nějaký blbeček líže boty... A tak tu máme lidi, kteří donekonečna křičí, jak jim, či mnohdy jejich předkům bylo a je ubližováno a požadují... A máme tu lidi, kteří ač neubližovali, na to slyší... Protože to vnímají tak, že jsou vinni!
Napadá mě, že moji nevolní předkové byli nuceni robotovat na panském, snášet právo první noci zlotřilých šlechticů a tak vůbec... Jdu zkoumat do archivů, kdo je vinen. Třeba to hodí pytel dukátů... :-)


pip11
23.06.2022 4 z 5

Skvělá italská rodina, požáry, hasiči a … psychopat. Byl to napínavý, poutavý a zároveň neobvyklý příběh.

medvídě
31.12.2021 4 z 5

K filmovému zpracování jsem se dostala už vícekrát, tak jsem chtěla konečně zjistit, podle jaké knihy příběh vznikl a byla to jízda. Nevadilo, že příběh znám, byly zde změny a také jsem se velmi nasmála. Reena a její posedlost požáry, nebo ji spíše ten oheň pronásleduje…?

láska na první pohled - požáry - rodina

petulik330
23.08.2021 5 z 5

Další dobré čtení, které mě nezklamalo. Druhá kniha od autorky, ve které se objevují hasiči nebo podobné profese které bojují s ohněm.
Motivem proč to vše pachatel dělal byl snad starý jako lidstvo samo a snad i uvěřitelný. Co mi přišlo jen přišlo trochu přitažené za vlasy byl dlouhý časový úsek kdy se vše dělo. To jej jen jedno mínus na této knize.
Jinak co se týká hlavních postav: ženská hrdinka byla od začátku sympatická a odhodlaná dosáhnout svého dětského snu a cíle. No byl trochu potrhlý, ale vcelku sympaťák.
Kniha ukazuje práci požárních vyšetřovatelů. Od návštěvy místa požáru až po dopadení možného pachatele.

petulik330
31.12.2020 5 z 5

Naprosto fantastická kniha.....super příběch o každodenních hrdinech.

petraj30
30.06.2020 5 z 5

Něco takového jsem vůbec nečekala, ale bylo to naprosto úžasné.
Žádný příběh o hasičích a jejich nasazení jsem ještě nečetla a moc mě to bavilo. Vím, že tohle byl jen zlomek všeho, s čím se perou každý den a moc je za to obdivuji. Snad si to ani nechci představovat, co všechno musí zažívat.
Bo se mi moc líbil a strašně jsem se pobavila při jejich skutečném seznámení a Reenu jsem velmi obdivovala za to, jaká zaměstnání si zvolila.
Kniha mě velmi překvapila po všech stránkách. Čekala jsem něco většího, ale že by to bylo až tak velké...bylo to prostě skvělé. Řekla bych zatím jedna z nejlepších knih od NR.

georginaa
03.06.2020 4 z 5

Tenhle příběh mě opravdu moc bavil, dalo by se říct, že k hasičům mám velký respekt. Vůbec jsou to stateční lidé, kteří stále bojují o život druhých , ale i svůj. Obdivuji ženy, kteří se dají na tuto profesi a mají to daleko těžší, co se týče převážně mužské práce. Musí dokázat dvakrát tolik schopností, jen aby dokázaly, že jsou schopné. Bylo to dáno i v tomto příběhu. Škoda
jen , že není pokračování, moc by se mi líbila nějaká série.

Barulikc
27.05.2019 4 z 5

překvapivý závěr

angelbooks
30.08.2017 5 z 5

Opět se mi nedostává slov a vím jistě, že se mi ani nedostane, až si v budoucnu na tuto knihu vzpomenu. Úžasný, napínavý příběh a konec opět nezklamal ;).
Myslela jsem si, že se tam objeví i část týkající se svatby, prstýnku a plánování, ale že to nebylo tak rozsáhlé mi nakonec nevadilo.
Doporučuji :).

Gi-Gi
10.07.2017 5 z 5

tak tohle jsem přečetla rychle, faktem je, že (asi) po 60 str. víte, co se bude dít (zvlášť když si přečtete záložku) a kam to směřuje, ovšem netušíte jak moc :-)

EvikU.
08.04.2017 5 z 5

Román mě opět dostal svou dramatičností. Napínavý, čtivý, člověk se soustředí jen na knihu.

moudivlacek
02.03.2017 4 z 5

Tuto knihu jsem viděla jako film a docela se mi líbil, samozřejmě v knize je to líčeno podrobněji, ale musím říci, že se mi líbilo obojí.
Tuto autorku mám ráda, kdybych neviděla film a neznala konec, určitě bych řekla, že s hrůzou budete čekat konec, naštěstí se ta hrůza zastaví - ale rozhodně ne sama od sebe.
Važme si život hasičů, opravdu jsou hrdinové.

Jessybelle
13.06.2016 5 z 5

Pěkná, napínavá, dobře čtivá kniha.

vaili
17.03.2014 4 z 5

Velmi napínavá detektivka, vrahovi myšlenky a činy už byly dost za hranicí normálnosti..pro mě až moc velký psychopat :)

liskarysava
02.08.2013 3 z 5

Průměrná kniha, místy zmatené, autorka to ke konci už nezvládla a raději většinu nechala zemřít.

Laf
21.07.2013 4 z 5

Kniha i příběh se mi velmi líbili. Napínavé do samého konce. :)

kika 13
03.03.2013 3 z 5

Pěkná romantická knížka.

Andrys
10.02.2012 3 z 5

Přišlo mi to podobné s dějem knihy V pravou chvíli plus navíc mi nějak neseděly roky na začátku některých kapitol s věkem Reeny. Potom mě zarazilo, když Bo říkal manželce Sala paní Haleová, když Sal je bratrancem Reeniny matky. Stejně jako mi přišlo neuvěřitelné, jak ustála ten konec.

Danafantom
26.06.2011 5 z 5

Pohodové čtení, mě se prostě ta atmosféra knížky líbí.