Ohnivý bůh

Ohnivý bůh https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116448/bmid_ohnivy-buh-kOc-116448.jpg 3 7 2

Historický román o osudech mladého španělského šlechtice, který prchá v 16. století před inkvizicí do Nového světa. Španělsko a Nový svět v době objevů, conquistadorů, dobrodružství a pirátů… Dvěma mladým mužům a temperamentní mladé ženě se podaří uniknout vládě nemilosrdné inkvizice. Na druhé straně oceánu se stávají svědky toho, jak si pověstní dobyvatelé oslepení leskem zlata bez zábran podmaňují takové země jako Mexiko, Peru, Venezuelu a karibské ostrovy. Cílem těchto mužů je pověstné město El Dorado, o němž se říká, že jeho chrám a paláce jsou ze zlata. Opravdu najdou zlato v neskutečném množství a hory, jež jsou tak bohaté na stříbro, že musí vypravit celé flotily, aby dopravili vzácný kov do Španělska. C. C. Bergius nejenže nám umí mistrovsky přiblížit tuto epochu, jež z mnoha hledisek změnila svět, ale upoutá nás i milostným příběhem, jenž se vine celou knihou a dává nám zřetelně najevo, že naplnění lásky není darem náhody, ale něčím, co je nutno vyrvat osudu.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Der Feuergott


více info...

Přidat komentář

dzejkbeltygros
10.07.2023 1 z 5

Trochu jsem u toho trpěla a četla to dlouho. Děj mě vůbec nevtáhl a zajímavé byly jen asi dvě poslední strany. Možná ještě část s piráty. Co jsem ale musela ocenit, byly vysvětlivky a překlad cizojazyčných vět.

Pavlaj
17.02.2022 3 z 5

Historický román z doby španělské inkvizice a dobývání Nového světa, ale děj zmatený a nudný. Mám pocit, že i překlad je dost kostrbatý. Po autorově vynikající Havárii docela zklamání.