Milion světů s tebou

Milion světů s tebou https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412921/bmid_milion-svetu-s-tebou-Lbx-412921.jpg 4 282 60

Ohnivák série

< 3. díl

Milion vesmírů. Milion nebezpečí. Jeden osud. Osud multivesmíru je v rukou Marguerite Caineové. Od té doby, co začala poprvé cestovat do jiných dimenzí s pomocí Ohniváka, vynálezu svých rodičů, stojí uprostřed multidimenzionálních problémů ona. Až nyní se dozvídá, jaké jsou skutečné plány prohnané Triad Corporation – že by nejlépe chtěli vymazat stovky vesmírů. Paul Markov vždycky byl na straně Marguerity, ale po posledním útoku Triadu se změnil a leží na něm stín tragédie. Snaží se to překonat, ale i když mu Marguerite pomáhá, seč může, nezdá se, že by někdy mohl být stejný jako dřív. Marguerite je tedy jediná, kdo může zabránit zničení multivesmíru. Jde o miliardy lidských životů. V sázce nikdy nebylo víc. A Triad navíc vynesl nejvyšší trumf: zlomyslnou a duševně narušenou Marguerite z jiné dimenze, která je vždycky o krok napřed. Ve finále trilogie Ohnivák se rozhodne o osudech hrdinů. Multivesmír už nikdy nebude jako dřív. Nastane souboj mezi několika Margueritami – zvítězit může jen jedna.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

A Million Worlds with You , 2016


více info...

Přidat komentář

roso.mak
24.08.2022 2 z 5

Tohle byla dost nuda. Kdybych na tuto knihu narazila jako na první, tak to rozhodně vůbec nerozečítám. Multi-dimenzionální svět je svět teoreticky bez hranic a autorka knihu defakto proměnila v chodící Deus ex machina. Zvrácená mi přišla jako příliš málo propracovaná postava, aby mě doopravdy bavila a navíc mě štvalo, jak tam jsou všichni programově hodní. Věc, která jim měla dojít na začátku, jim došla až na konci, takže jsem se většinu knihy pekelně nudila.

barbb8k
12.11.2021 3 z 5

Recenze na celou sérii:
Tato série je úžasná i přesto, že je tu několik chybiček.
Nápad cestování mezi dimenzemi mi přijde fantastický. Už jen ta představa, že by se člověk zvládl přenést do jiného já a žít jeho život. Moc se mi také líbilo, jak autorka dokázala tyto já od sebe oddělit i charakterově, jak se každá chovala jinak, ale zároveň stejně.
Každá z dimenzí byla dokonale popsána a promyšlena.

Marguerite byla v prvních dvou dílech skvělá. Moc se mi líbil její charakter, myšlení, prostě všechno. Ve třetím díle mi ale trochu začala vadit. Dělala ze sebe tu nejlepší na světě, názor nikoho jiného ji nezajímal.
Paul a Theo jsou moje zlatíčka. Chvílemi měli teda strašný momenty, ale v průměru byli dokonalí.

Romantická linka se mi moc líbila. Milostný trojúhelník zároveň s trochou hate-love... Miluji.

První dva díly byly skvělé, jen ten třetí už mi připadal trochu moc nejen celkovým dějem, ale hlavně koncem. Ten byl pro mě jeden z nejhorších vůbec.


1. díl 3,5/5⭐
2. díl 3,5/5⭐
3. díl 3/5⭐


Nikei
13.10.2021 5 z 5

Poslední díl série byl fantastický. Začátek byl sice trochu pomalejší, ale pak se děj rozjel, až je mi líto, že jsem knížku už dočetla. Celá série byla zajímavá, originální a pohltila mě.

Hels-is-unicorn
05.10.2021 4 z 5

V posledním díle se autorka ponořila opět do zajímavějších světů, egyptská, římská a moskevská dimenze se alespoň částečně přiblížily k výborně vykresleným světům prvního dílu. Bohužel mě nijak zvlášť neuchvátilo rozuzlení celého příběhu, a i když ani zdaleka nejsem žádný fyzik, i já jsem si všimla, že si některá vysvětlení protiřečí, případně fungují trochu jinak, než jsou prvně nastíněna. Navíc se musím přiznat, že dimenze s klony mi byla až odporná. Autorka se v celé sérii nebála zabíjet, přesto si neodpustila extrémně pozitivní a přeslazený konec. Za ten strhávám hvězdičku. Jinak jsem si celou sérii užila, i když měla své mouchy (třeba laxnost nakladatelství), a ráda se k ní v budoucnu vrátím. Za nejlepší část ale považuji a vždy považovat budu první díl.

Julinka679
05.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Tato série je důkazem, že cestování dimenzemi může být stejně dobré (ne-li lepší) jako cestování časem.
Jako obvykle jsem k sérii přistupovala skepticky a jako obvykle jsem byla mile překvapena její čtivostí, barvitostí a hlavně tím jak mě dokázala vtáhnout do děje a pustit až na konci.
Mrzí mě, že se jedná jen o trilogii, dokázala bych si představit další díly, jelikož jsem si tři hlavní postavy naprosto zamilovala a je škoda, že "naše" dobrodružství s nimi již končí.
V tomto díle se s Meg dostáváme do boje o holý život a boj o existenci dimenzí jak je známe. Wyatt Conley je neskutečně slizký parchant, kterého žádný happy end nečeká a tak umírá při autonehodě, kterou zavinil Theo z jiné dimenze a tím ho mám trochu radši.
Rozhodně se k této sérii v budoucnu ještě vrátím protože mě opravdu neskutečně bavila od začátku až do konce! Doporučuji naprosto všem, kteří mají rádi fantasy a zajímá je cestování dimenzemi, s Ohnivákem neuděláte chybu.
Jelikož mám k dispozice pouhých 5* tak si musím vystačit s nimi ale jinak bych hodnotila více hvězdami. :-)

Ketfl
09.07.2021 5 z 5

Skvělé zakončení celé série, až je mi smutno, že jsem to dočetla. Přiznám se, že mě celý příběh mimořádně zaujal. To cestování dimenzemi, možnost vstoupit do svých jiných já, poznat nové světy a hlavně celá ta záležitost okolo osudu a spřízněných duší, které se potkávají znovu a znovu. Na závěr se podle mě vyřešilo všechno až příliš rychle, ale stejně jsem velmi spokojená, jak to vše dopadlo a jsem moc ráda, že jsem tuto sérii objevila. Určitě si ji ráda do budoucna přečtu znovu.

vinebitch
11.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle bylo tak nádherné finále, že vůbec netuším, proč jsem ho před půl rokem vůbec odložila. Děj měl akci, dobré dialogy a nové místa. A ta romantická linka! Musím říct, že ta se mi opravdu zaryla do srdíčka - Paul a Marguerite jsou spolu strašně krásní a roztomilí. :)

Kupcovka
16.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Hned, jak jsem začala číst, jsem věděla, že tohle bude hodně akční a emotivní. Často jsem byla velmi překvapená, ale občas jsem si i pobrečela. Třeba Marguriete z moskevské dimenze mě dostala tím, že byla hluchá. Sice jsem hluchá jen na jedno, ale dokážu si představit, že jsem v Marguaretině kůži. Nejvíce se mi líbily části s Paulem, moc jsem si ho oblíbila. Moc krásná série.

Linda007
14.03.2021 5 z 5

Moc hezká série. Bude mi chybět.

kramlinka88
13.03.2021 5 z 5

Série se mi moc líbila a konec byl podle mých představ :-) Občas mi v příběhu některé věci vadily, viz. věčný boj Paul vs. Theo, ale celkově příběh moc hezký a trilogie pěkně a důstojně ukončená :-) Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla :-)

temna.vila
13.03.2021 4 z 5

Se zakončením série jsem velmi spokojená, příběh jsem si užila, postavy mě bavily a po celou dobu jsem se neustále modlila, aby našli každý své štěstí. Moc se mi líbilo, že se zde ze záporáků stávali klaďasové a autorka dokázala čtenáři ukázat, že nic není jen černobílé.

petulkapeta
05.03.2021 5 z 5

Užasna serie a i tahle kniha pro mě nebyla vyjimkou...bylo užasne kam všude se dostala a kde Marguerite zjistila jestli tam najde Paula nebo Thea...libilo se mi zakončení celeho problemu...

Cress
27.12.2020 5 z 5

Opravdu nechápu, kde autorka bere všechny ty nápady. Miluju postavy, jednotlivé dimenze, příběh. Lépe zakončit tuto sérii ani nešlo.

Alnima
07.11.2020 3 z 5

Pokračování pro mě mělo bohužel sestupnou tendenci.

lokonla
29.10.2020 5 z 5

Tato série je prostě fantastická. Je skvěle napsaná, poutavě, neustále si říkáte, co se sakra ještě stane. Konec je přesně tak vygradovaný, jak si takováto série zaslouží. Až do poslední stránky tajíte dech.

Kdo by měl rád milostné trojúhelníky a tady to byla pro mě největší muka, protože to pěkně rozjížděla s oběma XD. Ale s koncem jsem spokojená.

zamilov.do.knih
27.09.2020 5 z 5

(SPOILER) Tenhle třetí díl navazuje na ten druhý, ve kterém bylo spousta detailů a až při čtení tohoto třetího dílu jsem si uvědomila, jak byly jednotlivé detaily důležité. Opět se mi líbily skoro všechny dimenze, postavy jsem si jako v předešlých dílech zamilovala, i když tady mě trošku štval Paul, který měl v mozku "zmatek" kvůli rozštěpení (zápletka v druhém díle) a zápletky a zvraty mě nepřestaly překvapovat, byly úžasné. Také se mi líbil popis zániku dimenze, při jehož čtení mi srdce bilo strašně rychle. Záporáci byli skvěle napsaní a líbilo se mi, jak se zlý Theo dokázal změnit. Romantická linka celé knize opět dodala šťávu a jsem ráda, že nakonec to Marguerite a Paulovi vyšlo. Konec se mi líbil asi nejvíc z celé knihy a jsem strašně ráda za happy end. V knize navíc byly i pěkné citáty, které mě při čtení hřálo u srdce, a Theo měl opět vtipné hlášky a u některých jsem se i zasmála. Nakonec už jen napíšu, že zakončení série se mi moc líbilo, ale mrzí mě, že nejsou ještě další díly, protože tahle série je BOŽÍ!
~
10*/10*

Nelly
17.08.2020 3 z 5

(SPOILER) Bohužel musím konstatovat, že série pro mne měla sestupnou tendenci - velmi slibný námět a tedy i začátek série, pak se ale vše stále opakuje dokola a dokola a dokola, až vás to ani nijak moc nenutí číst dál. SPOILER: Navíc mi tam strašně vadila jakási fyzikální nelogičnost (např. jak se může hmota zneviditelnit potom, co ji opustí vědomí?). No a konec hodně přemrštěný, nelogický, jen aby vše dobře dopadlo. Jednou přečíst stačilo...

Kyta
08.08.2020 4 z 5

(SPOILER) Z posledního dílu "Ohniváku" jsem nadšená. Troufla bych si říct, že ze všech dílů je nejlepší. Aspoň v mých očích.

Pestré, možná trochu překombinované, ale mě to náramně bavilo. Ten pocit z prvního dílu, kdy podle mě autorka vůbec nevyužila potenciálu cestování mezi dimenzemi, pominul - tento díl byl pořádná jízda a těch originálních dimenzí se zde objevovalo až příliš. Autorka se často vrací do těch již objevených dimenzí, ale zároveň dává prostor pro nové, ale je škoda, že některé jsme ani pořádně nestihli poznat. Mě moc zaujal nápad s klony či osud Marguerite a Paula v moskevské dimenzi.

Některé pasáže v knize byly zdlouhavé a podle mě se tam moc často řešila Paulova situace, což je určitě pochopitelné, ale mírně otravné, hlavně když polovina myšlenkových pochodů hlavní hrdinky je o lítosti nad Paulovými jizvami po rozštěpení a jejich ne úplně fungujícímu vztahu. Nepomáhal tomu Paul, jenž na mě působil nepříjemným a odtažitým dojmem vůči Marguerite. Chápala jsem jeho bezmoc a nevíru v osud po tom všem, čím si prožil, ale celkově mi to připadalo takové povrchní. Margueritin a Paulův milostný vztah je už od prvního dílu na bodě mrazu a tady to nebylo jiné. Romantické scény na mě působily nuceně. Osobně jsem více fandila Theovi, jehož osobnost byla vykreslena lépe.

Autorčino umění se díl od dílu zlepšovalo a tady to jde vidět. Kniha je plná akce a dechberoucích zvratů. Moc jsem si užila setkání několika Marguerit nebo rozpad jedné dimenze. Ovšem některé situace mi nedávaly smysl nebo byly poměrně neuvěřitelné. Závěr byl urychlený a měl na můj vkus v určitých ohledech moc velký happyend. Možná nejvíc mě zasáhl osud a cesta triadského Thea. V knize se objevovaly zajímavé myšlenky (nejen) o vytváření osudu a využití šancí, kterých se nám dostává. Nebo o tom, jak každý z nás má své temnější já a záleží na tom, jak moc mu dáme průchod.

První dojem po dočtení byl pozitivní. Za mě je to hezké zakončení série a určitě můžu doporučit.

"... nové lidi poznáváme v jednom kuse, ale nikdy nedokážeme přesně odhadnout, co pro nás budou znamenat. Nikdy nevíte, koho zapomenete a koho budete navždy potřebovat."

Hanjimka
09.07.2020 2 z 5

Nejslabší díl slabé série. První díl dobrý, druhý už míň a tento byl zmatečný a nebýt toho že se snažím knihu neodkládat nedočtenou, tak nevím.

Ajda300
08.07.2020 3 z 5

Když se na sérii podívám celkově, tak byla super. Ale tenhle díl - ehm. Ale jako dobrý. Když já chtěla víc toho cestování v dimenzích než klišoidní hádky puberťáku. Přesto série za přečtení stojí