Oh, Jackie

Oh, Jackie https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85884/oh-jackie-85884.jpg 4 11 3

Neautorizovaný životopis Jacqueline Onassisové - Kenedyové.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Iris (ČR)
Originální název:

Oh, Jackie , 1978


více info...

Přidat komentář

ddkk
04.01.2021 3 z 5

Nikdy jsem si o paní Onassisové - Kennedyové nedělala iluze. Na druhou stranu je dost těžké se vžít do situace jiného člověka, který je stále pod drobnohledem politických poradců, rodinného klanu i vlastní matky a je neustále vystaven až hysterickému zájmu médií a veřejnosti vůbec...

Shodou okolností jsem byla v červenci 1999 v Greenwichi v Connecticutu ve chvíli, kdy se tam sloužila mše za tragicky zesnulou manželku JFK juniora a její sestru. Neuvěřitelný, hrůzný cirkus ...Tohle mít kolem sebe celý život, to by si asi málokdo přál.

O tom, že však Jackie byla sebestředná a poměrně necitlivá osoba s nadstandardním vztahem k penězům a majetku, asi nemůže být pochyb.

Pokud mám hodnotit knihu, pak jsem trochu na rozpacích - literární hodnota asi moc vysoká nebude, je to vlastně záznam zjištění, která autorka osobně o Jackie sesbírala. Nenašla jsem tam však žádnou osobní nevraživost ani snahu po očernění. Myslím, že kniha je poměrně objektivní a dává na události týkající se hlavní osoby, jiný než oficiální (a vlivnými rodinami a osobnostmi recenzovaný) pohled.

4444913
25.12.2020 4 z 5

autorka je hodně ostrá ale když chce tak je i přesná.Cením si vlastního přínosu a pátrání,že pouze neopakuje stará klišé.Šok pokud jde o Jackie mám už za sebou když jsem četla výběr z jejích dopisů a zjistila jsem že to ani náhodou nebyla milá reprezentativní dáma na úrovni ale velmi tvrdá a sebestředná bytost.Tady to vychází taky tak,zejména pokud jde o manželství s Onassisem který byl její pojízdnou kasičkou.Takže pokud si někdo chce nechat zkazit iluze je na správném místě.


SSTknihy
16.01.2019 3 z 5

Reportážní vyprávění o ženě, která se nejprve stala milovanou a obdivovanou první dámou, následně národním památníkem a strážkyní odkazu zavražděného prezidenta Kennedyho a nakonec, v očích mnohých, zlatokopkou a zrádkyní jen proto, že se provdala za jednoho z nejbohatších mužů s poněkud pochybnou pověstí – rejdaře Onassise. Kniha je neautorizovaným životopisem, ale nahlíženo před informace, které máme dnes, je docela povedená.

Autorovy další knížky

Kitty Kelley
americká, 1942
1992  56%Nancy Reaganová
1992  71%Oh, Jackie
1999  85%Královská rodina

Kniha Oh, Jackie je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce15x
Chci si koupit1x