Odvrácená strana ticha

Odvrácená strana ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57482/bmid_odvracena-strana-ticha-MAN-57482.png 4 11 4

Psychologický román v historických kulisách jihovýchodní Afriky na počátku 20. století vypráví životní příběh německé vystěhovalkyně, která daleko od domova marně hledala novou příležitost k důstojnému prostému životu. Osiřelá Hanna se jako dítě setkávala v sirotčinci i u pěstounů jen s tvrdostí a ústrky, takže když dospěla, hledala cestu, jak najít pro sebe kousek svobody a štěstí. Podlehla lákavé naději, když se dozvěděla, že němečtí kolonisté v Africe hledají do nové země hospodyně a manželky a spolu se stovkami dalších žen se rozhodla odejít. Na cestě do nového domova ji ale znásilní a krutě zmrzačí opilý důstojník a Hanna končí v podivném ústavu, soustřeďujícím odmítnuté přistěhovalkyně. Tady se seznámí s mladou dívkou Katjou, kterou se rozhodne za všech okolností chránit před podobným osudem. Je odhodlána i zabít...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Other Side of Silence , 2001


více info...

Přidat komentář

playada
30.04.2023 3 z 5

Příběh je předvídatelný. Některé pasáže jsem notně přeskakovala, nekonalo se žádné překvapení. Je to spíše taková reportáž. Námět je silný. Dalo se z toho vykřesat víc.

čef
13.02.2023 5 z 5

Pro mne překvapivě dobré. Německé ženy odjíždí v 19. století do jižní Afriky, aby se vdaly, měly hodně dětí a uspokojivý život, odlišný od bídy, ve které v Německu žily. Většinou se jim však zdaleka vše hodně nepovedlo. Zacházelo se s nimi jako s dobytkem a někdy i hůře tak, jako s hrdinkou tohoto drsného feministického románu. Velmi pěkně popsány poměry v tomto zapadlém koutu světa.


IvaKo
14.09.2022 4 z 5

Drsný příběh plný utrpení a nespravedlnosti, ale také o neutuchající touze po svobodě a po odplatě. Působivý styl autora barvitě líčí otřesné koloniální poměry v Africe začátkem 20. století.

kiraa
25.08.2015

To je tak strašně smutné vyprávění a člověk neustále doufá, že na další straně nastane zlom a vše se v dobré obrátí. A ono ... prdlajs.