Odvrácená strana konce

Odvrácená strana konce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355134/bmid_odvracena-strana-konce-ruc-355134.jpg 5 215 70

Harry Bosch se po třiceti letech u policie stal soukromým detektivem. Stále však zůstává vlkem samotářem, jakým byl ostatně celý život: kašle na propagaci, nemá žádnou kancelář a své klienty si velmi pečlivě vybírá. Jedním z nich je kalifornský miliardář, kterého na sklonku života pronásledují výčitky svědomí. Jako mladík prožil románek s mladou Mexičankou. Když otěhotněla, ztratila se ze světa. Porodila dítě? A pokud ano, co se s ním stalo? Umírající magnát zoufale touží vědět, zda má komu odkázat své obrovské jmění. Bosch je jediný, komu důvěřuje. Oba muži dobře vědí, že tento případ představuje obrovské riziko nejen pro detektiva, ale také pro osobu, po níž pátrá. Přesto – nebo snad právě proto – se případu ujme, a jakmile se nitky začnou proplétat s jeho vlastní minulostí, je z něj zase zarputilý buldok, který neskončí, dokud nenalezne pravdu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

The Wrong Side of Goodbye , 2016


více info...

Přidat komentář

albert19
07.06.2023 5 z 5

Velmi poutavé čtení. Zase jsem nebyl zklamán. Už se těším na další. Díky.

intelektuálka
04.03.2023 5 z 5

Opět pochvala pro autora - profesionálně odvedená práce bez zbytečných informací ....

Harry Bosch jako hrdina bez bázně a hany, ať se jedná o případ hledaného dědice - či násilníka, který ubližuje ženám ....

Kapitoly na sebe navazující - a čtené s napětím a s empatií ....

Vrátit se k tomuto autorovi je pro mne vždy zážitkem .... doporučím.


Luigi1
20.02.2023 5 z 5

Výborná detektivní kniha

ThomasRuhe
31.12.2022 4 z 5

Znovu dobře odvedené spisovatelské řemeslo. Bosch řeší dva případy najednou. První se týká dědictví a ve druhém se pátrá po pachateli několika znásilnění.
Connelly opět dosáhl své tradičně vysoké kvality příběhů. V případu znásilněných žen je identita pachatele docela překvapivá.
Ani případ dědického práva není špatný, do klasické rutiny autor přidal trošku toho koření, aby to nebylo tak tuctové. Kniha se mi líbila a dávám 80%.

Make20
12.12.2022 3 z 5

U této knihy jsem si nebyla jistá, jaké hodnocení dát. Je to první kniha, kterou jsem od autora četla. Děj byl svižný, stále se něco dělo. Ale několikrát jsem se musela přemlouvat, abych knihu neodložila nedočtenou. Bohužel už se k autorovi znovu nevrátím.

Lily101
30.06.2022 5 z 5

Wow; výborná kniha a mi nezbývá, než aspoň symbolicky autorovi zatleskat. Toto se povedlo!

DriftBooks
20.04.2022 3 z 5

Při hledání nějakého oddechového čtení jsem v knihovničce narazil na Connellyho. Jeho poslední kniha s novou hrdinkou (Noční směna) mě moc neoslovila. Ale já jsem příznivec druhých šancí…

V anotaci přirovnávají Harryho Bosche k zarputilému buldokovi. Stejně zarputilým buldokem se musí stát čtenář této knihy. Nebo to alespoň platí pro mě. Musel jsem se pevně zakousnout a s vrčením a hubou plnou slin se prodírat textem. Connelly má takový… buldočí styl. Krátké svalnaté věty, vyceněné zuby dialogů, umanuté štěkání informací, příběh pevně stisknutý čelistí. Takové buldočí zápasy. Čtenář versus autor. Kdo víc vrčí. Kdo víc vykulí oči…

Knihu jsem přečetl, ale pocit vítězství nepřišel. Byla natolik řemeslně dobře napsaná, abych ji neodložil. Ale celkový styl mi není úplně vlastní. Namísto oddechu to nakonec byl psí zápas, ze kterého naštěstí oba buldoci vyšli živí, byť malinko pošramocení. O další utkání už pravděpodobně zájem nemám…

Ptaca
18.04.2022

není co dodat, snad jen - to nemělo chybu!

orinka3
04.06.2021 5 z 5

Zatím jedna z nejlepších, co jsem od něj dosud četla. Je to tak poutavé a napínavé, že jsem jen s nevolí odkládala knihu, když bylo potřeba konečně taky něco dělat. Harry Bosch je tu zase jednička. Spletité pátrání po možném potomkovi miliardáře, do toho ještě honí sexuálního predátora. Všechno, co Harry podniká, má logiku a tempo, stejně jako celá detektivka. Výborný autor, doufám, že bude psát ještě dlouho.

gretl74
22.03.2021 5 z 5

Parádní jízda, kterou jsem si náramně užila. A skvělý pocit, že pořád ještě někdo umí napsat napínavou detektivku, kde netečou potoky krve a na každé druhé stránce nejsou hromady nechutných detailů (za to bych klidně přidala i šestou hvězdu).

mysce
09.03.2021 5 z 5

Connelly má stále ohledně detektiva Harryho Bosche co říct. Harry si na nedostatek práce opravdu nemůže stěžovat. V tomto příběhu sledujeme dva případy najednou. Delikátní záležitost kalifornského miliardáře je pro Bosche jako stvořená a paralelní pátrání po Sklenářovi je zase autorovým „trademarkem“ v podobě detailních popisů policejních postupů, úvah a hypotéz.
Connelly rozehrává brilantní detektivní partii, kde každý tah má svůj význam a figurky na šachovnici příběhu se pohybují s úžasnou přesností.
Děj postupně graduje a mění se v závod s časem. Když k tomu přičteme překvapující rozuzlení obou zápletek, dostaneme opět stoprocentní román, kde autor dělá čest svému jménu.

harena
06.03.2021 5 z 5

Skvělá detektivka, snad ještě lepší, než předchozí díly. Harry pracuje jako dobrovolník u policie, pak také jako detektiv a není pro něho problém domluvit se s kolegy a zvládnout obojí. Umírající miliardář chce napravit chyby mládí a pověřil Harryho, aby mu našel zatím neznámého potomka. Zároveň Harry pátrá po zločinci, který znásilňuje ženy v jejich bytech. Potěšil mě teď už srdečný vztah bratrů, bavil mě i způsob vyšetřování a v překvapisém závěru jsem oběma bratrům tleskala. Příběh je napínavý, neskutečně čtivý a uvěřitelný, protože Harry používá při pátrání logické myšlení a zkušenosti. Četla jsem jedním dechem a čtení si užívala.

alzbeta4340
15.02.2021 5 z 5

Velmi čtivé. V knize se prolínají dvě nezávislá vyšetřovaní. Harry jako policista pátrá po pachateli několika znásilnění a jako soukromý vyšetřovatel hledá neznámého potomka velmi bohatého muže. I když se čtenáři nenabízí příliš vodítek k odhadnutí výsledku, všechno do sebe na konci logicky zapadá.

Didi15
06.02.2021 5 z 5

Sakra, Bosche fakt miluju. Tohle jsou tak nádherné detektivky. Těším na nějaký další díl :-)

Lmslaver
29.01.2021 5 z 5

Harry Bosch v této knize řeší dva případy, jako dobrovolník pracuje na policejním oddělení San Fernanda, na případu muže, páchajícího násilí na ženách a zároveň pátrá jako soukromý vyšetřovatel po možném potomkovi kalifornského miliardáře. Obě vyšetřování spolu nesouvisí, ale vzájemné proplétání v ději je provedeno s precizností se zachováním dynamiky a napětí jaké mám u Connellyho rád. Detektiv Bosch postupnými a logickými kroky kráčí nesmlouvavě vpřed k odhalení jakékoli zápletky, a aniž by musel autor přepalovat děj akčními scénami, morbidními popisy obětí, nebo úkladnými spiknutími a dokáže si neúprosně udržet moji pozornost až do finále. Plně zasloužených sto procent.

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

Vysoké hodnotenie táto kniha nemá náhodou. Fantastické čítanie.

Allena24
14.01.2021 5 z 5

Výborná detektivka. Těším se na další.

FatimaO
25.11.2020 5 z 5

Od této knihy jsem vůbec nic nečekala ale začala mě bavit hned od první stránky a nepřestala až do poslední. Harryho Boshe mám asi ráda :-) Doporučuji

1amu
26.09.2020 5 z 5

Nejde v mém případě o častý jev, ale někdy mám dobrý pocit u nové knihy hned na začátku, že se mi bude líbit.
Story o stařičkém miliardáři, který má sice plno peněz, ale nikoho okolo sebe, kdo by ho měl rád, nebo koho by miloval on.
Ano kdysi dávno byla jedna mladá a krásná Hispánka.
A pak je zde sice již starší, ale pořád v osvědčené formě Harry Bosch, a to v té nejlepší formě. Je požádán, aby staříkovi pomohl.
A začíná se odvíjet ne jeden, ale hned dva případy, které mazák řeší.
I když jsem v LA nikdy nebyl, od toho je zde autor, aby mě provázel tímto "mamutem" a jeho okolím.
Samozřejmě jako vždy v práci má Harry pech . Dříve nevycházel s jistým Irvingem, nyní "po něm jede na malé policejní stanici s omezeným počtem policajtů, tamní kapitán.
Děj utěšeně probíhá, autor nedá čtenáři chvilku, aby si odpočinul. Ono to ani nejde.
Michael Connelly mi opět udělal radost.

čef
16.08.2020 5 z 5

Více než jinde zde spolupracují bratři Haller a Bosch, což je pro mne přímo dokonalé. Příběh je také dokonalý, úžasný, věrohodný a uměřený tak, jak to snad z detektivkářů moderního věku umí snad jen tento autor. Všechny jeho romány jsou skvělé, ale v tuto chvíli je pro mne tento nejlepší a těším se na nášup.