Odvolání

Odvolání https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24351/odvolani-24351.jpg 4 124 19

Po několik měsíců trvajícím procesu vynese porota provinčního soudu v okrese Mississippi šokující rozsudek v neprospěch obří chemické společnosti obviněné z nelegálního vypouštění toxického odpadu z továrny v Bowmore do okolní půdy, jež mělo za následek kontaminaci vody a desítky rakovinných onemocnění a úmrtí obyvatel nedalekého městečka. Společnost podá odvolání a o rozsudku má hlasovat devítka soudců Nejvyššího soudu státu Mississippi. Aby zabránil zopakování výsledku a vyplacení trestní náhrady ve výši několika desítek milionů dolarů, rozhodne se majitel společnosti, miliardář Carl Trudeau, obsadit jednu ze soudcovských stolic svým člověkem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Appeal , 2008


více info...

Přidat komentář

marekB78
06.02.2024 3 z 5

Moje první setkání s Grishamem. Místy mi to přišlo takové zdlouhavé, málo zajímavé a určitě bych byl radši, kdyby i ten závěr byl trochu jiný. Ale třeba dám tomuto autorovi ještě někdy šanci

borsalino_csfd
27.11.2023 3 z 5

Další z Grishamových knih, které mě nebaví. Dokola omílané kladné vlastnosti postav, pak zase záporné, a pak zase znovu. Závěr nevadí.


Luigi1
18.10.2023 4 z 5

Začátek pozvolný pak jsem se zbytečně nutil ke čtení

madem
08.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Nevím, jak se mi to podařilo, ale toto už je třetí knížka od Grishama v řadě, která skončí jinak než chci. Zlo má být poraženo a Grisham to umí na posledních stránkách bravurně. Několikrát jsem to zažila, ale poslední tři, co jsem četla skončí všechny zle.

Plej
25.03.2021 5 z 5

Skvěle napsané .

Jack Bauer
03.10.2020 3 z 5

Téma knihy se mě líbilo, hned ze začátku mě to chytlo, ale prostředek se mě zdál už zdlouhavý a konec zase dobrý. Zajímavé, jak se točí peníze, někteří bohatí si jich neváží, miliarda sem, miliarda tam, ale když mají vyplatit menší sumu chudým lidem, že by ani nepoznali, že jim ubylo, tak se zdráhají. Krásně popsán propastný rozdíl mezi chudými a bohatými.

KáťaM.
10.08.2020 5 z 5

Tahle kniha v sobě snoubí všechny důvody, proč Grisham patří k mým nejoblíbenějším autorům. Spojil důležitá téma (nelegální skládky odpadu), boj dobra a zla, který nemusí dopadnout vždy správně. Hlavně ukázal, že i dobro má své padouchy, a zlo své hrdiny. Je to další kniha, kdy jsem si pro přečtení anotace říkala, že tematicky to asi nebude nic pro mě, ale opak se stal pravdou. S oblibou říkám, že Grisham mě nadchne i pro věci, události, o kterých jsem si nemyslela, že by mě vůbec mohli oslovit. Stalo se mi to jak u jeho Píšťalky (boj indiánů proti casinům), tak u Calica Joe (baseball). Odvolání řadím k těm nejlepším knihám, co jsem od autora četla, i když Předvolání bych doporučila ještě o chlup víc. Plným počtem knížku hodnotím skoro po pěti měsících, tahle si to zaslouží, za mě velké doporučení!

adelinka
21.07.2020 4 z 5

Po jednej stránke trochu smutná, či skôr hnus? Viditeľne nelegálna skládka z továrne spôsobila väčší výskyt rakoviny....A čo z toho? No nič.....lebo rozhodnutie je na sudcoch a na tom, kto koho dokáže ovplyvniť....

hana4834
22.06.2020 2 z 5

Kniha byla na me moc natáhla v postavách se z počátku špatně orientovalo a konec byl zas moc zkráceny

Allena24
02.10.2019 5 z 5

Kniha super, velmi dobře napsaná.
Jen se mi chce říct - je to hnus vaše ctihodnosti.
Napříště se zkusím knihám s tak závažnou tematikou vyhnout.

baterka.gs
26.05.2019 4 z 5

Velká spousta postav byla ze začátku velmi těžká na orientaci, avšak se to postupně poddalo. Nicméně se mi asi nelíbil příliš zkrácený závěr oproti rozvláčnosti celé situace předtím. I tak jsem knihu velmi rychle přečetla a velmi se mi líbila - především proto, jak je nechutné propojení politiky a soudnictví a jak je fajn, že u nás se to ještě dá trochu oddělit.

DickBach
16.02.2017 4 z 5

Mé očekávání bohužel nebylo beze zbytku naplněno. Autora mám velmi ráda, právě pro jeho soudní pře.... Tohle bylo na můj vkus trošku moc politické a přelidněné. Reálné, dějové, zajímavé, místy i romantické.... Velmi dobré čtení, ale nikoli nejlepší. :o)

LutherKing
12.05.2016 3 z 5

Kniha Poslední vůle od tohoto pána byla určitě výpravnější a dějově barvitější. Avšak jako k příběhu nemám jako vždycky závažnou výhradu.

PeSko
08.02.2016 4 z 5

Krásný pohled do zákulisí jakékoliv politiky. Byť děj jako takový je poměrně zdrcující. Hvězdu ubírám za velkou změť jmen.

tulip131
22.06.2015 4 z 5

Trochu slabší četba oproti jeho jiným knihám, ale času co jsem tomu věnovala nelituju.

solarka
12.09.2014 4 z 5

No, tak kniha rozhodně nezklamala.Prostě Amerika! A to nemyslím v tom dobrém slova smyslu.....Alespoň se člověk rámcově dovídá, to co je možné původně myšleno jen za velkou louží. Ta špína prosakuje bohužel i k nám.....

Evik30
06.05.2014 3 z 5

Příběh jako ze skutečnosti. Bohužel i toto se děje. I když jsem ji četla poněkud déle nemůžu říct že mě nezaujala. Jen jsem ji potřebovala pořádně "vychutnat". Kniha vybízí k zamyšlení. Právníci to taky nemají jednoduché. Neustále boje pro spravedlnost a boj o peníze pro poškozené. Grisham a jeho knihy jsou čtivé a¨zahímavé a dozvíte se z nich spooustu informací.

BeruškaB
12.11.2013 5 z 5

Opravdu reálné čtení moc dobře se čte, zápletka inteligentní humor
Žádné hluché místo.

Mako123123
28.09.2013 5 z 5

Kniha ktorá ma (po prečítaní) zaujala koli tomu že dej a výsledok je ako z reality (i ked sa jedná o fiktívny príbeh). Proste žiaden hollywoodsky happy-end, žiadny romantický záver. Kniha jak život. Pre niekoho to môže byť nuda ale podľa mňa (tie podvodné a nečestné intrigy, tie zákulisné ťahy a byrokracia v oblasti súdnictva, právnikov, advokátov, odhalovanie kto ťahá za nitky, kto stojí za oponou) boli pútavé v zmysle že udržali moju pozornosť a zvyšok knihy som prečítal ,,jedným dychom,,. Príbeh mi znova ukázal že každá minca má dve strany (a jednu hranu) a že žiadne riešenie nie je jednoznačne dobré alebo jednoznačne zlé ale že všetko má svoje výhody i nevýhody. Túto knihu hodnotím na 5/5 (s odretými ušami :D )