Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci

Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200731/bmid_odvlecena-Wau-200731.jpg 4 123 43

Pravdivý příběh dívky, která byla nucena pracovat několik měsíců jako prostitutka v Itálii. Sophie pochází z Anglie a vyrůstala v problémové rodině. Jednoho dnes se seznámí s mladíkem z Albánie, který je zcela jiný než její despotický agresivní otec. Kas je pozorný, charismatický a zdvořilý a jejich přátelství záhy přeroste v něco víc. Sophie však netuší, že Kas s ní má vlastní plány.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Trafficked: My Story of Surviving, Escaping, and Transcending Abduction Into Prostitution


více info...

Přidat komentář

tereza1964
26.02.2024 5 z 5

Těžký životní osud dívky donucené k prostituci... odstrašující případ toho, že se to může stát opravdu každému.

ZuzanaZ83
21.02.2024 4 z 5

Sophie byla mladá, celkem spokojená dívka žijící v Anglii, měla milující zázemí a dobrou práci. Měla přítele a nejlepšího kamaráda. A pak se vydala do Itálie a byla donucena k prostituci.

Velmi silné a citlivé čtení. Sophie popisuje svoje pocity, pohled na sebe samotnou.

Strašné je, že tohle se fakt děje. A není to jen o holkách z východu, holkách bez peněz a rodiny.


werick
31.12.2023 5 z 5

Kniha, která se čte sama... bohužel další smutný příběh ze života

Tina.orl
26.12.2023 4 z 5

Silná kniha o dívce, která byla nucena k prostituci, psychicky a fyzicky týraná.
Sophie je poznamenána vztahem s otcem, což ji provází po dobu milostných vztahů. Její kamarád Kas, který je velmi pozorný, ji pozve za ním do Itálie. A tady to vše začne...

Sophie se stala obětí obchodu s lidmi. Kas ji úplně zlomil a ze Sophie tak zůstala jen prázdná schránka plná strachu a nedůvěry.
Někteří po přečtení knihy uvádí, že Sophie je hloupá a měla utéct když k tomu měla příležitost. To sice měla, ale nemohla. Byla natolik zlomenou a ovládanou, že prostě nemohla, protože se bála, že svým pokusem o útěk ohrozí svojí rodinu.

Kniha jako taková je napsána čtivě, i když samozřejmě víte jak to dopadne. Mně ale hlavně zajímalo jak k tomu dojde. Informace se hodně opakují, což je v této knize tak nějak pochopitelné, protože to byl její každodenní život. Nicméně nehodnotím plným počtem , ne kvůli obsahu, ale stylu (vím, autorka není spisovatelkou).

xbone
13.05.2023 2 z 5

Bohužel samotné téma, abych mohla říct, že je to dobrá kniha, nestačí. Ze začátku jsem si myslela, že je to překladem, bohužel rychle jsem přišla na to, že neustále dokola opakující se pasáže zkušeností o kterých autorka mluvila už jednou, dvakrát o pár stránek dříve, mi spíš připadaly, že chce někdo knihu natáhnout. Díky tomu si myslím, že kniha je v hodnocení přeceňovaná.

playada
19.01.2023 4 z 5

Prapříčinou dívčiných problémů je její otec. Co s tím ? Zkrátka si myslím, že ho měla její matka opustit včas. Než stihl napáchat všechny ty škody na Sofiine sebelásce a sebepřijetí. Pro Kase už to byla jenom hračka. Ovládnout toto ustrašene a nevěřící si stvořenícko. Na vině je vychova v rodině. Ačkoliv to matka odčinila, vina za zmařený život dcery jde za ní.

Monuli36
22.06.2022 5 z 5

Velice poutavý a zároveň hrůzostrašný příběh.Já bych v této situaci asi nepřežila...Rozhodně stojí za to si tu knížku přečíst

PavlaA
22.03.2022 4 z 5

Po přečtení tohoto příběhu mám husí kůži a hrůzné představy, co všechno a kolika dívkám na celé zemi, se tohle může přihodit. První část knihy mě nezaujala tolik, jako část druhá. Bohužel tato problematika ve světě je, a je jen na nás, aby se dostala do podvědomí více lidem a tím by se dalo zabránit unášení dalších a dalších obětí.

čef
05.10.2021 4 z 5

Lehké by bylo hrdinku tohoto románu odsoudit, těžší pochopit její nerozumné až blbé jednání a nejtěžší by určitě bylo jí, nebo podobným, pomoci. Otřesný příběh, snad skutečný, o tom jak při slabém charakteru se může člověk propadnout do pekla. Tato literatura má vždy schopnost upoutat, ale měla by hlavně varovat podobně ohroženou mládež.

ickok
23.04.2021 5 z 5

Šokující příběh o “vymývání mozku”. První část knihy jsem si pořad rikala co je to za “pipinu” . Nechápu proč neodesla hned na začátku . Zbil ji, začal se chovat úplně jinak. Byla u nej ještě přes noc a až druhy den ji sebral pas. To byl ten moment, kdy měla tu noc zmizet. Nechápu, ze to neudělala.Proste psychicky slabá , hloupá divka a Kas to vycítil , poznal a využil. Později utéct chápu , ze už neslo. Byla totálně zmanipulovana. Moc smutný příběh .

kristyna.havlov
07.07.2020 5 z 5

Opravdu dobře napsaná kniha, kde jsem v některých pasáží měla co dělat, abych se nerozbrečela (viz jak k ní na konci promlouvala máma, když už byla doma , že tušila, že něco není v pořádku, že se budila brzo ráno a myslela, kde asi její dcera je a co dělá). Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Naprosto strhující příběh mladé dívky z Británie, kterou to zasáhlo přímo nečekaně od "přítele", kterého znala pár let. Hodně lidí zde v hodnocení knihy nemůže pochopit, proč hrdinka od něj neutekla. Já jí "chápu". Člověk je pak tak psychicky zničený, že si jen myslí, že by něco udělal jinak než ona. Ale ona měla strach. Týral jí, ponižoval jí, vtloukl jí do hlavy, jak je nemožná a že nic nedokáže. A ona tomu uvěřila. Naštěstí se vzpamatovala a byla to ona, která se ozvala rodině a překonala strach a vše jim řekla. Knihu doporučuji, i když to není lehké čtení (myslím ohledně vybraného tématu knihy).

barusa.s
05.06.2020 4 z 5

Zpočátku jsem se neuměla zbavit dojmu, že je hlavní hrdinka hloupá, jak snadno se nechala zneužít, že se nepokusila o útěk, když měla možnost. Ale když jsem knihu pročítala dále, můj názor se změnil a zejména poslední kapitoly mi ukázaly, jak je psychika mocná a co udělá s člověkem vymývání mozku, psychické a fyzické týrání. Kniha byla napsaná čtivě a autorka si zaslouží můj obdiv, za to, jak se s tím závažím minulosti dokázala vypořádat.

Leena
27.02.2020 2 z 5

Ke konci všichni vyzdvihují inteligenci této dívky, ale já se nemohu zbavit pocitu, že byla hloupá. K příteli Erionovi, který ji měl opravdu rád a dával jí to všemi možnými způsoby najevo, se chovala jak k onuci a tomuhle Kasovi, kterého znala jen z dopisů a telefonu, slepě věřila?? A ani jednou se neodvážila utéct? Nic horšího by ji stejně nečekalo.. Mám z toho divný pocit.

Crozz
22.08.2019 4 z 5

Tyhle příběhy se čtou sami, je neuvěřitelný čím si některý museli projít.

hayalet
01.04.2019 3 z 5

Moc Sophii nechápu. Vždyť Kase sotva znala a jede s ním pryč?! Je tedy až k nevíře, že to celé přežila, ale může si za to tak trochu sama.Kas bude dobrý manipulátor a věřím, že jistí lidé dokáží vytvořit kolem slabších jedinců bublinu plnou strachů a obav. Sophie byla zprvu zamilovaná, pak vyděšená a ještě v cizí zemi, proto poslouchala na slovo. Ale.. Každopádně je to otřesné. Zajímavé jsou poznámky na konci knihy, kde napsal svůj pohled na věc policista, její matka a i pracovnice z nadace Stop obchodu s lidmi. Zmiňuje se tam, že většina dívek pochází z chudých vesnických rodin a nebo předměstí. Nejčastěji pochází ze zemí jako je Maďarsko, Česká Rep., Slovensko a Rumunsko.

roni899
29.03.2019 5 z 5

Ctiva kniha,doporucuji.

karolina0346
18.11.2018 4 z 5

Někteří píšou, že byla Sophia jen hloupá, naivní a zamilovaná. Neuvědomujou si, jak je jednoduché podlehnout.
Nemám ani zdaleka takové zkušenosti, jako ona - díky bohu - ale vím, že je snadné někomu uvěřit...
Obzvlášť, když ji Kas vyhrožoval, že se něco stane jejím bratrům. Dostala se do hodně blbé situace. :( Doufám, že se z jejího příběhu každý čtenář poučí a njde v sobě sílu ještě dřív, než se mu stane něco tak hrozného. Doufám, že čtenáři budou příběh převypravovat ostatním, aby se dostal do podvědomí co nejvíce lidí.
Násilí a vydírání je hnus. Dávejte pozor na sebe i na své blízké.


Kniha mě neskutečným způsobem vtáhla do děje. Nemohla jsem přestat číst. Od té doby, co Sophia odjela do Itálie jsem se modlila, že už ji konečně někdo pomůže...
Nejhorší je si uvědomit, že je to psáno podle pravdy. :(


Přeju autorce už jenom šťastný život!

Misha224
23.10.2018 3 z 5

Kniha vás nenechá chladným. Příběh Sophie je šokující hned od začátku, kdy se ukáže, že ji vlastní otec nenávidí a nemiluje a dává ji to okázale najevo. Zřejmě i proto ji strach nedovolil postavit se tyranovi,který ji zcela ovládal.

lenkavildomcova
25.05.2018 4 z 5

Nejdříve jsem chtěla napsat, jak byla Sophie hloupá, že neutekla, že e uvěřila neuvěřitelnému, ale po přečtení komentářů policisty, matky a Bex, jsem pochopila, že to nelze pochopit. Že člověk vymytím mozku, přemýšlí úplně jinak. Je dobře, že tato kniha existuje a informuje mladé holky, že takový problém existuje. Sophii držím palce, aby se jí podařilo vést normální život a mít svou vlastní rodinu.

Dagmar58
16.01.2018 5 z 5

Knížka se čte jedním dechem, přestože se jedná o pravdivý, šokující, drsný a smutný příběh a měl by být takovým mementem pro všechny dívky a ženy. Doporučuji!

Štítky knihy

ženy prostituce zneužívání podle skutečných událostí

Autorovy knížky

2014  82%Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci

Kniha Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci je v

Právě čtených1x
Přečtených180x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených7x
Knihotéce121x
Chystám se číst92x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x