Odstíny neúspěchu

Odstíny neúspěchu https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202403/bmid_odstiny-neuspechu-202403.jpg 5 6 3

Co se stane, když je autorův příběh silnější nežli samotná prohra? Odpovědí jsou Odstíny neúspěchu. Soubor příběhů amatérských autorů, kteří se nebáli jít dál za svými sny. Myšlenkářka (Markéta Lukšíková): Alice ještě nedovršila své čtyřicáté narozeniny a život už jí připadá jako naprostá stereotypní nuda. Není spokojená hlavně sama se sebou. Její snaha vybočit ze všední reality začíná právě teď. Po boku má úžasného manžela, perfektní zaměstnání a velmi dobrou kamarádku. Něco jí ale chybí. Je to právě ono pověstné zakázané ovoce a její hříšné myšlenky. Začne si psát tajný deník a sny měnit v realitu, vždyť přece co oči nevidí – to srdce nebolí… nebo ano? Secret Car (Veronika Lieskovská): Daniela a Alexandr jsou mladí, krásní a zamilovaní. Je čas oznámit vážnost jejich vztahu rodičům. Vše nasvědčuje tomu, že jim ve štěstí nic nebrání, až na vzájemně skrytá tajemství jejich rodin, která se budou nebezpečně odtajňovat. Nevyzpytatelná záře hvězd (Vendula Pospíšilová): Vysokoškolačka Lily si chce užít nezapomenutelné prázdniny se svou nejlepší kamarádkou Ninou. Jenže osud rozdává své karty… někdy zkrátka není všechno tak, jak si člověk naplánuje. Co se mezi nimi stane? A co se stane, když se na obzoru objeví více než jeden muž? Smaragd (Markéta Lukšíková): Jak to asi dopadne, když jednu potřeštěnou dvacítku překvapí jednoho dne nečekaný dárek se stručným vzkazem? Troufalou žádostí je velmi zaskočena, ale zvědavost a chtíč je silnější než slušné vychování. Přistoupí tedy na hru onoho tajemného muže a ve skrytu duše doufá, že by to mohl být ten, po kterém tak bezmezně touží. Všechno ale nasvědčuje o opaku. Kolik dějství musí prožít, než jí tajemný ctitel odhalí svou pravou tvář? A zvládne Alžběta všechny ty nástrahy s příchutí surové vášně a extrémních erotických zážitků? Za oponou ( Veronika Lieskovská): Dvacetiletá Daniela se po ukončení střední školy těší na trávení krásných letních prázdnin se svými kamarádkami a přáteli. Místo toho je rodiči poslána k Adrianovi jako chůva. Časem si uvědomí, že balancuje mezi dvěma světy a je třeba se rozhodnout. Tam, odkud není návratu (Jiří Benda): Kdy se z lásky stává hřích? Na tuto otázku vám zkusí odpovědět Daniel a Stephen. Dva muži a jeden společný cejch na srdci.... celý text

Přidat komentář

Patw
01.08.2014 4 z 5

Knize jsem dal šanci především ze známosti. Postupně jsem se začetl do každého příběhu. Do dnes jsem měl dilema jak knihu hodnotit. Popravdě, toto není žánr, který bych vyhledával. Některé příběhy jsou slabší, a ty zbylé jsou podařené.

Bet
21.04.2014 5 z 5

Kniha je pohodová a na volné večery jako dělaná. Povídky jsem si moc užívala :)
Myšlenkářka - Postava Alice Tlusté je velmi povedená,dokonce jsem se s ní ztotožnila .Části kde se baví sama se sebou jsou velmi vtipné a deníček fajn nápad. Příběh mě moc bavil.
Secret car - Na této povídce jsou velmi hezky popsané pocity jak se Daniela cítí před setkáním s rodinou Alexe.
Povídka je hezká jen jsem postrádala větší zápletku.
Nevyzpytatelná záře hvězd - Tak tato povídka mě úplně dostala. Příběh kterým si prošla Lily si nedokážu představit. Přistihnout tátu se svou kámoškou a k tomu Sebastián. Musím říct zamilovala jsem si Chucka:)
Smaragt - No popravdě, kdo by nechtěl zažít podobný příběh a trochu si pohrát:)
Na povídce je hezké to tajemství zahalené v příběhu.
Za oponou - Je také velmi zajímavá dokonce jsem přemýšlela jestli bych se šla také podívat. Vedla jsem se sebou vnitřní boj ano,ne a dospěla jsem k názoru že ano.
Tam, odkud není návratu - Povídka byla pro mě překvapením ve stylu psaní (Hra může začít. Jen já a on) kdyby to šlo i ve skutečném životě.Části kde se Daniel svěřuje jsou mé oblíbené, úplně jsem si to představovala a prožívala jako by to patřilo mě. Na začátku jsem pořád přemýšlela, kdo je Jane jestli jsem něco nepřehlédla. Jak se říká kdo si počká ten se dočká a dočkala jsem se. A Stephen mě velmi zaujal a to tajemno kolem něho a šokující konec byl fakt překvapení to jsem nečekala.
Musím přiznat ,že jsem načerpala inspiraci (řetězy, korálky ,košile a škraboška) to se neztratí.
Moc bych si přála vědět jak to bude pokračovat a jak se to všechno vyvine :)


Amorscha
11.04.2014

Dílo je skvělé, sexuchtivé. Při čtení jsem byla plná napětí a nepopsatelné touhy co a jak se bude děj dál odvíjet. Povídka je tak skutečná, že jsem se přichytila, že jsem plná touhy a vzrušení :) :) :) Takže ode mě palce nahoru a přeji mnoho dalších úspěchů :) budu se těšit na další povídky, nebo nějaké pokračování :)