Odpoveď

Odpoveď https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429146/bmid_odpoved-JSE-429146.JPG 4 52 20

Odpoveď - Ako rozhodovať o vlastnom živote a ako sa stať tým, čím chcete byť. Nedajte sa odradiť tými, ktorí sa vzdali svojich snov Kto by nechcel byť zdravý, šťastný, úspešný, bohatý, obľúbený, ale najmä sám sebou? Táto praktická príručka vám ukáže, ako môže každý človek prevziať kontrolu nad svojím životom a stať sa osobou, akou chce byť, poradí vám, ako sa vyrovnať s prekážkami a problémami, hoci sa to niekedy zdá ťažké. Poučí vás, ako usporiadať svoje nápady podľa dôležitosti, ako zlepšiť svoj život a zabrániť, aby s vami manipulovali iní. Pomôže vám zvoliť si vlastnú cestu, a nie tú, na ktorú sa vás niekto snaží dotlačiť. Dozviete sa: - ako si jasne nastaviť ciele a vypracovať akčný plán na ich dosiahnutie, - ako prekonávať prekážky a nevšímať si to, čo si o vás myslia alebo hovoria iní, - ako aplikovať umenie vizualizácie a silu afirmácie, - ako zvládať stres, strach a starosti, - ako sa nikdy nevzdávať!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Answer


více info...

DreamerX9
DreamerX9
09.02.2024 1 z 5

Pro začínající se seberozvojem či povzbuzením do života se asi kniha hodí víc. Mně připadala jako slepenec citátů o životní motivaci z běžně dostupných zdrojů. A až na pár myšlenek mi kniha nesedla.

Hoxer
Hoxer
25.07.2023 5 z 5

Jedna z prvních knih, který by si měl každý nadšenec osobního rozvoje přečíst. Autor pojednává nejprve teoreticky a poté i na příkladech, jak se dá využít a naprogramovat vlastní mozek k vytváření cestiček k cílům, kterých chce člověk dosáhnout.


negramota
negramota
26.05.2023 5 z 5

Famózní čtení. Narovinu, bez obalu, inspirativní. Pro odpůrce i hltače svépomocných knih jasný terč.

Lsouska
Lsouska
04.07.2021

Děkuji dceři za seznámení s touto knihou.

Veeczko
Veeczko
05.04.2021 5 z 5

Dostala jsem tuto knihu jako doporučení a... DĚKUJI. Tato kniha a poznatky z ní mi pomohly docílit několika stádií v mém životě, kterých bych docílila bez informací z knihy jen stěží.
Je pravda, že na toto téma se píše dost knih, ale pokud Janička a Anička dělají totéž, není to totéž. :-)
Je jasné, že autoři píšou knihy pro peníze, který autor to nedělá? Za mě upřímná kniha plná rad a inspirace.

pingu1
pingu1
06.06.2020 2 z 5

Asi nejsem cílová skupina, protože mě tedy kniha neuchvátila. Motivační věci fajn, ale některé příklady těžko uvěřitelné a hlavně celou knihu se opakující jedno a to samé... Přijde mi, že je to jen další počin těžící z proslulosti autorů a psaná kvůli zisku. Posílám dál, zbytečně by mi doma zabírala místo... :-(

JeremiasV
JeremiasV
19.04.2020 5 z 5

Pohlcující kniha, která protíná lidské toužení, sny a cíle s vědeckými podněty z oblasti neurologie. „Co říkáš, to dostaneš.“ Plně doporučuji toto sny nabíjející čtivo!

Tebby
Tebby
31.03.2020 5 z 5

Některé myšlenky velmi rozšířené, jiné zase tolik ne. V celkovém pohledu se mi ale kniha velmi líbila a můžu ji s klidným srdcem doporučit všem, kteří hledají odpověď.

wooloong
wooloong
12.11.2019 3 z 5

Jedna z mnoha na podobné téma - pokud něco opravdu chceme, tak se to uskuteční a mysleme pozitivně. Jako sláma z bot z celé knížky vyčuhuje touha po úspěchu a penězích jako leitmotiv veškerého ušlechtilého snažení. Je to krásně vidět na motivaci autorů napsat knihu. Naivně jsem si myslela, že spisovatelé píšou hlavně proto, aby se se čtenáři podělili o své zkušenosti a znalosti, o příběh, který vymysleli, a o své pocity, pokud mají co sdělit. Peasovi to vzali pěkně zkrátka. Prostě si vytyčili za cíl napsat knihu, kterou nebudou číst jen statisíce, ale rovnou miliony lidí. O čem? No to se vymyslí za pochodu. Popadli mapu, zapíchli špendlík doprostřed Anglie a vyrazili za novým životem na opačnou stranu zeměkoule. Příkladné a následováníhodné. Mě jako první napadlo - kde nechali své čtyři děti? Nejspíš bývalým partnerům. Netvrdím, že je to špatná knížka, to zas ne, autoři mají smysl pro humor a některé skutečnosti je dobré si občas připomenout, jen jsem podobné myšlenky četla zpracované přeci jen trochu lépe.

Lerksany
Lerksany
06.09.2019 5 z 5

Perfektní kniha, zvláště pro ty z nás které už nebaví být jen ovečkou a chceme jít za svými sny.

gabriela7591
gabriela7591
24.07.2019 5 z 5

Děkuji, že jsem měla možnost si tuto knihu přečíst!
Dávám si do knížky barevné nálepky na stránky, kde najdu hezké věty, moudra, citáty nebo myšlenky a tato knížka má takovou nálepku snad na každé v průměru desáté stránce - plno krásných vět, citátů, ale i ironických poznámek ("Počet lidí na Vašem pohřbu závisí na počasí.") a vět, které mi něco daly a něco ve mně vyvolaly. Ráda se k ní vracím a motivuji tak sama sebe k lepšímu postupu dál a k tomu, abych si vlastně rozmyslela, co chci.
Knihu jsem dostala jako dárek a při správné příležitosti ji taky hodlám koupit a darovat někomu z mých blízkých.

lenuskav
lenuskav
16.05.2019 5 z 5

Asi jedna z nejlepších knížek,co se týče osobního rozvoje.. teď to jen uvést v praxi :)

Ttammarra
Ttammarra
22.02.2019 5 z 5

Úžasná knížka, krásně se čte a i když se v mnoha knihách osobního růstu opakuje to samé, je třeba si to neustále opakovat. Knihu doporučuji a určitě si ji přečtu znovu.

ZůzaSomolka
ZůzaSomolka
11.02.2019 5 z 5

Peasovi jsou bezesporu velmi dobří autoři a jejich knihy mám ráda, protože srozumitelně popisují techniky, které se hodí a člověku pomůžou. Tato kniha se mi líbí obzvlášť, protože popisuje vše, co člověk potřebuje vědět k tomu, aby dosáhl svého cíle, ať už je jakýkoli. Není však cenná jan svými moudry, ale i příklady ze života ať už Allana a Barbary či někoho jiného. Velice na mě pak zapůsobil závěr knihy, kdy popisují, jak se znovu museli postavit zpátky na nohy po tom, co utrpěli osobní bankrot, po tom má člověk pocit, že je všechno možné.
Věřím, že každý, kdo má chuť se někam posunout, zde najde rady, které může okamžitě aplikovat a které mu pomohou jít za určitým cílem (nevadí, že na začátku čtení ho nemá definovaný) a ne se bezcílně plácat na místě.

janulka1310
janulka1310
30.01.2019 4 z 5

Kniha je velmi čtivá a zábavná. Nejvíce se mi líbily výstižné citáty.

CharlieLN
CharlieLN
23.11.2018 5 z 5

Realisticky a uvěřitelně napsané "Tajemství"

azaclona
azaclona
08.02.2018 5 z 5

Tuhle knihu buď nepochopíte, to znamená, přečtete a odložíte, anebo si jí zamilujete a budete se k ní chtít pořád vracet, protože je v ní tolik moudra, že k absolutnímu pochopení nestačí přečíst jen jednou. ✸

Tereza299
Tereza299
18.01.2018 4 z 5

Hravé, pestré, na každé stránce najdete motivační citáty, což se mi na tom líbilo asi nejvíc. Kniha jako taková člověku určitě něco dá, o obsahu se to ale říct tolik nedá. Celé je to vlastně založeno na tom, co už všichni dobře známe, takže se dá říct že, nic nového se člověk ani nedozví. Motiv knihy je takový, že když se člověk zamyslí nad tím co chce, a bude tomu věřit, dostane to.
Allan a Barbara sází na práci se čtenářem. Všechno je zde zdůrazňováno několikrát, aby se to dalo líp zapamatovat a vmísit do paměti. Nehledě na to, že při každé příležitosti vybízejí čtenáře, aby si zapisoval své cíle a myšlenky a pracoval s nimi.
V posledních dvou kapitolách popisují svůj příběh a to, jak to celé s tímto principem dotáhli z nuly na vrchol. Prostě jedna z těch knížek "věř sám sobě", dá se říct.

CarolC
CarolC
05.12.2017 5 z 5

Naprosto super kniha. Rozhodně to nebyla první kniha o pozitivním myšlení, kterou jsem četla. Tady se mi ale líbí, že to je i vědecky vysvětlené a je vysvětleno, jak v těch určitých chvílích pracuje sám mozek. To se mi moc líbilo. Už tolik se mi nelíbil konec knihy, kdy autoři vyprávěli o tom, jak dosáhli svých cílů, ale to nic nemění na tom, že hlavní část knihy mi opravdu něco dala a motivovala :-)

Danago
Danago
31.10.2017 5 z 5

Knížka čtenáři pomáhá pochopit jakým způsobem si stanovit svůj cíl a jak ho dovést do konce. Jsou zde hodně zajímavé myšlenky a návody jak vzít svůj život do vlastních rukou. Co a jak dělat, aby jsme dosáhli zaručeného úspěchu.