Odplata 1 - Země prokletých

Odplata 1 - Země prokletých https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23394/agent-jfk-odplata-zeme-prokletych-23394.jpg 4 96 11

Agent JFK série

< 19. díl >

V nouzi poznáš přítele… Krach tajné mise zanechává Johna Kováře v roli bezmocného zajatce zpustošeného světa, kde v drsných podmínkách přežívají poslední zbytky lidské populace. Už tak zdecimované lidstvo ničí telepatické bestie, bující kanibalismus a epidemie nakažlivých chorob, vyvolané právě pojídáním lidského masa. Vládkyně místního pekla je přesvědčena, že všudypřítomná zkáza je dílem Agentury – a hodlá dluh splatit i s úroky. John Kovář se zaplétá do hořké války s kořeny v hluboké minulosti; do dilematu, na čí stranu se postavit. Snaží se na vlastní pěst zjistit pravdu dřív, než bude příliš pozdě, ale záleží na ní někomu? Opravdu existuje tajné oddělení Agentury, které se zabývá likvidací celých světů? Svůj svět si musíme zasloužit – ovšem někdy to, co si zasloužíme, překoná i naše nejhorší představy…... celý text

Přidat komentář

Yarwen
16.03.2022 4 z 5

Druhý autorův příspěvek do série JFK a na rozdíl od toho prvního úspěšný - Kovář je psychologicky správně uchopený, je přesně takový, jakého ho známe, navíc se nachází v poměrně originálním prostředí. Zajímavá zápletka a dokonce i rozšíření universa JFK (nová postava jako Hawkův učitel) pak vyznívá jasně pro vynikající čtyři hvězdy. (75%)

endroo25
09.01.2020 4 z 5

Moje prvni setkani s JFK i s panem Hlavkou - bavi me to!


Snowflake2000
16.10.2019 5 z 5

Velice lehce čitelná, děj je rychlí a zajímavý. Já osobně ji přečet za dva dny. Takže pokud hledáte lehkou knihu na víkend rozhodně mohu doporučit.

Ingenír
19.05.2018 5 z 5

Už podle přečtených komentářů jsem tušil, že to bude bomba. A byla. Mistr Hlávka dokázal Kováře zdramatizovat a tím, jak si krásně pohrává se slovy, vnesl do příběhu i svůj zvláštní humor. Příběh však není žádná sranda, jedná se spíš o postapo hororovou záležitost. Je to temné a kruté, ale zároveň se to dobře čte.
Už se těším na druhý díl, ale nejdříve dočtu Jeruzalemský masakr, který se mi po dlouhé době podařilo získat v knižní podobě.

Pivoňka12
16.11.2017 5 z 5

Od pana Hlávky jsem ještě nikdy nic nečetla, krom toho, co napsal pro JFK. A napsal to dobře. Uvěřitelný příběh plný zvratů a překvapení. Nechybí akce ani humor ba ani smutek. Velmi povedený příběh.

T800
26.10.2017 5 z 5

Pomalu, ale jistě zjišťuji, že Honza (Jan) Hlávka je celkem borec. Zde vyzvedl sérii JFK do úplně jiné dimenze a dokázal, že dokáže. Že dokáža plně pojmout svět někoho jiného, v tomto případě svět Žamboch&Procházka, a plně se v něm adaptovat. Připadá mi, že světu JFK přidal na vážnosti a součastně dokáže víc rozesmát, než ostatní účastníci na této sérii. Už se těším na pokračování.

NemmamSlov
08.05.2017 5 z 5

Tak pan Hlavka sa znovu ukazal. Jedine co sa na toto povedat je proste BOMBA. Aj ked preferujem viac technologicke svety, tak pred tymto pribehom som zatajoval dych. Pan Hlavka patri medzi elitu JFK spisovatol ako pan Prochazka a Zamboch. Charakter Johna trafil na jednicku proste obetavy a humorny. Rozdelenie do 2 casti clovek len uvita. :)

Terva
02.10.2016 5 z 5

Materiál nepřístupný lidem.

Jan Hlávka vtrhnul do světa Johna Francise Kováře pěkně zvostra. Vyšperkoval Kovářovu postavu ještě k větší dokonalosti. Opět je tu takový Kovář, jakého chci. Akční, vtipný a hlavně mu záleží na každém životě. Ano dokáže ničit světy, ale má k tomu dobrý důvod. V jeho nitru je však dobro a on jej umí využít. Vrhá se do akce zdánlivě bez přípravy, ale je to impuls a on nedokáže odolat, ale neztrácí hlavu. Když jde o život, nestará se o třísky v rukou.

Malá ochutnávka:
Obloha byla černá a absolutně prázdná. Nebyla tam oblaka, ale ani hvězdy nebo Měsíc, nebylo tam prostě nic, jen nekonečná hlubina, ze které jímala závrať.

Temný a smutný svět, který však stojí za záchranu. Plno tajemství a ani sám Kovář nechápe, jak tohle mohl někdo udělat. Zničit svět pro malichernost.
Další, velmi povedený příběh ze série JFK. Pan Hlávka si tento svět rozhodně zaslouží a já se těším na pokračování tohoto dobrodružství, které nese název Odplata 2 Vzpoura vyvolených.

Tohle si nenechte ujít.

fmash
11.01.2016 5 z 5

Hlávka nejen touto epizodou pozvedává sérii JFK nad hladinu šestákové četby jak stylem, tak postavami a světem, ve kterém se pohybují. Pět hvězd sice platí v rámci série, ale ani mimo ni bych nejspíš nehodnotil méně než čtyřmi.

OldaB
26.11.2013 5 z 5

Hodně drsná jízda apokalyptickým světem. Kovář je tentokrát hodně v defenzivě a bez pomoci by neměl žádnou šanci. Jsem zvědav, jak bude vývoj v agentuře pokračovat dál.

Sirius
02.01.2011 5 z 5

Depka jako prase!!! Nevím, jestli to byl osud nebo prokletí, když jsem text četl v noci na nádraží (šel jsem z prvního JFK Conu) během 70 minutového zpoždění vlaku a pak ve vlaku během jízdy. Honza rozkrývá další střípek minulosti Kovářů rovnováhy, kteří by nemuseli být takoví slušňáci, jak se na první pohled zdá. Daří se mu to velmi dobře, země bez slunce je popisována opravdu skvěle. Navíc pro toho, kdo nečetl Žiješ jen jednou bude pár věcí nejasných (nutné načíst!!!). Uvidím, zda se v druhém díle připojí i Tom s Matesem. Příběh je úžasně temný, postavy jsou propracované. Je vidět, že to má Honza skvěle promyšlené, navíc další odhalení X-Hawkovi minulosti čtenáře ještě víc zamrazí_____ v kostce: Odplata je ještě temnější než Zatmění. Kdo čeká akční nářez, plný vtipu a nechuťáren - bude zklamán. Kdo čeká depresivní a temný příběh, odehrávající se v zemi, kde lidé už dávno nevědí, co je slunce - bude nadšen. Tenhle příběh doporučuji číst za hluboké noci v opuštěném bytě za světla lampičky. Už se těším na Vzpouru vyvolených, která bude podle všeho ultimátním masakrem. Prostě : Yes: Kovář is back!!! A to v pořádně temném kabátě :-) Pět hvězdiček dám ale až po přečtení druhého dílu, protože protože mi tu chybí mrazení v zádech, které jsem zažíval v případě Zatmění. Snad jej opět pocítím v druhé části. PS: obálka je skvělá a naprosto ke knize sedí. PPS: ten Sirius mě v knize fakt dostal. Díky, Honzo.____ jak jsem slíbil, pět hvězdiček uděluji. Tohle se totiž musí posuzovat jako jedna kniha :-)

Štítky knihy

upíři magie

Autorovy další knížky

Jan Hlávka
česká, 1979
2013  92%Mráz a hry
2017  97%Pomníky zimy
2014  96%Tenký led
2020  96%Chlad Chiméry
2010  89%Dračice

Kniha Odplata 1 - Země prokletých je v

Právě čtených1x
Přečtených169x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce86x
Chystám se číst22x
Chci si koupit4x