Odmaturuj! z dějepisu 2

Odmaturuj! z dějepisu 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114169/odmaturuj-z-dejepisu-2-114169.jpg 4 8 2

Poutavá učebnice určená k přípravě na maturitu (i k nové, tzv. celostátní podobě maturity) a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Obsahuje část středoškolské látky dějepisu, a to vývoj historie od raného novověku až po současné dějiny. Kniha je přehledně zpracována do 2 celků dle historických epoch – raný novověk a současné dějiny, které jsou dále členěny na menší kapitoly.... celý text

Přidat komentář

Jacinda
02.12.2018 5 z 5

Nejlepší učebnice pro studium dějepisu v kostce, stručné a VTIPNÉ! Zajímavé a hodnotné informace. Netřeba dodávat, že celých 50 % úspěchu u maturity bylo díky této učebnici (zbytek hlavně kvůli vynikajícímu učiteli a poznámkám), což vedlo cituji: K nejlepšímu maturitnímu výkonu z dějepisu, jaký kdy předsedkyně komise na gymnáziu viděla :)

dreamyn
29.03.2015 3 z 5

Na knihu jsem náhodou narazila v antikvariátu a v dobré víře ji pořídila jako přípravu na přijímačky. A hodnocení? Jako největší klad hodnotím zajímavé obrázky a mapky, text je srozumitelný, logicky strukturovaný, pozitivně hodnotím také souhrn na konci každé kapitoly. Co se mi nelíbí, je velký počet gramatických chyb (které mě mnohdy až doháněly k šílenství a chuti učebnici vyhodit z okna). Obsah informací je uspokojivý, až na některá místa (o hnutí hippies, které změnilo svět, se zde dočteme v poznámce pod čarou, čekala jsem obšírnější výklad; dále velmi málo informací o 1. světové válce - nedostatečně rozebrané její klíčové bitvy - Marna, Verdun...). Jako celek hodnotím průměr, tedy tři hvězdičky.


Štítky knihy

učebnice maturita dějepis učebnice středních škol a gymnázií

Autoři knihy

Zdeněk Šašinka
česká, 1974 - 2013

Kniha Odmaturuj! z dějepisu 2 je v

Přečtených13x
Knihotéce14x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x